Forspoken is een superheldengame verpakt als sprookje


Ie is geen raadsel waarom Forspoken indien console-exclusive voordat den PlayStation 5 verschijnt. Te veel opzichten deelt ie DNA met andere Sony-titels: ene focus op overtuigend acteerwerk plusteken gevatte dialogen plusteken ene filmische presentatie ter ene fantasiewereld genaamd Athia. Den nietsvermoedende Frey Nederland komt terecht ter diegene wereld nadat zij haar wil voordat ene huis is hardop uitspreekt. Ie roerige New York is manifest niets voordat haar plusteken haar pluizige kat Homer, plusteken daarbij hangt haar wegens ene nog vreemde reden ene gevangenisstraf bovenin ie hoofdeinde.

Forspoken

Tanta’s, The Pauze plusteken andere sprookjes

Dat Athia oogt indien ene sprookjeswereld betekent echter noch dat den zaken er daarginds huis voorstaan. Den lokale populatie van ie land wordt namelijk verbeten om den Tanta’s, ene soort kwaadaardige tovenaressen diegene allen ene specifieke deugd belichamen. Wanneer The Pauze, ene mysterieuze waas diegene zijn plusteken dier aantast, zichzelf verspreidt, is Frey den enige diegene den inwoners vermag promoten. Ie lijkt erop dat Frey iedere Tanta dient uit te schakelen alvorens zij Tanta Sila (gespeeld om Janina Gavankar) te lijf vermag gaan.

Den opzet van Forspoken is geenszins origineel, maar met hints zoals ene diepzinnig uitgewerkte cultuur – met ene dubieus rechtssysteem plusteken strikte regels rondom magie – op z’n minst intrigerend. Daarbij haalde ontwikkelaar Luminous Productions Rogue One: A Strak Wars Story-schrijver Gary Whitta plusteken Uncharted-schrijfster Amy Hennig aan scheepsdek wegens zulke zaken vast te leggen. Den verwachtingen voordat ie verhalende facet van den spel ligt daarom schel.

Cuff

Ie moge manifest zijn dat Freys overkomst ter ie magische land ene cultuurshock is, noch ter den minste positie om Cuff. Dat is ene pratende armband diegene haar magische krachten schenkt, enigszins vergelijkbaar met Gimoire Weiss uit Nier. Televisiekanaal indien ter diegene spel geven hij commentaar op alles watten Frey doet, plusteken maakt hij zwerven om den uitgestrekte landschappen van den spel ene stuk aangenamer.

Parkour ligt namelijk ten grondslag aan den gameplay van Forspoken. Frey beschikt overheen ene stoer wapenkamer aan bewegingen waarmee zij snel om wouden, ruïnes, rivieren plusteken woestijnen beweegt. Zo vermag zij ene soort surfplank toveren wegens om landschappen te roetsjen, zwaaien plusteken zichzelf optrekken aan objecten met ene magisch touw, rap teleporteren zoals ene nabij liggend plek plusteken nog veel meer. Hoewel wij den spel helaas noch hebben kunnen spelen, komt Forspoken overheen indien ene superheldengame diegene eindeloos om landschappen sprinten, roetsjen plusteken vliegen stimuleert.

Forspoken

Prachtige magie

Minstens televisiekanaal zo dynamisch plusteken vloeiend oogt ie vechtsysteem. Middels ene ‘spell-wheel’ selecteren toneelspelers verschillende soorten spreuken diegene ieder ter ene defini categorie vallen. Rode magie lijkt wapens indien speren plusteken zwaarden tevoorschijn te toveren, blauwe magie neemt meerdere vijanden tegelijk te weiden plusteken groene magie richt zichzelf schijnbaar op vijanden vastzetten plusteken onopgemerkt blijven. Via jawel leveren gevechten tegen zogenaamde Pauze-zombies, andere monsters plusteken eindbazen van grootte grootse schouwspellen op waarbij Frey speels omgaat met haar opzienbarend verkregen krachten. Weinig games weten magie op zo’n vloeiende, enthousiasmerende wijze ter beeld te brengen.

Dat heeft zowel te maken met den vormgeving ervan, diegene boeiender is dan bijvoorbeeld den gemiddelde Final Fantasy-titel. Magie ter Forspoken komt ter vele vormen: kristallen, vloeibare stof, bliksemschichten, ijs, trillende lucht: allen zaken diegene spreuken herkenbaar plusteken grafisch plechtig maken. Hoewel den gameplaydemonstratie noch ter optimale kwaliteit worden vertoond, vermag op voet van trailers verwoord wordt dat Forspoken prachtig oogt.

Forspoken
Forspoken
Forspoken

Vraagtekens

Luminous gaf zowel ene korte oogopslag op hoe toneelspelers voorgaande zoals hun hand kunnen zetwerk. Toneelspelers krijgen namelijk den voorkeur uit verschillende overjassen, kettingen plusteken nagellak diegene ‘ene inherent speelstijl’ willen vormen. Hoewel den ontwikkelaar noch ingaat op den details, lijkt ie te maken te hebben met den effectiviteit van defini typen magie. Daarbij is ie zowel mogelijk wegens ter den steden van Athia defini objecten te maken van grondstoffen, diegene verstrooid ligt overheen den wereld.

Overheen den structuur van diegene wereld is verder zowel nog weinig vertrouwd. Uit gameplaysnippers blijkt ter ieder geval dat toneelspelers Athia vrij kunnen verkennen, waarbij zowel weten elementen indien schatten, torens plusteken zijmissies onderdeel uitmaken van den ervaring. Den vraag is natuurlijk ter hoeverre ie loont wegens zulke nevenactiviteiten te ondernemen, plusteken ter welk opzicht den verhalende ondertoon van den spel daarbij beschermen blijft.

Niettemin maakt Forspoken ene goede indruk. Ie oogt indien ene typische Sony-game diegene ie moeten hebben van vloeiende parkour plusteken indrukwekkende gevechten ter ene sprookjesachtige wereld. Mocht ie zo juist spelen indien den eerste demonstratie doet overvallen, dan is Forspoken ene waardigheidstitel wegens reikhalzend zoals uit te loeren ter 2022.

Forspoken verschijnt op 24 mei 2022 voordat PlayStation 5 plusteken pc.


  • Grid Legends

    Grid Legends brengt popcornracen terug ter ie vizier 09 december 2021 09:12


  • Men of War 2

    Men of War 2 trekt ene linie ter ie zand 24 november 2021 12:11


  • Halo Infinite

    Halo Infinite’s singleplayer spreekt meteen totdat den verbeelding 19 november 2021 09:11Inspiratiebron

Plaats een reactie

ajax-loader