AMD verhoogt prijzen RDNA2-gpu's voor partners met 10 procent


Op Houtvezelplaat Channels komen veel ingewijden uit den Aziatische hardware-industrie samen. Ene ‘Master One’ zullen daarbij gesproken hebben overheen “berichten van bovenaf” waarin AMD den prijstoename wending partnerfabrikanten doorspeelt. Den 10 procent reserve kosten zullen voordat dit vrouwen neerkomen op 20 totdat 40 dollar reserve materiaalkosten.

Te hoeverre diegene prijstoename zichtbaar wordt voordat consumenten, zou ter den komende twee weken vrijwel uit willen stalen. Derde partijen diegene Radeon-videokaarten afleveren kunnen daarnaast den vraagprijzen nu alreeds ophogen, wegens den duurdere chips te vooruitkijken. 

Den vraagprijzen voordat Radeon-videokaarten werden, nipt indien tijdens mededinger Nvidia, alreeds stoer opgehoogd sinds den begin van den Radeon RX 6000-generatie. AMD zelf gaf echter meermaals aan dat ie merknaam “zo veel mogelijk gpu’s ter den handen van gamers” wilde krijgen, ie liefst tegen den originele richtprijs. Op AMD’s inherent webwinkels wordt huiseigen videokaarten dan zowel vaak tegen diegene tarieven verkocht.

Render van een Navi 2X-chip op een AMD Radeon-videokaart.

Vaag is vooralsnog of AMD den prijstoename zowel voorsteld tijdens vrouwen indien PlayStation plus Xbox, wiens consoles evenals gebruikmaken van RDNA2-chipsets. Op Houtvezelplaat Channels worden slechts gesproken overheen prijsverhogingen wending den fabrikanten van add-in boards (AIB).

Den ingewijde ter kwestie zullen zowel AMD’s reden voordat den prijstoename afgedankt hebben. Dit zullen wijtbaar zijn aan TSMC, den toeleveringsbedrijf van ie sicilium waar AMD vrijwel alle Radeon- plus Ryzen-chips op bakt. Vermoedelijk zijn TSMC’s verheerlijken zo’n gestegen dat zowel AMD nu “mee moeten” met eentje prijsinflatie.  

TSMC’s (plus ermee AMD’s) hogere verheerlijken komen noch uit ie niets. Sinds staart 2020 wordt den hardware-wereld geplaagd ingevolge mondiale chiptekorten, waarvoor ie einde nog lang noch ter zicht lijkt. 


 • Black Friday

  Black Friday Deals: 4K-tv’s voordat gaming 24 november 2021 11:11


 • Render van een AMD Radeon-chipset op een printplaat.

  Radeon RX 6500M plus RX 6300M rondtollen zowel op Navi 24-gpu 23 november 2021 13:11


 • Het HM570-moederbord van Maxsun, uit de Meterstone-reeks. Op de plek van de cpu is de Intel Core i7-11800H (inclusief eigen hittespreider) gesoldeerd.

  Unieke cpu uit Intel NUC 11 is nu zowel ter desktop te plekken 21 november 2021 08:11


 • Render van AMD's Navi 23-gpu.

  ‘RX 6500 XT plus RX 6400 van AMD hebben 4 GB memorie’ 20 november 2021 14:11


 • Zij-aan-zij vergelijkingen van native 4k, spatial upscaling en twee verschillende DLSS-instellingen in Deathloop, bekeken vanuit Nvidia's ICAT-software.

  Nvidia lanceert beeldvergelijker ICAT 17 november 2021 14:11Put

Plaats een reactie

ajax-loader