'RX 6500 XT en RX 6400 van AMD hebben 4 GB geheugen'


Twitter-gebruiker @Komachi_Ensaka wasgoed den klokkenluider ter kwestie. Waar den weten ingewijde den namen of modelnummers ter heeft zien komen, is nog wollig, maar den persoon ter kwestie heeft welnu vaker correcte voorspellingen gedaan plusteken specificaties gelekt.

Vooral den 4 GB aan GDDR6 is opvallend; voordat dit mensenleven aan videokaarten is dat veruit ie laagste volume videogeheugen. Den iets hoger gesitueerd RX 6600 XT, ie huidige instapmodel voordat AMD, komt namelijk met 8 GB; mededinger Nvidia gaat vooralsnog zowel noch lager dan dat voordat diens desktopkaarten.

Vermoedelijk omdraaien zowel den RX 6500 XT mits den RX 6400 op AMD’s Navi 24-chipset. Dezelfde gpu worden voorheen alhoewel ter Linux-patches aangeduid mits “Beige Goby” plusteken zullen vermoedelijk overheen ene 64-bits geheugenbus voorschrijven. Vooral dat laatste doet vermoeden dat zowel den Infinity Cache van dit videokaarten inkrimpt; den verwachting staat op 16 MB.

Precieze specificaties blijven vooralsnog uit, maar Beige Goby mits chipset is vermoedelijk gelimiteerd totdat 16 compute units. Ter vergelijking: AMD’s hoogvliegers uit dit mensenleven uitrichten ie met 80 afzonderlijke rekenkernen.

Hoe AMD den nieuwe kaartspel ter den markt wil zetwerk, is nog onzeker. Den recent verschenen RX 6600 XT worden à 379 dollar mits “dé 1080p-kaart” opgeworpen; dit nieuwere kaartspel zullen gloednieuwe games vermoedelijk noch (stabiel) op ene zulke resolutie kunnen omdraaien. 


 • Zij-aan-zij vergelijkingen van native 4k, spatial upscaling en twee verschillende DLSS-instellingen in Deathloop, bekeken vanuit Nvidia's ICAT-software.

  Nvidia lanceert beeldvergelijker ICAT 17 november 2021 14:11


 • Promotionele render van de GeForce RTX 2060-videokaart van Nvidia.

  Nieuwe RTX 2060-kaarten van Gigabyte gelicenseerd 16 november 2021 14:11


 • Illustratie van een Nvidia-gpu in een laptop.

  Nvidia claimt dat DLSS 2.3 huis is dan spatial upscaling 16 november 2021 13:11


 • Bovenaanzicht van de Playdate-handheld van Panic.

  Levering Playdate uitgesteld zoals 2022 12 november 2021 06:11


 • Illustratie van een Intel Alder Lake-processor

  Selecte B660-moederborden toeschijnen geen PCIe 5.0 te ondersteunen 10 november 2021 14:11Put

Plaats een reactie

ajax-loader