Forza Horizon 5 geeft vol gas


Kijk jouw kritisch zoals arcaderacers, dan zie jouw vaak dat den ontwikkelaars voordat eentje specifieke niche uitzoeken. Dirt richt zichzelf op rally plusteken gymkana, FlatOut plusteken Wreckfest rijgen botsingen aan jawel plusteken Need for Speed richt zichzelf (vaak) op straatraces plusteken ie vergroten van importauto’s. Vrijwel iedere ambitieuze poging wegens hieraan voorbij te gaan redt ie noch gedurende dit welomlijnde titels. Den nieuwste telgen van The Crew plusteken Grid maakten bijvoorbeeld noch ontzettend veel indruk.

Ontwikkelaar Playground Games springt ter dat gat plusteken probeert met Forza Horizon den verschillende aspecten uit den autocultuur met jawel te verbinden. Wonder bovenop wonder slaagt ie ginds keer op keer ter. 

Forza Horizon 5

Zorg voordat autocultuur

Den veelzijdigheid aan beschikbare bolides is televisiekanaal indien ter vorige porties ter den serie ontzettend parmantig. Vrijwel alle betekenisvolle automerken zitten vol glorie ter den spel, van ie Amerikaanse Dodge totdat Ferrari, Volkswagen plusteken Honda. Ie oog voordat detail is verbluffend plusteken benadert ie niveau van Gran Turismo: games van dit kaliber zijn televisiekanaal zozeer eentje naslagwerk overheen den geschiedenis van den autocultuur indien dat ie games zijn. Aan alles merknaam jouw dat Playground zorg draagt voordat den verschillende facetten van dit vermogende cultuur.

Ie mooie is dat den karakteristieke eigenschappen van alle beschikbare automaat’s ten volste benut is. Sterker nog, jouw kunt elke automaat van binnenshuis plusteken zonder bekijken, wegens er vervolgens ter eentje handomdraai zo’n lekker sissende 1.6 liter-motor ter te leggen of zo eentje verrassend likje verf op jouw velgen te slingeren. Natuurlijk gaat ie hier wegens eentje arcaderacer, maar zeker met eentje stuurwiel plusteken eentje was stel pedalen voel jouw ie gelijksoortig wanneer jouw eentje bredere betrekking onder jouw Honda Civic knalt.

Forza Horizon 5
Forza Horizon 5
Forza Horizon 5

Forza Horizon 5 is zowel qua race-ervaring vrijwel volledig zoals jouw hand te zetwerk. Wil jouw tussen reukorgaan plusteken lippen om den 300 kph typen, dan hoornschoen jouw ter principe schattig maar ter eentje Lamborghini te springen plusteken ie gaspedaal ter te vasthouden. Wil jouw den nuances van eentje familiewagen aanvoelen, dan zet jouw alle hulpmiddelen uit plusteken heb jouw opeens te maken met eentje verrassend diepgaande representatie. Misschien is dit zowel den reden waarom eentje YouTube-kanaal indien Xpertgamingtech zoveel video’s maakt overheen Forza Horizon: wegens te kunnen smullen van den karakteristieke wegligging, klanken plusteken aanzicht van alle beschikbare wagens.

Hoi Mexico!

Den omvangrijke vraag is dus vooral: hoe zit ie met den races plusteken den vorm? Te Horizon 4 stond Vitaal-Brittannië centraal, ter onderdeeltje vijf zwerven wij over zoals Mexico – vol met indrukwekkende ecosystemen, archeologische pareltjes plusteken aantrekkelijke autoroutes.

Den veelzijdigheid aan beschikbare bolides is televisiekanaal indien ter vorige porties ter den serie ontzettend parmantig 

Waar Horizon 4 vooral draaide wegens kleine, spannende paadjes om prachtige steden plusteken televisiekanaal zo indrukwekkende natuurgebieden, gaat ie ter Horizon 5 vooral wegens den verscheidenheid aan Mexicaanse flora plusteken fauna. Of jouw nu ter of overheen ie zandstrand scheurt, eentje actieve vulkaan beklimt of eentje dichtbebost regio onveilig maakt: aan ecologische diversiteit is geen lichaamsgebrek. Playground Games heeft ook samengewerkt met eentje antropologisch instituut wegens rechtspraak te exporteren aan verschillende archeologische vondsten. Zo kun jouw Ek’ Balam opzoeken, maar zowel den Stad van den Goden Teotihuacán. 

Forza Horizon 5

Waar den ruïnes alle voetlicht hebben gekregen diegene zij verdienen, gaat dat noch op voordat niet-materiële cultuur. Dat resulteert ter stereotypes, generalisaties plusteken ongemakkelijke uitspraken overheen ‘den Mexicaanse cultuur’. Te tussenfilmpjes plusteken dialogen gaat ie vrijwel schattig maar overheen ie bij van stamhuis, nep dat eentje volledige cultuur definieert.

Dat is zonde, zo omdat Playground welnu stevig eentje kritische houding probeert aan te nemen. Dat uit zichzelf noch schattig ter den samenwerkingsverband met eentje antropologisch instituut, maar zowel ter bijvoorbeeld den potentie wegens genderneutrale voornaamwoorden te uitzoeken.

Van sprintraces totdat eentje spectaculaire duurloop

Overheen ie generaal is den spelopbouw van Forza Horzon 5 uitstekend. Den fictieve representatie van Mexico leent zichzelf uitstekend voordat talloze verschillende races, van drag plusteken drifting totdat touren plusteken rally. Vaak gaat ie wegens vrij korte races diegene jouw ter eentje ogenblik of drietal totdat eentje was einde kunt brengen. Maar ooit ter den zoveel tijdstip komt er eentje groter evenement voorbij, waar jouw weliswaar alreeds gauw eentje kwartier of somwijlen eentje halfuur mee bezig bent. Dit evenementen loodsen jouw om den volledige spelwereld plusteken zijn vaak synoniem plusteken spectaculair. 

Forza Horizon 5
Forza Horizon 5
Forza Horizon 5

Den ommezijde van dit insteek is dat ie enigszins voelt nep den spelwereld uit verschillende levels is opgebouwd, ter positie van dat ie eentje dynamisch geheel vormt. Den overgang tussen regenwoud plusteken woestijn is rigide, watten ten koste gaat van den waan van eentje levende wereld. Daarenboven ontvang jouw somwijlen ie instinct dat jouw allerlei korte, somwijlen minder interessante races moeten doorlopen wegens eentje groter, mooier plusteken leuker evenement vrij te spelen.

Dit doet gelukkig nauwelijks beschadiging aan den voorts waanzinnige race-ervaring. Forza Horizon 5 is wederom prachtig, gelaagd, veelzijdig plusteken inherent. 

Forza Horizon 5 is vanaf 9 november verkrijgbaar voordat pc, Xbox Series X plusteken S plusteken Xbox One. Den Premium-editie van ie spel verstrekken op 5 november alreeds toegang. Voordat dit review is den spel op Xbox Series X getest.


 • Marvel’s Midnight Suns uitgesteld zoals tweede tweede van 2022 04 november 2021 07:11


 • Battlefield 2042

  Battlefield 2042 ondersteunt geen 120 frames vanaf tellen op consoles 04 november 2021 07:11


 • World War Z

  World War Z nu verkrijgbaar voordat Nintendo Switch 04 november 2021 07:11


 • Call of duty vanguard

  Den cinematische ervaring van Call of Duty: Vanguard 04 november 2021 07:11


 • Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition

  Vereiste schijfruimte voordat GTA Trilogy-games op PS5 beroemd 04 november 2021 07:11Waterput

Plaats een reactie

ajax-loader