Nacon Revolution X-controller kan zich niet meten met de concurrentie


Den Nacon Revolution X laat geen positieve eerste indruk achter. Dat valt volledig te wijten aan ie goedkoop ogende én voelende plastic omwindsel. Den controller ligt daarbij noch lekker ter den hand, omdat ie vormgeving ene onnatuurlijke houding vereist van den speler. Den schouderknoppen zijn slecht bereikbaar zonder jij complete handpalm te verschuiven of jij wijsvinger krampachtig zoals bovenop te bewegen.

Terwijl komt den duim van den speler noch ter den buurt van den Y-knop, waardoor verplaatsing wederom vereist wordt. Zowel den menuknoppen ongeacht den (trouwens lelijk vormgegeven) Xbox-knop ter ie midden, zijn slecht bereikbaar.

Plus dan hebben wij ie nog noch gehad overheen den vierpuntdruktoets. Diegene moeten namelijk behoorlijk diepliggend ingedrukt wordt. Plus daardoor zit den speler reeds snel met zijn of haar duim tegen den zoom van ie plastic aan. Zulke goedje toestemmen jij noch tegenkomen op ene controller met ene richtprijs van 109,99 euro. Den reguliere controller van den Xbox (One- of Series-modellen) voelt veel waardevoller aan, ligt huis ter den hand, heeft inderdaad bereikbare schakelaars plusteken ene veel fijnere d-pad.

Professional-functies

Watten den reguliere Xbox-controllers noch hebben, zijn schakelaars aan den achterzijde. Den Xbox Elite Series 2 heeft ruimte voordat optionele peddeltjes waar jij functies aan toewijst, maar den Nacon Revolution X heeft ginds standaard viertal schakelaars zitten. Den voornaamst twee schakelaars zijn bereikbaar met jij middelvingers, terwijl den onderste twee schakelaars ingedrukt wordt met den ringvingers. Diegene schakelaars bevinden zichzelf ter den handgrepen plusteken vergen best watten vingerkracht voordat ie indrukken. Omdat den controller reeds moeizaam vasthoudt, voelt dat noch subtiel tijdens ie spelen.

Dat is best zonde, want ie idee achter den Nacon Revolution X is prima. Ie accessoire maakt voordat (professionele) gamers wellicht ene verschil ten opzichte van reguliere controllers. Zo kun jij den afstand diegene den analoge knuppels bewegen korten dankzij ie toevoegen van ene verdikte zoom wegens den stengel van den versnellingshandel. Zowel is ie mogelijk wegens den knuppels te verwisselen plusteken gewichten toe te voegen.

Eén van den fijnste aspecten van den Elite Series 2 is ie gewicht. Den Revolution X komt ginds echter noch gedurende ter den buurt, reeds schenken Nacon jij welnu den optie tussen 10, 14 plusteken 16 gram. Ie verschil tussen den gewichten is echter ternauwernood merkbaar, waardoor zowel dat facet dus ter waarde inlevert. Ook weegt ene reguliere controller vrijwel evenveel.

Kosteloos software

Den Nacom Revolution X is te usances met alle Xbox-consoles plusteken Windows-computers. Koppel jij hem aan ene pc plusteken heb jij den juiste software geïnstalleerd (vacant ter den Microsoft Store), dan schrede jij in no-time allerlei zaken aan. Zo zijn den functies van den analoge knuppels plusteken alle schakelaars aanpasbaar. Jij kunt bijvoorbeeld den actieknoppen verwisseling plusteken elke andere schakelaar toewijzen aan den schakelaars achterop.

Ben jij bijvoorbeeld Nintendo-consoles gewoon? Dan wisselbrief jij met kalmaan den Y- plusteken X-knoppen plusteken den B- plusteken A-knoppen wegens. Den responscurve van den analoge knuppels zijn trouwens zowel via den software aan te schreden. Jij past ermee den kwetsbaarheid aan, waardoor jij diegene stick noch immermeer helemaal hoeft weg te stompen of zoals jij toe hoeft te voorttrekken.

Tijdens ie spelen weet den controller diegene eerste indruk noch van zichzelf uit te schudden, omdat goedkoop materiaal nou eenmalig zo aanvoelt: goedkoop. 

Plus ondanks ie waarheid dat den triggers geen hardwarebediening bevatten wegens ie indrukken ter te krimpen – plusteken ermee den tijdstip minimaliseert voordat ie opfrissen van den gekoppelde functie – is dat softwarematig welnu mogelijk middels verschillende instellingen plusteken profielen. Dat klaarmaken is zowel zo gebeurd, gelukkig, overmits den software zeer overzichtelijk is.

Omdat den Nacon Revolution X voorts ene koptelefoonaansluiting aanbiedt, is ie mogelijk ene geluidsprofiel uit te uitzoeken. Gebruikers kunnen uitzoeken uit verschillende genres of den instellingen voordat ene partychat. Den instellingen verschillen best van elkander plusteken bevallen noch immermeer meteen, dus daarom is ie subtiel dat den equalizer handmatig gedurende te stellen is. Zo bepaal jij dus zelf watten ene optimale geluidsweergave is voordat den spel diegene jij op dat ogenblik speelt. Overige functies, zoals trillingen plusteken den verzachting, zijn zowel aanpasbaar via den software.

Wanneer jij eenmalig iets gewendraken hebt, dan wisselbrief jij met ene druk op den profielknop achterop van instellingen. Diegene schakelaar is inderdaad voelbaar, waardoor ie noch nodig is den controller wegens te omdraaien wanneer jij ene andere spel speelt.

Nacon Revolution X is te hardloopwedstrijd

Den Nacon Revolution X wordt geleverd met ene stevig hoesje, dat ruimte biedt voordat den controller, den uitrusting kabel, den verschillende onderdelen plusteken ene schoonmaakdoekje. Voordat haast 110 euro kras jij dus ene compleet postpakket ter stulp, dat zichzelf op ie eerste gezicht moeten kunnen meten met diegene Xbox Elite Series 2-controller.

Maar niets is minder waar. Tijdens ie spelen weet den controller diegene eerste indruk noch van zichzelf uit te schudden, omdat goedkoop materiaal nou eenmalig zo aanvoelt: goedkoop. Daarnaast ligt den Revolution X gewoonweg noch lekker ter den hand plusteken zijn den schakelaars moeilijk bereikbaar. Plus dat terwijl den software zeer subtiel, overzichtelijk plusteken uitgebreid is plusteken ie idee achter ie korten van den weg diegene ene analoge knuppel aflegt ontzettend subtiel is. Maar onder aan den streep tilt ie product an sich ie gamen noch zoals ene hoger niveau.


 • Outer wilds

  Outer Wilds: Echoes of the Eye is vooral meer plusteken moeilijker 29 oktober 2021 16:10


 • Mario Party Superstars bewijst dat oude liefde noch roest 28 oktober 2021 15:10


 • Inscription

  Inscryption is noch watten jij verwachten, maar dat had jij vast reeds verwachten 27 oktober 2021 11:10


 • guardians of the galaxy

  Marvel’s Guardians of the Galaxy is den grappigste spel van ie schooljaar 25 oktober 2021 15:10


 • Den Jlab Talk Go is ene minuscule vooruitgang op den microfoon van jij gameheadset 24 oktober 2021 09:10Waterput

Plaats een reactie

ajax-loader