AOC U28G2XU review: De goedkoopste 4K 144Hz-monitor


AOC U28G2XU specificaties:

· Omvang: 28 inch

· Resolutie: 3840 x 2160 (4K UHD)

· Technologie: IPS

· Refreshrate: 144Hz (met FreeSync)

· Telefoonlijnen: 2x Displayport 1.4, 2x HDMI 2.0, 4x USB 3.2 plusteken eentje headphone jack

· Prijs: €699,-

Wegens maar soortgelijk met den deur te stulp te vallen: hoewel ie den goedkoopste 4K 144Hz-monitor is, vinden wij dit exemplaar voorlopig nog noch te den budgetbak. Met eentje prijs van vrijwel 700 euro is den monitor werkelijk vooral ie minst voortgang. Voordat dat bedrag vooruitzien wij zowel eentje goede kleurweergave, eentje fatsoenlijk tegenstelling plusteken eentje standaard diegene meer doet dan uitsluitend ie scherm omhooghouden.

Vormgeving plusteken features

Ie vormgeving van den AOC U28G2XU is weinig verrassend plusteken ligt te streep met watten wij gewoon zijn van moderne gaming volgen: eentje matzwarte bewoning met scherpe hoeken plusteken rode accenten. Noch iedereen zou ie even smaakvol vinden, maar mits gamer kom jij er haastigheid noch onderuit. Gelukkig is den eveneens puntige voetbeen welnu van alle gemakken voorzien plusteken lekker stabiel. Den monitor is te hoogte verstelbaar plusteken schenkkan alle kanten op wenden plusteken leunen. Mocht jij nog watten meer bewegingsvrijheid nodig hebben, of den voetbeen simpelweg noch smaakvol vinden, dan is er eentje VESA-montagepunt zodat jij zowel eentje andere standaard kunt usances.

Ene irritatiepuntje is den bediening van ie OSD. Wij zien tegenwoordig steeds meer volgen met eentje handige joystick, maar via den U28G2XU moeten jij ie nog uitvoeren met eentje stel knopjes. Dat is geen probleem mits ie menukaart overzichtelijk is plusteken den schakelaars eentje logische functie hebben, maar zowel dat is helaas noch ie geval. Den schakelaars wisselen geregeld van functie mits jij doorheen ie menukaart bladert plusteken ie is somwijlen noch verhelderend welke instellingen gelinkt zijn aan eentje profiel plusteken welke noch. Daarnaast voelen alle schakelaars precies idem aan plusteken zijn zij noch te onderscheiden van den aan/uit-knop. Er staan welnu icoontjes te ie plastic, maar mits jij noch ongezouten te den zon zit, zijn diegene haastigheid noch zichtbaar.

Ene andere vreemde optie is ie verzaken van eentje HDMI 2.1-poort. Voordat den PC is dat geen probleem omdat Displayport 1.4 dan zowel eentje optie is, maar voordat den consoles heb jij HDMI 2.1 nodig wegens 4K 120Hz weer te kunnen geven. Met den HDMI 2.0-poorten is 4K 60Hz helaas ie maximaal haalbare. Veel concurrerende schermen voorschrijven welnu overheen HDMI 2.1, maar dan zou jij nog dieper te jij hoop willen voelen.

Beeldkwaliteit

Met den monitor aangesloten via DisplayPort 1.4 schenkkan ie werkelijke werkgelegenheid par. Den 4K-resolutie op 28 inch is verhelderend eentje volwassene stap vooruit te termen van scherpzinnigheid vergelijken met eentje 1440p-monitor, maar zonder den schelp aan te stappen te Windows is alles werkelijk netwerken te klein. Omdat ie bijstellen van den schelp te Windows 11 sterk is verbeterd ten opzichte van Windows 10, is dat werkelijk eentje voorwaarde met dit monitor. Ginds zou noch iedereen even opgewekt mee zijn, maar er zijn tijdelijk toereikend trucjes wegens Windows 11 veel op Windows 10 te toestaan toeschijnen.

Loeren wij zoals den prestaties van ie paneel zelf, dan wordt reeds vrij snel verhelderend waarom dit den goedkoopste monitor van zijn soort is. AOC specificeert zelf eentje piekhelderheid van 400 cd/m2 plusteken behaalt ermee ie ondergrens voordat HDR-weergave, maar te werkelijkheid meten wij via dit exemplaar 293.6 cd/m2. Dat is prima voordat SD-beeld, maar dit monitor is verhelderend noch geschikt voordat gewoonte met HDR-beelden. Ie tegenstelling is met 1124:1 welnu redelijk te den streep der verwachting van eentje IPS-paneel.

Standaard is den kalibratie van ie paneel verrassend wasgoed. 99.3% van ie sRGB-spectrum schenkkan wordt weergegeven plusteken den monitor haalt 85.6% van DCI-P3, noch slecht voordat eentje gaming-monitor. Den precisie is met ie standaardprofiel wijd voldoende voordat den meeste gebruikers plusteken komt uit op eentje gemiddelde deltaE van 2.32. Mocht jij thuis den potentie hebben wegens ie scherm te kalibreren, dan kun jij diegene deltaE verlagen totdat eentje uitstekende 0.9.

Den potentieel van den monitor is echter noch wasgoed te meten, maar merknaam jij stap mits er eentje spel wordt opgestart. Den combinatie van den hoge resolutie plusteken snelle refreshrate is zuiver smullen. Games mits Cyberpunk 2077, Far Cry 6 plusteken Project Cars 2 komen doorheen den volwassene hoeveelheid details hevig wasgoed totdat hun rechtspraak te 4K, maar zijn met 60Hz hevig traag mits jij sneller gewoon bent. Dit monitor is te diegene gevallen dus re eentje uitkomst voordat iedereen diegene ie schenkkan voldoen plusteken beschikt overheen eentje GPU van den opperste schap.

Doelgroep

Den monitor laat mooie tinten zien, heeft eentje hoge resolutie, is lekker snel plusteken is den goedkoopste te zijn soort. Op zichzelf is den AOC U28G2XU dus eentje aanrader voordat iedereen diegene geen HDMI 2.1 nodig heeft, maar er is eentje flinke kanttekening. Wij hebben dit monitor kunnen toetsen op eentje systeem met eentje RTX 3090, maar zelfs dat is noch immermeer toereikend wegens 144Hz te halen op eentje resolutie zo hooggelegen mits dit. Games zoals Cyberpunk 2077 vragen zo veel van den videokaart, dat den instellingen eentje staart omlaag geschroefd willen wordt wegens gewoonte te kunnen maken van diegene hoge refreshrate.

Heb jij den loterij gewonnen of ben jij CEO van Amazon, dan kun jij natuurlijk diegene RTX 3090 welnu voldoen, maar te dat geval is ie vreemd wegens den goedkoopste monitor te zijn soort erop te kopen. Dan is eentje twee honderdtal euro toegevoegd voordat eentje prototype met goede HDR-ondersteuning plusteken HDMI 2.1 geen probleem.

Met eentje meer realistische videokaart, zoals eentje Nvidia RTX 3060 of AMD RX 6600, wordt ie zowel te lichtere games eentje uitdaging wegens den 144 fps te halen. Ie is natuurlijk immermeer mogelijk wegens den resolutie terug te schroeven, maar waarom zullen jij dan zo veel voldoen voordat eentje 4K-monitor? Den doelgroep is onzerzijds dus noch helemaal verhelderend. Laat ie onzerzijds weten te den reacties mits jij welnu hierbinnen dit niche past!


 • IG Q&A: Welke spel had den lieve soundtrack van 2021? 19 december 2021 09:12


 • Halo Infinite

  Halo Infinite-glitch maakt spel speelbaar te lokale co-op 19 december 2021 08:12


 • Quartz

  ‘Ubisoft heeft meer plannen voordat NFT’s te games’ 19 december 2021 08:12


 • Vr-mod Horizon Zero Dawn uitgebracht 19 december 2021 08:12


 • Honor of Kings

  Acht mobiele games verdienen meer dan eentje miljard dollar te 2021 19 december 2021 08:12Waterput

Plaats een reactie

ajax-loader