Energie besparen met consoles en pc: zo doe je dat


Ongeacht den hardware diegene thuis staat, is er immermeer ene goede tip waarmee gamers voorkomen dat er onnodig stroom verteerd wordt: ruk den stekker uit ie wandcontactdoos. Gewoonte jou ene stekkerdoos, ruk dan den hoofdstekker uit den wandcontactdoos. Zo weet jou honderdtal procent zeker dat alle toestellen helemaal uitstaan op ie ogenblik dat jou zij noch tweedehands – hoewel kunnen zij op den oorzaak dan natuurlijk geen updates binnenhalen. Vanaf console heb jou zowel enkele andere mogelijkheden waarmee energie bezuinigen ene optie is.

Energie bezuinigen op Xbox

Wanneer den Xbox Series X plusteken Series S aangesloten wordt plusteken voordat ie voorafgaand aangezet wordt, opereren zij standaard ter den Stand-by-modus. Dat betekent dat den Xbox ter stand-by staat plusteken op den oorzaak games plusteken updates downloadt. Zowel vermag den console games streamen zoals jou smartphone. Dat betekent voorts dat ie toestel meer stroom verteerd: tien totdat dertien watt. (Watt is den unie van vermogen plusteken één watt staat soortgelijk aan 1 joule vanaf tel, dat is handig wegens te weten voordat dit wetsartikel.) Dat is veel meer ter vergelijking met den modus voordat energiebesparing: 0,4 totdat 0,5 watt. Tijdens ie gamen verteerd den Series X trouwens 153 watt, ten opzichte van 74 watt op den Series S. 

xbox

Reden voldoende wegens dus ooit te loeren zoals den instellingen met betrekking totdat energie bezuinigen. Open den instellingenapplicatie plusteken druk ter ie spijskaart linksaf op Generaal. Rechts onderin staat nu Energiemodus plusteken opstarten. Ter ie middelste rijtje tactvol jou voordat den modus zoals preferentie: Stand-by of Energiebesparing. Vasthouden er rekening mee dat den tweede optie ie updaten plusteken streamen van games uitschakelt, maar jou kiest dan welnu voordat den uiterst milieuvriendelijke plusteken stroombesparende optie. Rechts staat zowel nog: Mits den Xbox uit staat, opslag uitzetten. Mits jou dan weliswaar voordat den uiterst energiezuinige optie kiest, vink dan zowel even dat vakje aan den rechterkant aan.

Totdat slot bepaal jou op dit pagina hoe lang ie toestaan voordat den Xbox zichzelf uitschakelt na verstrooidheid plusteken hoe lang ie toestaan voordat den console uitgaat na mediagebruik. Voorts kun jou den Xbox immermeer helemaal uitzetten met den lichtknop aan den voorkant. Diegene vasthouden jou voordat dertig seconden ingedrukt. Dat is zowel den lieve trant wanneer den Xbox ontkoppeld moeten wordt bijvoorbeeld.

Energiebesparing op PlayStation

Of jou nu ene PlayStation 4 of PlayStation 5 hebt, maakt voordat den energiebesparing noch uit. Energie bezuinigen gaat namelijk op beide consoles op dezelfde wijze. Open den Instellingen plusteken selecteer den optie Systeem. Op den PlayStation 5 zoek jou ter ie spijskaart linksaf nu Energiebesparing op. Op den PlayStation 4 ga jou zoals Instellingen plusteken dan Instellingen voordat energiebesparing. Den PlayStation 5 staat standaard ingesteld op afsluiten na twintig minuten verstrooidheid na ie gamen. Zowel gaat hij na viertal uur mediastreaming uit. Met den opperste optie ter beeld bepaal jou den tijdeenheden.

PlayStation 5

Den tweede optie, Functies diegene vacant zijn ter den rustmodus, is eveneens interessant wegens ooit te doorlopen. Hier stel jou ter dat den console den controllers oplaadt ter den stand-by-modus (of noch) via den usb-poorten, plusteken of den spelcomputer verbinding mogen maken met ie internet. Wanneer jou noch wil dat den PlayStation 5 verbinding maakt met ie internet ter den rustmodus, vermag hij zowel geen games of updates downloaden. Dat is dus ene overweging wanneer energie bezuinigen fundamenteel voordat jou is. Voorts is ie mogelijk den tijdstip ter te stellen waarna den controllers moeiteloos uitgaan. Hoe minder vaak jou diegene hoeft op te laden, hoe minder energie dat op den lange termijn kost.

Zowel honingbij den PS5 bespaar jou wellicht watten energie wanneer jou den fysieke lichtknop op den console tweedehands. Datzelfde geldt voordat den PS4. Vasthouden den lichtknop ingedrukt totdat jou ene twee keer ene piepje hoort, dan weet jou zeker dat hij helemaal uitstaat. Dat is handig wegens te weten wanneer jou er ene keer ie stroom be moeten halen. Ter stand-by verteerd den PS5 5 totdat 7 watt plusteken mits er geüpdatet wordt, gaat dat verbruik opwaarts zoals 15 watt. Neem jou den console ter gewoonte, dan is ie verbruik 200 watt.

Plus den Nintendo Switch?

Den Nintendo Switch heeft ene energieverbruik van zes totdat zeven watt (OLED -model versus 2019-versie). Mediastreaming consumeert vijf totdat zes watt, terwijl ie systeem ter den slaapstand plusteken uitgeschakeld 0,3 (maximaal 0,5) watt verteerd. Den verschillende Nintendo Switch-modellen hebben allen ene slaapstand, diegene ingesteld vermag wordt op 1, 3, 5, 10 plusteken 30 minuten. Ter den tv-stand is dat 1, 2, 3, 6 of 12 uur, zelfs. Jou stelt den zaken ter via den Instellingen plusteken den optie Slaapstand.

Nintendo Switch

Pc-gebruikers

Voordat pc-gebruikers zijn er veel soorten hardware plusteken variabelen plusteken vasthouden wij den tips watten algemener. Ontkoppel bijvoorbeeld zoveel mits mogelijk toestellen wanneer jou zij noch tweedehands, zodat zij geen onnodig stroom voorttrekken. Maar loop zowel vooral den opties voordat energie bezuinigen na op jou besturingssysteem.

Windows-gebruikers gaan dan zoals den Instellingen-app > Systeem > Energiebeheer plusteken slaapstand. Hier stel jou ter wanneer ie systeem plusteken ie scherm uitgaan. Ga jou ene tijdje van stulp? Trek dan den stekker van den laptop eruit; zo weet jou zeker dat diegene uitstaat. MacOS-gebruikers gaan hiervoor zoals Systeemvoorkeuren > Energiestand. Eentje laatste algemene tip voordat laptopgebruikers: gewoonte den oplader dolletjes wanneer jou den laptop feitelijk oplaadt. Verschillend verteerd ie systeem intact den dag onnodig veel energie.


  • Airpods

    AirPods aan den PS4 verbinden: zo doet jou dat 16 november 2021 15:11


  • PS4 maakt veel schouwspel? Zo maak jou hem schoon 09 november 2021 11:11


  • Gemakkelijk meer opslag op jou PS5 met dit tip 08 november 2021 11:11


  • DualShock 4

    PS4-controller kapot? Zo fix jou ene driftende DualShock 4 02 november 2021 11:11


  • Tips wegens te zegevieren ter Pokémon Unite 30 juli 2021 12:07Informatiebron

Plaats een reactie

ajax-loader