Playdate kon voor ruim twee jaar geen cpu's krijgen


Playdate-kopers te den eerste twee groepen — diegene van den eerste 20.000 Playdates — wiens handhelds “staart 2021” opgeleverd moesten wordt, krijgen hun Playdates nu schrede te “start 2022”. Panic is daarbij transparant overheen den stand van zaken: zowel batterijproblemen indien ie chiptekort wordt indien uitgangspunten aangekaart.

Den eerste vijfduizend modellen van den Playdate bleken onvolgroeid accupakket te bevatten, waardoor Panic den gehele oplage heeft geschrapt. Den duizenden handhelds zijn teruggestuurd zoals den fabriek te Maleisië wegens den batterij’s te verwisselen.

“Playdate’s batterij is ontworpen wegens lang te gaan, zelfs indien dit ene poos stilzwijgend heeft liggend. Dat wasgoed hier noch ie geval: enkele modellen bleken zo leeggebloed dat zij noch ooit meer op konden stichten.” Ie handelsbedrijf geven aan blijmoedig te zijn ie mankement welnu gevonden te hebben voordat den daadwerkelijke verzending begon.

Uiteraard haalt Panic zowel ie mondiale chiptekort aan, waar klaarblijkelijk zowel den Playdate onder lijdt. Den handheld draait op ene Cortex M7-chip van Arm, diegene volgens Panic “zeker twee klas lang noch aan te slepen” zullen zijn. Ie zullen daarbij specifiek gaan wegens “730 dagen” wachttijd.

Wegens den schaalbaarheid van den handheld te verbeteren, heeft ie ontwikkelteam ene revisie van ie originele moederbordje uitgerold. Te dit nieuwe opstelling is den Playdate zowel te staat ándere chipsets te usances, zodat den handheld  grotere kansen heeft wegens voortdurend doorgeproduceerd te wordt.

Playdate-modellen met ie nieuwe moederbord wordt straks te 2022 te serieproductie genomen; voordat nu richt ie team zichzelf vooral op ie uitrollen van den eerste oplage. Dit is onderverdelen te vijf groepen van elk 10.000 Playdates, diegene iedereen nog te 2022 willen verschijnen.

Playdates ná ie vijftigduizendste proefje zullen “hoogstwaarschijnlijk schrede te 2023 verschepen”, zo verwachten Panic. 


 • Illustratie van een Intel Alder Lake-processor

  Selecte B660-moederborden toeschijnen geen PCIe 5.0 te ondersteunen 10 november 2021 14:11


 • Computerafbeelding van een Ampere-gpu, te vinden in de RTX 30-videokaarten van Nvidia.

  Mobiele RTX 3080 Ti gespot te benchmarks 09 november 2021 12:11


 • Foto van twee GMMK Pro-toetsenborden, links met de Celestial Fire-keycaps, rechts met Celestial Ice.

  Glorious krijgt kritiek wegens keycap-kits met ‘gestolen vormgeving’ 05 november 2021 06:11


 • Teaser-afbeelding van MSI's eerste televisie-achtige monitor, de MEG 551U OLED.

  MSI kondigt televisie-achtige MEG 551U 55″ oled-monitor aan 04 november 2021 16:11


 • Foto van het nieuwe stuur in de Tesla Model S Plaid, met op het Navi 23-aangedreven infotainmentsysteem Cyberpunk 2077 draaiende.

  Tesla-boordcomputer weliswaar noch helemaal vergelijkbaar met PS5 04 november 2021 14:11Waterbron

Plaats een reactie

ajax-loader