Xbox Series X en S: een jaar na release


Den Xbox Series X plus S verschenen wereldwijd op 10 november. Opvallend wasgoed den smaak wegens twee uiteenlopende toestellen uit te brengen; den Series S is eentje stuk kleiner plus minder uitdrukkelijk – gamen te 4k is bijvoorbeeld noch mogelijk – maar daardoor welnu 200 euro goedkoper. Microsoft verstrekken helaas geen verkoopcijfers van diens consoles vrij, maar analist Daniel Ahmed schat dat ie verkochte veel Xbox Series-consoles sinds 30 september 2021 bovenop den 8 miljoen ligt.

xbox

Ene nieuwe tactiek

Microsoft had watten juist te maken na den vorige mensenleven consoles. Den tactiek voordat plus tijdens den lancering van den Xbox One wasgoed op alles naast games gestructureerd plus zowel klantvriendelijkheid liet te willen overheen, met mits resultaat tegenvallende prestaties ten opzichte van den Xbox 360-generatie. Microsoft heeft te den jaren 10 daarnaast stoer watten inwonende studio’s gesloten plus te weinig geïnvesteerd te nieuwe ontwikkelaars, waardoor ie aanbod aan exclusieve spellen gestaag opdroogde. Den Xbox Series X plus S willen dit corrigeren plus ie Xbox-merk weer uitnodigend voordat gamers maken.

Dat lijkt totdat nu toe gedeeltelijk te zijn succesvol: den Xbox Series X plus S zijn op veel plekken namelijk regelmatig volgeboekt. Hoewel den PlayStation 5 op den meeste markten nóg meer te trek lijkt te zijn, toeschijnen den nieuwe Xbox-consoles zowel overheen den toonbank te vliegen, zeker te ie vaderland van Microsoft. Natuurlijk wordt diegene schaarste gedeeltelijk veroorzaakt wegens eentje tekort aan halfgeleiders waarmee chips wordt vervaardigd, eentje probleem waarmee zowel andere (console)fabrikanten kampen.

Xbox Series X

Den games totdat nu toe

Microsoft wil gamers dus weer voordat zichzelf zegevieren, onder andere met eentje flinke game-aanbod. Ie concern lijkt totdat nu toe echter veel minder nadruk op exclusieve games te leggen dan concurrenten Sony plus Nintendo. Met exclusieve games lokken bedrijven traditioneel consumenten zoals hun consoles, maar Microsoft wil vooral overbrengen dat gamers op zoveel mogelijk wegen hun spellen kunnen spelen. Toch verschijnen alle ‘exclusieve’ Xbox-games zowel op pc. Diegene keuzevrijheid is vanuit ie perspectief van den consument natuurlijk enig maar toe te juichen.

Ie gevolg is echter dat er totdat nu toe weinig games zijn waar men specifiek eentje Xbox Series X of S voordat moeten acquireren. Dat wasgoed op geen ander ogenblik zo manifest mits tijdens den lancering van den consoles, waar enig Gears Tactics plus The Falconeer mits exclusieve lanceringsgames waargenomen konden wordt. Ter den breedste zin van ie woord welteverstaan, want Gears Tactics wasgoed alreeds eentje tijdje verkrijgbaar op pc plus speelbaar op Xbox One, plus zowel The Falconeer wasgoed op alle drietal den platforms speelbaar. Natuurlijk hebben wij alle onbegrip voordat ie waarheid dat den coronapandemie ontwikkeling bemoeilijkt. Weliswaar wasgoed den line-up tijdens den lancering zowel pover te vergelijking met den line-up van den PS5, waar exclusieve games mits Demon’s Souls plus Astro’s Playroom op verschenen.

gears tactics

Ie afgelopen schooljaar heeft Microsoft dit probleem maar mondjesmaat opgelost. Ene van den eerste omvangrijke console-exclusives na lancering wasgoed ie start dit schooljaar uitgekomen horrorspel The Medium, dat licht tegenviel plus straks dit schooljaar alsnog op den concurrerende console uitkwam. Ter den zomer plus ie start van ie najaar onkundige ie kogeltje tenslotte eentje ietsje te gaan wentelen. Microsoft Flight Simulator is den eerste vliegsimulatie diegene ie genre draakvlak verstrekken aan eentje consolepubliek plus Psychonauts 2 is eentje heerlijk voortzetting op eentje gezegend cultgame, alreeds is zowel diegene spel op den PlayStation 4 verkrijgbaar.

Microsoft sluit dit schooljaar te vergelijking met den lancering eentje stuk positiever uit watten betreft console-exclusives. Forza Horizon 5 is netwerk uit plus gooit hoge ogen. Start december staat tenslotte Halo Infinite op den programma, eentje spel diegene werkelijk alreeds gedurende den lancering van den Xbox Series-consoles uit had willen komen. Den terugkeer van Master Chief vermag weleens eentje relevant keerpunt zijn voordat ie Xbox-merk, versterkt wegens ie waarheid dat den multiplayer voordat iedereen kosteloos speelbaar is.

Microsoft sluit dit schooljaar te vergelijking met den lancering eentje stuk positiever uit watten betreft console-exclusives

Forza Horizon 5

Voorgaande uittreksel schetst eentje vertekend beeld van den daadwerkelijke situatie. Dat Microsoft minder nadruk legt op console-exclusives te vergelijking met den rivaliteit, zegt weinig overheen ie aanwezige speelplezier op Xbox Series X plus S. Zo’n ietsje alle omvangrijke franchises van andere uitgevers zijn afwezig, waaronder Call of Duty, Assassin’s Creed, Battlefield plus Resident Evil. Xbox-versies van games tenuitvoerleggen noch onder voordat den PS5-versies: op techsite Digital Foundry blijkt dat Xbox-versies met enige regelmaat zelfs ie liefste presteren. Ene omvangrijke westerse verspiller slaat daarbij zelden ie Xbox-platform overheen – enig kleinere of Japanse spellen weten hun weg noch eeuwig zoals ie ecosysteem te vinden.

Daarnaast zet Microsoft alreeds enkele jaren fanatiek te op backward compatibility plus heeft ie concern ginds op Xbox Series X plus S eentje belangrijke pilaar van vervaardigd. Xbox One-toppers mits Gears 5, Ori and the Will of the Wisps plus Hellblade: Senua’s Sacrifice zijn van kosteloos updates voorzien plus maken ie essentiële Xbox Series-spellen, zeker voordat den vele gamers diegene geen Xbox One te stulp hadden staan. Doorheen ie kalmaan plus den kwaliteit waarmee oudere Xbox-games op Xbox Series X plus S gespeeld kunnen wordt, voelt den line-up veel completer aan, waardoor veel Xbox Series-bezitters lopend ie eerste schooljaar zichzelf nauwelijks hoefden te vervelen.

Hellblade: Senua's Sacrifice

Xbox Spel Pass

Plusteken dan hebben wij ie nog noch ooit Microsofts uiterst innovatieve podium gehad: Xbox Spel Pass. Dit ‘Netfix voordat games’-abonnementsdienst laat gamers voordat eentje relatief klein bedrag vanaf maand meer dan honderdtal games spelen. Spellen van Microsoft plus diens studio’s zelf verschijnen gedurende lancering meteen op Spel Pass plus blijven er voordat eeuwig op staan. Logischerwijs wordt den engageren daarom met ie schooljaar – plus met elke afname van eentje nieuwe studio of verspiller – steeds aantrekkelijker. Spellen van Microsoft zelf, Bethesda, Arkane, id Software, Ninja Theory, Double Fine, Obsidian plus vele andere studio’s zijn vanaf dag één op den engageren vacant.

Hier komt den daadwerkelijke tactiek van Microsoft aan ie licht: ie concern heeft te vergelijking met den rivaliteit minder gewichtigheid gedurende ie overhandigen van exclusieve games op diens consoles. Ter positie daarvan wil ie Spel Pass-abonnees van eentje constante stroom aan content voorzien. Ter diegene zin voelen den Xbox Series-consoles – hoe juist zij zowel te jawel steken – voordien mits eentje Trojaans vos wegens Spel Pass aan den man te brengen. Aldaar Sony plus Nintendo noch voldoende stappen ondernemen wegens Microsoft op dit landstreek van rivaliteit te voorzien, vermag dit ie concern op den lange termijn veel voortschuiven. Maar ie is eentje gok: niemand weet of dit distributiemethode den toekomst heeft. Den service groeit te ieder geval noch zo snel mits Microsoft had gehoopt, maar ie zullen wél eentje essentieel onderdeel zijn van den winst diegene den Xbox-divisie draait.

Dat is echter van geen gewichtigheid voordat den gemiddelde consument, diegene voordat eentje klein bedrag vanaf maand toegang heeft totdat vele tientallen games. Zowel dat is eentje reden waarom veel Xbox Series-eigenaren zichzelf ondanks den magere line-up van ie afgelopen schooljaar kostelijk hebben vermaakt. 

Vormgeving van den console plus den controller

Ondanks eentje opeenhoping kritiek op ie ontwerp van den Xbox Series X tijdens den onthulling, praat ginds nu haastigheid niemand meer overheen. Den donkere ‘pilaar’ bleek voordat velen eentje prima designkeuze plus houdt ie midden tussen eentje pc-kast plus eentje stijlvolle toevoeging aan ie interieur van den woonkamer. Stijlvoller dan ie watten kitscherige uitwendig van den PlayStation 5 te ieder geval, plus iets kleiner te omvang. Natuurlijk is den Series S nog kleiner plus zowel diegene ‘strafgevangenis’ oogt op zijn minst functioneel. Ie uitwendig van eentje console is echter geheel aan smaakwaarneming gebonden. Belangrijker is den functionaliteit van ie toestel, diegene gelukkig dik te orde is. Zo zijn den Series X plus S muisstil, zowel te vergelijking met den PS5. Ie toestel laat feitelijk nauwelijks van zichzelf horen, zowel noch tijdens ie spelen van intensieve games. Ene redesign van den console lijkt – zuiver mits ie aankomt op ontwerp – voordat nu dan zowel overbodig.

Microsoft heeft er te tegenstelling totdat Sony voordat gekozen wegens geen compleet opzienbarend besturingssysteem te ontwerpen. Ie huidige OS op Xbox Series is ie resultaat van ie jarenlang afstemmen van eentje bestaande versie. Dat doet ie speciale sentiment van eentje nieuwe console te stulp halen eentje ietsje teniet, maar ie voordeel is welnu dat men alreeds gewoon is aan dit OS plus ie uitpuilt van den opties. Ie is dan zowel veel uitgebreider dan dat van den PlayStation 5, alreeds waarderen sommige gamers ie minimalisme van laatstgenoemde zo.

Idem vermag verwoord wordt overheen den Xbox Series-controller, diegene nauwelijks verschilt van den Xbox One-controller. Microsoft kiest zowel hier voordat hechtheid diegene voortgekomen is uit jarenlang tweaken, te positie van ie wiel weer uitvinden. Den Xbox-controller ligt daardoor gebruiksvriendelijk plus komisch te den handen, maar ie biedt noch den nieuwe opties diegene den DualSense-controller welnu heeft, zoals haptische terugkoppeling. Dat is vooralsnog geen werkelijke game-changer, dus zowel geen vitaal gemis. Weliswaar vermag dit te den toekomst veranderen, horig van hoeveel third-party ontwikkelaars gewoonte gaan maken van diegene exclusieve opties. Den potentie dat Microsoft dit aan eentje toekomst proefje van den Xbox-controller toevoegt is dan zowel afwezig, maar vooralsnog noch bevestigd.

Xbox Series X

Nipt mits op den PS5 is den snelle SSD-schijf te den Series X plus S eentje ware uitkomst voordat ongeduldige gamers. Van laadtijden is nauwelijks sprake. Daarbij heeft den Xbox Series vitaal voordeel ten opzichte van Sony’s nieuwe console: quick resume. Toneelspelers kunnen desgewenst tussen verschillende games schakelen zonder zij uit te paardenhoeven sluiten, watten den vlugheid van ie gamen plus den hoeveelheid variatie diegene den gemiddelde speler totdat zichzelf neemt enig maar ten goede komt. Ie is eentje extreem gebruiksvriendelijke functie waar jouw kolossaal snel aan went plus is ermee tekenend voordat Microsofts missie wegens ie diens ventilatoren zo comfortabel mogelijk te maken.

Communicatie

Hier plus ginds stipten wij ie alreeds aan, maar ie verdient eentje reserve vermelding: Microsofts communicatie zoals den consument toe verdient eentje dikke veer. Alles watten ie concern doet lijkt te engageren te staan van gebruikers eentje zo’n wieg mogelijke tijdstip te bezorgen, van uitgebreide backward compatibility totdat ie uitbrengen van diverse kosteloos updates voordat Xbox One-games. Zeker te vergelijking met den PlayStation 5, waar eentje veel PS4-games betaalde updates hebben ontvangen, is dat veelzeggend.

Microsofts communicatie zoals den consument toe verdient eentje dikke veer

Slotsom

Den Xbox Series X plus S hebben te ie eerste schooljaar sinds lancering vooral eentje goede poot gelegd voordat watten komen gaat. Den consoles zitten uitstekend te jawel plus bieden eentje gebruiksvriendelijk ecosysteem, mee mogelijk vervaardigd wegens eentje juist doordacht besturingssysteem plus den uitgebreide backward compatibility. Met Xbox Spel Pass loopt Microsoft zelfs alreeds voordat op den rivaliteit plus ligt er eentje uiterst aanlokkelijke engageren klaar voordat eentje ieder diegene zichzelf daartoe laat verleiden.

Op ie landstreek van games valt nog veel winst te behalen. Den omvangrijke titels van andere uitgevers zijn afwezig, maar Microsoft nevel nog den exclusieve toppers waar mededinger Sony te uitblinkt, zowel qua kwaliteit mits kwantiteit. Ie concern heeft getoond dat ie hier aan wil werken wegens nieuwe studio’s op te uitlijnen plus omvangrijke uitgevers plus ontwikkelaars overheen te nemen. Dat moeten te den toekomst dan zowel zijn vruchten afwerpen, bijvoorbeeld met den release van Starfield te november 2022. Veel andere aangekondigde exclusives, zoals Fable, Volmaakt Dark plus Hellblade 2, hebben echter nog geen aangekondigde releaseperiode. Den releases van Forza Horizon 5 plus Halo Infinite dit najaar zijn te ieder geval eentje stap te den goede windrichting.

Ie is nu aan Microsoft wegens gamers den komende jaren van eentje constante stroom aan kwalitatief hoogstaande content te voorzien. Zo’n ietsje alles wijst den goede zijkant op, van den consoles zelf totdat den studio’s diegene ie concern nu onder zichzelf heeft. Ie ogenblik van den waarheid is geopend.


 • Xbox

  Microsoft wil investeren te meer casual plus sociale games voordat Xbox 10 november 2021 10:11


 • Assassin's Creed Chronicles

  Assassin’s Creed Chronicles-trilogie nu kosteloos op pc te claimen 10 november 2021 10:11


 • Lies of P

  Op Bloodborne lijkende actiegame Lies of P getoond 10 november 2021 10:11


 • Sherlock Holmes: Chapter One

  Hang den speurneus uit te Sherlock Holmes: Chapter One 10 november 2021 10:11


 • Final Fantasy 7 The First Soldier

  Meer dan eentje miljoen pre-registraties voordat FF7: The First Soldier 10 november 2021 10:11

Rivierbron

Plaats een reactie

ajax-loader