Nvidia claimt dat DLSS 2.3 beter is dan spatial upscaling


Den demonstratievideo zullen vandaag officieel willen verschijnen, maar worden gisteren hoewel kortstondig aangetroffen op YouTube mits ‘verborgen’ video. Nvidia-programmeur Bryan Catanzaro vertelt te den presentatie overheen DLSS’ driejarige bestaat plusteken hoe den technologie doorevolueert. 

Den video zullen AMD plusteken hun technologie noch ongezouten mits slechter bestempelen — laat staan volledig erbij naam vermelden — maar AMD’s technologie wordt te zij-aan-zij-weergaven welnu vergelijken met verschillende modi van DLSS 2.3. Daaruit zullen willen blijken dat DLSS ‘slimmer’ is te ie omzetten van niet-bestaande pixels.

Zij-aan-zij-vergelijking van een spatial upscalingtechnologie (vermoedelijk AMD's FSR) en DLSS 2.3 in Chernobylite.

Nvidia’s upscalingtechnologie maakt gewoonte van kunstmatige slimheid, terwijl alternatieven — waaronder FSR — vaak voorspelling uitvoeren overheen niet-bestaande pixels aan den hand van bestaande frames. Volgens Catanzaro schenkkan den temporale kennisoverdracht van meerdere frames resulteren te eentje scherper singeltje; somwijlen zelfs scherper dan ie ‘native’ verdisconteren van hoewel diegene pixels. 

Zelf biedt Nvidia hoewel langer eentje inherent spatial upscalingtechnologie aan, diegene hoewel jaren ingebakken zit te Nvidia-drivers. Ter den video claimt Catanzaro dat zowel diegene technologie scherper is dan diegene van hun concurrenten. Daarnaast zullen Nvidia’s ruimtelijke upscaler zowel afgenomen zijn voort televisiefabrikanten.

Vergelijkingen van verschillende spatial upscalingtechnologieën, waaronder AMD's FSR en Nvidia's eerdere (pre-DLSS-)technologie.

Nvidia heeft den gelekte video tijdelijk volledig verwijderd, hoewel moeten dit straks alsnog officieel verschijnen. Mogelijk wordt er, wegens ie eerdere uitlekken, nog aanpassingen gedaan te den precieze inhoud van den presentatie.


 • Bovenaanzicht van de Playdate-handheld van Panic.

  Levering Playdate uitgesteld zoals 2022 12 november 2021 06:11


 • Illustratie van een Intel Alder Lake-processor

  Selecte B660-moederborden toeschijnen geen PCIe 5.0 te ondersteunen 10 november 2021 14:11


 • Computerafbeelding van een Ampere-gpu, te vinden in de RTX 30-videokaarten van Nvidia.

  Mobiele RTX 3080 Ti gespot te benchmarks 09 november 2021 12:11


 • Foto van twee GMMK Pro-toetsenborden, links met de Celestial Fire-keycaps, rechts met Celestial Ice.

  Glorious krijgt kritiek wegens keycap-kits met ‘gestolen vormgeving’ 05 november 2021 06:11


 • Teaser-afbeelding van MSI's eerste televisie-achtige monitor, de MEG 551U OLED.

  MSI kondigt televisie-achtige MEG 551U 55″ oled-monitor aan 04 november 2021 16:11Put

Plaats een reactie

ajax-loader