Xbox Series X-opslag uitbreiden: zo doe je dat goedkoop


1 TB aan opslagruimte op jij spelcomputer wasgoed jaren geleden eentje onwerkelijk idee. Nu games steeds groter ter omvang wordt, nemen zij zowel meer ruimte ter deeg. Ter dat opzicht is 1 TB wellicht eentje ietsje weinig mits standaardoptie. Zeker wanneer jij ruwweg den eerste 200 GB vergeten bent aan ie besturingssysteem, blijft er dus nog ‘maar’ 800 GB overheen aan ruimte.

Games mits Call of Duty, Assassin’s Creed plusteken Halo: The Master Chief Collection kunnen tientallen ’gigabytes aan ruimte innemen plusteken gaan somwijlen zelfs den 100 GB voorbij. Met zo’n zeven totdat acht games zit jij dan reeds aan den limiet plusteken ben jij alweer toe aan toegevoegd ruimte – zeker wanneer jij veel games ingevolge jawel speelt.

Xbox Series X-opslag uitbreiden

Ie is immermeer eentje optie wegens games te wegdoen plusteken weer te downloaden wanneer jij zij wil spelen. Maar permitteren wij trouwhartig zijn: ie vergt ontzettend veel geduld eentje spel mits Halo: The Master Chief Collection in te halen wanneer jij werkelijk netwerken even zin had ter eentje snel wedstrijdje neerkwakken. Daarom is ie eentje snugger idee wegens te investeren ter eentje externe harde telefoonschijf. Jouw kunt zowel voordat den ssd-kaart gaan diegene achterin den Xbox Series X of Series S past, maar dat ding kost klauwen met poen. Ene externe ssd of hdd kost nu veel minder plusteken doet precies watten ie moeten tenuitvoerleggen: jij toegevoegd ruimte geven op ie uur dat jij ie nodig hebt. 

Er zijn welnu eentje veel goedje wegens rekening mee te vasthouden. Zo kun jij geen Series X- of S-games van ie externe opslaggeheugen weergeven. Dit vermag louter vanaf den inwonende ssd of den eerdergenoemde expansiekaart. Daarnaast zijn er externe schijven ter allerlei soorten plusteken maten. Bepaal daarom van tevoren ja jij budget plusteken bereken ruwweg hoeveel ruimte jij nodig hebt. Plusteken andere tip is wegens te rekenen voordat hoeveel poen jij relatief waargenomen den meeste opslagruimte binnenhaalt. Zo vermag ie bijvoorbeeld zijn dat eentje telefoonschijf van 4 TB omgerekend vanaf TB goedkoper is dan 5 TB. Zodoende vasthouden jij den kosten in den perken, terwijl jij weliswaar jij doelwit behaalt.

Hoewel Xbox Series X-games noch vanaf zo’n externe telefoonschijf afgespeeld kunnen wordt, kun jij zij er welnu voorbijgaand op opslaan. Dat scheelt eentje keer downloaden. Daarenboven gaat ie kopiëren van gamesbestanden veel sneller van telefoonschijf zoals telefoonschijf, helemaal wanneer jij ter eentje externe ssd investeert. Dan hoornschoen jij dus noch meer te wachten totdat diegene tientallen GB’s ingehaald zijn plusteken speel jij in enkele minuten alsnog den spel waar jij op dat uur zin ter hebt.

Ie bijsluiten van zo’n telefoonschijf gaat trouwens zeer gemakkelijk. Zekering den stekker van den externe telefoonschijf ter den wandcontactdoos (gedurende sommige schijven hoeft dit noch ooit meer) plusteken koppel hem vervolgens met den meegeleverde usb-kabel aan den Xbox. Ter beeld verschijnt dan eentje pop-up diegene jij helpt gedurende den installatie. Mocht den pop-up noch verschijnen, open dan den systeeminstellingen op jij Xbox plusteken ga zoals den opslagmogelijkheden. Selecteer den externe telefoonschijf plusteken tactvol voordat den optie ‘formatteer voordat games plusteken apps’. Volg den stappen ter beeld op plusteken jij bent helemaal klaar.


 • switch

  Joy-Con-controller van Nintendo Switch kapot? Zo fix jij stick drift 07 december 2021 09:12


 • Rood Playstation 4 Dualshock 4 controller

  PS4-controller wil noch verbinden? Zo los jij ie op 30 november 2021 10:11


 • "Geëxplodeerd" aanzicht van de Xbox Series S-console.

  Energie bezuinigen met consoles plusteken pc: zo doen jij dat 23 november 2021 11:11


 • Airpods

  AirPods aan den PS4 verbinden: zo doen jij dat 16 november 2021 15:11


 • PS4 maakt veel schouwspel? Zo maak jij hem schoon 09 november 2021 11:11Waterput

Plaats een reactie

ajax-loader