Op Verzoek: games die een franchise hebben gered


Te den rubriek Op Verzoek schrijven den stagiairs van Power Unlimited plusteken Gamer.nl overheen den onderwerpen diegene jij graag wil oplezen. Max van Ekelenburg plusteken Jari Klapwijk plekken ter elke uitlevering eentje nieuwe poll met viertal verschillende onderwerpen. Ie is aan den lezers wegens te defini waar zij induiken. Ie thema van dit wetsartikel is dan zowel gebaseerd op den winnaar van den vorige poll.

Call of Duty 4: Modern Warfare

Den eerste Call of Duty-games werden gezegend wegens eentje aantrekkelijke mix van arcade plusteken ‘realisme’ te serveren ter eentje grauwe afkomst. Ie erkent den morbide werkelijkheid van oorlog, maar geven niettemin den voorliefde aan speelplezier. Tweede Wereldoorlog-games waren echter eentje vurige rage diegene even snel uitstierf indien ie totdat leven kwam. Dat bracht eerstepersoonsschietspellen via eentje belangrijke tweesprong, eentje ‘leap of faith’ diegene maar twee van den drietal schietspelgiganten (Battlefield, Medal of Honor, Call of Duty) konden voortbestaan.

Call of Duty 4 waagde diegene sprong plusteken slaagde met verve. Eentje hedendaags oorlogstafereel bleek precies watten schietspellen nodig hadden wegens populair te bleven via den omvangrijke massa. Dat, samen met heuse sprongen ter grafische kwaliteit plusteken gameplay maakte Call of Duty 4 eentje kritisch plusteken kapitalistisch welslagen. Totdat vandaag den dag staat ie gameslandschap doodmoe den fundering diegene Modern Warfare voordat Call of Duty heeft gelegd.

Op diegene wijze is zowel den uiteindelijke spirituele opvolger plusteken naamgenoot Call of Duty: Modern Warfare (2019) eentje soortgelijke redding geweest voordat den serie. Dat spel kwam met eentje nieuwe engine, eentje verrassend verdienmodel plusteken eentje tal maanden na release met den free-to-play battle royale-game Warzone, waarmee den franchise eentje nieuwe impuls kreeg

Resident Evil 7: Biohazard

Resident Evil is eentje klassieke horrorfranchise, met name den eerste drietal porties staan via velen ter ie memorie gegrift. Onderdeel viertal sloeg eentje weg ter diegene den horrorfundering van ie origineel achter zichzelf liet plusteken meer daad introduceerde. Weliswaar wordt Resident Evil 4 gezegend plusteken staat ie zelfs vertrouwd indien misschien welnu eentje van den liefste games uiteindelijk vervaardigd. Waar zuivere horrorgames destijds eentje niche waren, wasgoed dat concept kapitalistisch waargenomen eentje stuk interessanter. Capcom maakte ginder happig gewoonte van, want den spel is tig keer weer uitgebracht.

Onderdeel 4 worden gezegend, maar vormde zowel eentje opmaat zoals donkere tijden voordat Resident Evil-fans. Onderdeel 5 plusteken 6 lieten ie survival-horrorelement grotendeels weg plusteken voelen indien actiegames waarin zombies overhoopschieten den hoofdmoot is. Daarom zagen den meesten Resident Evil 7: Biohazard noch arriveren, eentje spel diegene via den bulletin den E3 2016 eerst noch worden herkend. Waarna bleek dat ie wegens ie zevende onderdeel van Resident Evil ging, volgde luid gejuich ter den zaal. 

Op 24 januari 2017 keerde met Resident Evil met tenslotte terug zoals haar oorsprong. Ie spel wasgoed weer eentje ouderwetse, behoorlijk enge survivalhorrorgame. Eentje diegene ter veel opzichten aanvoelde indien eentje reboot van den serie. Den spel maakte bijvoorbeeld den overstap zoals eentje first

eerstepersoonsperspectief, plusteken deed watten ventilatoren van van den originele games verwachtten. Eentje enge setting, omgevingspuzzels, gedecoreerde sleutels: alles watten Resident Evil, Resident Evil maakt wasgoed dominant. Er worden zelfs geklaagd dat den spel voordat ie omvangrijke publiek eentje ietsje te eng wasgoed.

Dat gelamenteer resulteerde ter Resident Evil Village, diegene qua balans tussen horror plusteken daad meer doet denken aan onderdeel viertal. Ie achtste onderdeel ter den serie is kapitalistisch waargenomen eentje welslagen plusteken zelfs genomineerd voordat Spel of the Year op den Spel Awards. Village krijgt nog kosteloos dlc plusteken onderdeel 9 is vermoedelijk ter ontwikkeling, dus den Resident Evil-fans komen weer aan hun voorttrekken den komende jaren

Wolfenstein: The New Order

Wolfenstein: The New Order volgt eentje lange reeks teleurstellende games op met eentje van den uiterst gezegend titels van 2014. Wolfenstein ging namelijk eentje langzame plusteken tragische dood tegen, met klas na klas teleurstellende releases. Wolfenstein wasgoed uiteindelijk ruim omdat ie verrassend plusteken revolutionair wasgoed, maar ie vertikken wegens oude tradities los te toestaan bracht den franchise overheen eentje verlengde tijdsperiode op haar knieën.

Ie welslagen van The New Order, vervaardigd ingevolge Machine Games, kwam dan zowel indien eentje prachtige verrassing voordat veel ventilatoren plusteken oud-fans van den reeks. Gemoderniseerde gameplay, eentje intens vertelsel met liggen onderliggende thema’s plusteken meer naamafroeping aan den massa dan ter den drietal games ervoor via mekaar, dat is eentje treffende wijze wegens den pilaren waarop Wolfenstein: The New Order stilte samen te vatten. Wegens ie bronmateriaal van Wolfenstein te identificeren plusteken aan te stappen aan moderne tijden worden eentje intact nieuwe mensenleven gamers verliefd op den klassieke whack-a-nazi-franchise. Voorlopig kunnen wij dus hopelijk nog jarenlang smullen van Machine Games’ reboot-titels.

Metroid Dread

2D-Metroid is eentje big overeenkomst, ginder kwamen wij welnu achter waarna Metroid Dread worden aangekondigd op den E3 dit klas. Dat kwam mee omdat ie vijfde onderdeel ter den Metroid-reeks eentje klas of twintig op zichzelf liet wachten. Metroid Fusion verscheen op 17 november 2002 voordat den Spel Boy Advance, totdat voorkort ie laatste tweedimensionale onderdeel. Ondanks dat Nintendo den gezegend Metroid Prime-games uitbracht, oningewijde 2D Metroid ter stille dood overleden te zijn.

Te 2017 gaf den 2D-Metroid-serie weliswaar weer teken van leven met Metroid Samus Returns op den Nintendo 3DS, eentje remake van Metroid 2: Terugwedstrijd of Samus uit 1991. Den lancering voelde indien eentje soort test of ie omvangrijke publiek nog zat te wachten op 2D-Metroid. Den spel worden positief ontvangen, maar van eentje denderend welslagen wasgoed geen sprake.

Dat ie publiek weliswaar welnu op eentje écht verrassend onderdeel zat te wachten, is dit klas welnu gebleken. Metroid Dread vliegt indien warme broodjes overheen den toonbank plusteken reviews waren zeer positief. Thijs Barnhard beoordeelde den spel met eentje 9. “Metroid Dread combineert den oude, vertrouwde Metroid-formule met toereikend frisse ideeën wegens den 35 klas oude reeks verrassend leven ter te pijpen. Noch voordien liet Samus zichzelf zo vloeiend regeren plusteken is den daad zo spectaculair geweest.”

Mits peut op den vuurpijl is ie spel zelfs genomineerd voordat Spel of the Year op den Spel Awards. Wellicht omdat 2021 noch zo’n denderend gamejaar is, maar den prestatie van ontwikkelaar MercurySteam staat zonder kijf. Met Metroid Prime 4, diegene nog ter den pijplijn zit, lijkt den Metroid-franchise levendiger dan uiteindelijk. Hopelijk betekent dat zowel dat er meer 2D-metroid-games wordt ontwikkeld.

Fallout 3

Fallout 3 wasgoed eentje omvangrijke stap voordat den franchise, plusteken eentje broodnodige. Hoewel eerdere Fallout-games eentje kritisch plusteken kapitalistisch welslagen waren, waren zij noch zo iconisch indien rpg’s indien Baldur’s Gate. Zeker met den overkomst van driedimensionale games waren zulke titels ofschoon snel noch meer prikkelend voordat ie omvangrijke publiek.

Met eentje mainstream doelgroep voordat ogen koos den nieuwe ontwikkelaar Bethesda ervoor wegens ie volgende onderdeel volledig ter 3D te maken, plusteken televisiekanaal indien veel shooters eentje eerstepersoonsperspectief aan te vasthouden. Te den tien klas dat Fallout 3 ter ontwikkeling wasgoed, verschenen nog twee Fallout-games, beide zo teleurstellend dat den interesse ter Fallout snel verdween.

Uiteindelijk bleek diegene tien klas lange ontwikkelhel echter precies watten Fallout 3 nodig had voordat kapitalistisch welslagen. Den uitkomst is eentje van den eerste games van zijn soort, eentje samensmelting tussen den ouderwetse rpg plusteken eentje modern actie-avonturenspel. Hoewel oudere ventilatoren van den Fallout-franchise ie noch eeuwig met mekaar ooit zijn overheen Fallout 3, valt ie financiële welslagen van dit spel noch te betwisten. Nu wachten wij verlangend op Bethesda’s volgende zet, Fallout 5.

Hieronder staan weer viertal onderwerpen waaruit jij kunt selecteren waarover den stagiairs van Gamer.nl volgende keer schrijven. Bepaal zelf welk thema dat wordt:


  • Hoogtepunten: Red Dead-geruchten, gestolen videokaarten, Elden Stadionring 06 november 2021 09:11


  • Op verzoek: Den moeilijkste Achievements plusteken Trophies aller tijden 05 november 2021 16:11


  • gamer

    Op Verzoek: Watten zullen jij graag willen oplezen? 18 oktober 2021 14:10Inspiratiebron

Plaats een reactie

ajax-loader