Solar Ash is prachtig, maar ook frustrerend


Te Solar Ash speel jouw eentje Voidrunner, Reidans, diegene haar planeet moeten redden van den teloorgang. Hoeveel er te redden valt is nog maar den vraag: den planeet is alreeds gedeeltelijk opgeslokt doorheen eentje immens zwart gat. Steden zijn volledig uit mekaar gereten plus overal wegens jouw heen zweven stukjes vloer. Ie ‘waarom’ blijkt naarmate jouw blijft spelen. Den spel begint met eentje mysterieus lapje tekst met eentje heleboel onbegrijpelijke termen plus achtergrondinformatie, maar dat is ie welnu.

Solar Ash

Den spel heeft daarheen verderop trouwens zowel eentje handje van. Somwijlen wordt er eentje spervuur aan lore op jouw losgelaten nep ie niets is. Dat is best vervelend, want steeds mits jouw ie vertelsel denkt te snappen, duwt ie jouw weer weg. Dat komt zowel omdat dit spel draait wegens flow. Solar Ash dwingt jouw veel te oplezen, watten jouw zo weer uit diegene flow haalt. Den samenspraak is daarbij noch zo interessant plus den personages diegene jouw tegenkomt zijn weinig memorabel.

Veel sterker is ie vertelsel dat den omtrek vertelt. Overal vind jouw den restanten van eentje mysterieuze oude wereld. Jouw vraagt jouw huwelijk overheen watten er aan den hand is met dat imponerende zwarte gat te den verte plus wie er op den planeet gewoond heeft. Tof is zowel dat den wetten van den zwaartekracht volledig zoek zijn. Lantaarnpalen zweven bovenop den vloer op losse stukjes vloer plus haastigheid alle panden zweven half te ie luchtledige. Eentje verscheurde samenleving, letterlijk plus grote. Dat is ontzettend sterk gedaan.

Mooiste spel van ie klas

Den wereld bestaat uit eentje hubgedeelte, te ie midden van den schrijfmap, waaraan weer vijf andere spelwerelden zijn gekoppeld. Jouw kunt tussen diegene werelden fast travel gewoontes, maar te principe kun jouw zowel gewoon overal heenrennen (werkelijk ‘skaten’). Te dat opzicht is Solar Ash eentje openwereldgame, maar verwachten daarheen noch te veel van. Hoewel er voldoende te verkennen valt plus jouw absoluut op verkenning gaat overheen plus toe, heeft den spel noch huwelijk sidequests. 

Solar Ash
Solar Ash
Solar Ash

Dat is zowel noch huwelijk nodig. Solar Ash heeft eentje geweldige flow – zowel te gameplay mits structuur. Ie is uiteindelijk simpelweg ie mikpunt wegens te iedere wereld eentje van den zes gigantische eindbazen te verslaan, waarna den laatste ‘missie’ zichzelf aandient. Jouw suist terwijl op hoge vlugheid doorheen den spelwereld op twee sonische rollerskates plus beschikt overheen eentje heerlijke plus flexibele dash.

Dit spel draait geheel wegens bewegingsvrijheid plus vlugheid maken. Solar Ash doet te diegene zin intact hevig denken aan The Pathless – zowel zo’n spel waarin ie snelle voortbewegen ie mikpunt is. Den spelwereld van Solar Ash is welnu stukken huis op den gameplay afgestemd dan te diegene spel. Den resterende stukken planeet zijn aan mekaar gekoppeld doorheen eentje soort paarse marshmallow-wolken. Diegene kleurrijke massa faciliteert den gameplay omvangrijk. Jouw kunt écht vlugheid maken op den vele heuvels, plus dat is zeer bevredigend.

Solar Ash heeft eentje geweldige flow – zowel te gameplay mits structuur.

Toch is diegene spelwereld ie record van den spel. Den omgevingen verschillen behoorlijk van mekaar, maar krakken van detail. Stilistisch is dit, zoals trailers toestaan zien, zonder twijfel eentje van den mooiste games van ie klas. Ie gebeurt noch vaak dat ondergetekende met open mond zoals eentje level zit te loeren, maar den combinatie van Solar Ash, eentje PlayStation 5 plus eentje oled-tv is behoorlijk overdonderend. Den spel heeft waanzinnige vergezichten, oogt haarscherp, is ontzettend veelkleurig plus den eindbazen, diegene eeuwig bovenop den spelwereld uittorenen, maken eentje enorme indruk. 

Frustratie

Wegens diegene zes eindbazen te verslaan, moeten jouw vooraf platformpuzzels oplossen. Zowel diegene wentelen iedereen wegens bewegingssnelheid. Mits jouw er eentje twee hebt gedaan toestemmen jouw doorheen zoals den eindbaas, watten óók eentje platformpuzzel is. Den kleine puzzeltjes zijn waarschijnlijk ie leukst wegens te tenuitvoerleggen, omdat zij wasgoed verweven zijn te den spelwereld plus zij jouw intact hevig snel toestaan gaan. Dat laatste geldt zowel voordat den eindbazen, maar weliswaar zijn zij minder wieg. 

Solar Ash

Te Shadow of the Colussus moest jouw bijvoorbeeld huwelijk piekeren overheen jouw padachtige overheen den kolossen. Ie waren puzzels plus zo stond iedere kolossus mits uitdaging op zichzelf. Te Solar Ash moeten jouw vooral snel zijn, maar te tegenstelling totdat den kleine platformsegmenten te den spel is hier van variatie weinig sprake. Iedere eindbaas bestaat uit drietal fases, plus iedere ontwikkelingsfase ‘versla’ jouw doorheen eentje reeks pijnpunten te vernietigen.

Dat begint snel te vervelen, zowel omdat den eindbazen eentje frustrerende aangelegenheid zijn. Jouw valt regelmatig van zij overheen, plus dan begint den eindbaasfase weer van voordat overheen aan. Dat jouw zo vaak valt, heeft zowel te maken met den besturing. Diegene is ie uitgelezene te omschrijven mits vaag. Zo moeten jouw overheen plus toe den tijdstip vertragen wegens jezelf zoals voorschrijven plekken te teleporteren. Dat werkt nét noch lekker plus vloeiend voldoende, plus ie is te vaak vaag wanneer jouw welnu plus noch kunt teleporteren.

Den spel probeert dat op te lossen doorheen objecten plus vijanden waar jouw heen kunt teleporteren te omsingelen mits jouw sluit onder zij te den buurt komt, maar te ie heetst van den uitblinker legt diegene designtaal ie overheen tegen den hectiek. Ie voelt nep Heart Machine zelf zowel noch helemaal weet watten zij met diegene functie aan willen. Eentje andere opvallende voorkeur is ie gewoonte van den linkertrigger, diegene jouw ingedrukt moeten vasthouden wegens vlugheid te maken. Er zijn welgeteld nul momenten waarop jouw géén vlugheid wilt maken, dus ben jouw werkelijk onophoudelijk den trigger aan ie omvat.

Trouwens bevatten Solar Ash zowel gevechten met vijanden, maar diegene stellen noch meer voordat dan ie indrukken van ie kruisje wegens met eentje soort zwaard te slaan. Combo’s plus zulke zijn noch aan den orde, watten op zichzelf noch hevig is, ware ie noch dat den spel op eentje gegeven uur vijanden introduceert diegene behoorlijk watten knallen nodig hebben. Zowel dat haalt jouw uit den flow van ie platformen.

Liefdesbrief

Solar Ash is hevig wieg, laat daarheen geen wanbegrip overheen existentie. Er zijn voldoende momenten dat alreeds ie goede te Solar Ash samenkomt. Mits jouw vloeiend overheen den paarse wolken skatet terwijl jouw zoals den weergaloze uitzichten staart, vergeet jouw volledig dat den combat helemaal niets voorstelt plus dat den besturing te willen overlaat. Te diegene zin is Solar Ash gemakkelijk aan te raden mits jouw games mits Journey plus The Pathless waardeert wegens hoe vloeiend zij spelen plus wegens hoe wieg ie snelle voortbewegen is. Ie is eenzaam sneu dat den spel watten keuzes maakt diegene noch helemaal rijmen met watten Solar Ash zo zo wasgoed maakt.

Solar Ash is gerecenseerd op PlayStation 5. Den spel is daarnaast verkrijgbaar op PlayStation 4 plus pc.


 • Den Cinebar Ultima Surround 4.0-set is eentje mix tussen hi-fi plus soundbar 12 december 2021 10:12


 • Halo Infinite

  Halo Infinite is den evolutie van Combat Evolved 06 december 2021 09:12


 • Dell Alienware AW2721D-monitor biedt volmaaktheid met eentje prijskaartje 05 december 2021 10:12


 • Exo One

  Exo One heeft eentje uitermate sterke aantrekkingskracht 03 december 2021 13:12


 • Jett: The Far Shore

  Jett: The Far Shore verzuipt te mafkees vormgeving 02 december 2021 09:12Put

Plaats een reactie

ajax-loader