'Activision-CEO Bobby Kotick wist jarenlang van giftig werkgedrag af'


Dat blijkt uit ene verwoestend research van Wall Street Journal. Ie wetsartikel somt ene lange register aan incidenten op waar Kotick op den hoogte van zullen zijn geweest, voordat den staat Californië ie concern voorheen dit schooljaar aanklaagde. 

Zo zullen Kotick ongezouten geïnformeerd zijn overheen ene verdenking geproduceerd wegens ene werknemer van Sledgehammer Games, waaruit blijkt dat ene mannelijke meerdere haar ter 2016 plus 2017 had verkracht. Den getroffen werknemer zullen hebben gedreigd met ene rechtszaak nadat zij ene klacht had voorgelegd erbij personeelszaken, maar geen reactie kreeg. Activision zullen buitenshuis den rechtszaal ene schikking met haar hebben getroffen. Kotick zullen echter niets aan den bestuursleden hebben verteld.

Eentje ander voorbeeld uit ie wetsartikel claimt dat Kotick zowel wist dat Dan Bunting, medehoofd van Call of Duty-ontwikkelaar Treyarch, ter 2017 ene vrouwelijke werknemer seksueel had geïntimideerd. Bunting zullen zijn ontslagen, maar Kotick zullen er voordat hebben gezorgd dat hij aangesteld bleef. Bunting zullen recentelijk, nadat Wall Street Journal vertelsel kwam halen, alsnog zijn ontslagen.

Zowel opvallend is dat den schrede vertrokken mededirecteur van Blizzard, Jennifer Oneal, minder betaald zullen hebben gekregen dan haar mannelijke collega Mike Ybarra. Beiden werden aangesteld wegens samen ie concern te runnen na den tenlastelegging van den staat Californië overheen project op den werkvloer plus ie vertrek van J. Allen Brack. Oneal verliet kort geleden ie concern – mogelijk wegens dit reden.

Na ie uitkomen van ie wetsartikel van Wall Street Journal heeft ie raad van bestuur van Activision Blizzard ene statement zoals buitenshuis gebracht waarin men hun steunpilaar uitspreekt windrichting Koticks leiderschap. Gisteravond meldde verslaggever Jason Schreier dat meer dan honderdtal mensen buitenshuis ie Blizzard-campus stonden te tegenwerpen plus ie vertrek van Kotick eisten.


 • Hearthstone Fractured in Alterac Valley

  Hearthstone-uitbreiding Fractured ter Alterac Valley komt ter december uit 17 november 2021 08:11


 • Xbox Game Pass

  Nieuwe Xbox Spel Pass-titels aangekondigd 17 november 2021 08:11


 • Hextech Mayhem

  Riot heeft twee League of Legends-spin-offs uitgebracht 17 november 2021 08:11


 • Dragon Ball: The Breakers

  Dragon Ball: The Breakers onthuld 17 november 2021 08:11


 • The Game Awards

  Nominaties voordat The Spel Awards beroemd 17 november 2021 08:11

Waterput

Plaats een reactie

ajax-loader