Wat heb je aan een meshnetwerk?


Dit wetsartikel is eentje partnerbijdrage van FRITZ!. Lees hier watten dit betekent.

Eentje meshnetwerk is eentje wifinetwerk dat bestaat uit eentje veel zenders, zowel welnu toegangspunten gezegd, diegene eentje wifisignaal uitzenden plus ontvangen. Dit doet wellicht denken aan den wifi-extenders uit den begindagen van wifi, maar moderne meshnetwerken zijn nauwelijks te vergelijken met zulke extenders.

Te tegenstelling totdat den extenders van weleer praten alle zenders ter eentje meshnetwerk namelijk wederzijds met jawel, waardoor er één vitaal netwerk wordt gecreëerd tussen den zenders ter ie netwerk. Alle toestellen diegene verbinding maken met dit netwerk hebben daarom eeuwig eentje zendinstallatie ter den buurt wegens verbinding mee te maken. Den zenders versterken mits ie ware elkaars signaal, waardoor den dekking ter ie hele stulp vorstelijk huis is dan onder eentje enkele router.

Volmaakt voordat games  

Ie gevolg van dit fijnmazige netwerk is dat eentje modaal woonhuis met drietal zenders alhoewel gauw volledige dekking heeft. Dat is ideaal voordat consoles, diegene noch eeuwig toegang hebben totdat eentje bekabelde verbinding, of voordat pc’s diegene op zolder of ter den kelder staan. Met eentje solide meshnetwerk ontvang jou eentje solide, snel netwerk met minimale vertraging dat onder uitstek geschikt is voordat gamen, voice chat plus streamen.

Toestellen diegene watten minder stationair zijn, zoals telefoons of handhelds, ondervinden zowel voordeel van eentje meshnetwerk. Alle zenders ter eentje mesh porties namelijk dezelfde netwerknaam plus wachtwoord, waardoor jou toestellen vanzelf verbinding kunnen maken met ie dichtstbijzijnde toegangspunt. Zo schenkkan jou zonder onderbrekingen opzoeken, films of series zoals mobiele toestellen streamen.

Ongeacht alle snelheidsvoordelen, zijn meshrouters vorstelijk makkelijker te installeren dan conventionele routers. Te tegenstelling totdat normale routers hebben zij namelijk geen ethernetkabel nodig, omdat zij ie signaal van ie basisstation versterken. Hierdoor kunnen meshrouters overal geïnstalleerd wordt waar eentje wandcontactdoos is, watten zij zeer flexibel maakt qua installatiepositie.

FRITZ!luidsprekers

Eentje uitstekend voorbeeld van dit flexibiliteit vinden wij ter den FRITZ!Opbergruimte 7530 AX, den nieuwste Wifi 6-router van AVM met sponsoring voordat mesh-wifi. Te combinatie met andere FRITZ!-apparaten diegene mesh ondersteunen vormt den 7530 AX eentje zéér snel wifi 6-meshnetwerk met snelheden totdat 1800 Mbps. Oudere toestellen, zoals consoles uit vorige generaties, kunnen nog steeds bediend wordt via wifi omdat den FRITZ!Opbergruimte 7530 AX zowel wifi 5 plus wifi 4 uitzendt, samen met den wifi 6-band.

Ongeacht den indrukwekkende wifi-capaciteit heeft den FRITZ!Opbergruimte 7530 AX viertal gigabit LAN-aansluitingen plus één USB-aansluiting wegens eentje printer of USB-opslagmedium te porties met ie thuisnetwerk. Zo hoornschoen jou noch meer den USB-kabel van den printer erop te pakken wegens iets te printen, of USB-sticks rond te spelen ter den geslacht wegens films, kiek’s of opzoeken te porties.

Den FRITZ!Repeater 2400 is den perfecte toevoeging voordat den 7530 AX wegens wifidekking totdat ter alle hoeken plus gaten van eentje stulp te bieden. Ie installeren van dit repeater is eentje kwestie van eentje wandcontactdoos vinden plus op den WPS-knop verklikken van den repeater plus den router: den 2400 neemt dan alle instellingen overheen van den basisunit zonder dat jou iets hoeft ter te vullen. Toestellen diegene geen wifi-ontvanger maar eenzaam eentje ethernetport hebben kunnen daarenboven met den FRITZ!Repeater 2400 alsnog verbonden wordt met zijn gigabit ethernetport.

Beide FRITZ!-apparaten voorschrijven uiteraard overheen WPA2-versleuteling, eentje toegankelijke gebruikersinterface via FRITZ!OS plus regelmatige software-updates voordat nieuwe functies plus reserve veiligheid.


 • Skylords

  Skylords Reborn viert succesvolle ‘doorstart’ BattleForge met volwassene patch 25 december 2021 12:12


 • Halo Infinite

  Halo Infinite is eentje unieke prestatie 25 december 2021 10:12


 • Sonic Colors

  Lego-set gebaseerd op Sonic the Hedgehog online gelekt 25 december 2021 10:12


 • Pathfinder: Kingmaker is nu kosteloos verkrijgbaar via Epic Games Store 25 december 2021 10:12


 • Relayer

  Mechagame Relayer verschijnt op 24 maart 25 december 2021 10:12Rivierbron

Plaats een reactie

ajax-loader