Microsofts ActiBlizzard-aankoop is een aardverschuiving van epische proporties


Activision ontstond uiteindelijk uit eentje zuivere daad van creatieve rebellie. Ie onderneming worden te 1979 opgericht vanwege voormalige Atari-werknemers diegene ie bespottelijk vonden dat zij, mits makers, noch den eer (plus ie poen) kregen voordat hun harde werkgelegenheid. Atari wasgoed op dat uur den dominante macht op spelcomputergebied plus behandelde den inwonende ontwikkelaars mits loonslaven wiens namen noch op den games mochten staan. Zij waren ‘slechts’ technici, weliswaar? Plusteken voordat hun tien anderen!

Dat pikten eentje veel ontwikkelaars noch, waaronder bijvoorbeeld David Crane, diegene onder ie nieuwe Activision-label klassiekers zoals Pitfall plus Ghostbusters ontwierp. Activision wasgoed eentje creatieve frisse wind diegene nieuwe makers eentje waarschijnlijkheid én te den schijnwerpers zette. Activision wasgoed den eerste nuchter onafhankelijke uitgeverij van games, noch gebonden aan één verhoging plus vrij wegens te maken watten zij wilden, voordat wie zij dat wilden.

Ie is dan zowel ironisch waar ie onderneming, tussentijds gefuseerd totdat Activision Blizzard, nu 43 schooljaar straks staat. Ie is straks 100% eigendom van Xbox-maker Microsoft. Plusteken den giftige sfeer van vreemdelingenhaat, seksisme plus vreesaanjaging zijn ie tegenovergestelde van waar ie onderneming uiteindelijk voordat wilde staan.

activision blizzard xbox

Vragen

Dit geschiedenis te eentje notendop toont meteen aan welke vragen er nu rond dit reus zweven. Toestaan wij par met ie uiterst belangrijke: den verziekte sfeer te ie onderneming. Ene organisatie waar tussentijds hoewel jarenlang mensen wordt verbeten plus geïntimideerd, verandert noch vanzelf te eentje brandschoon, subtiel onderneming. Daarginds is hard ingrijpen gedurende nodig. Dit soort negatieve sociale processen zijn namelijk noch met eentje opfriscursus van Human Resources te fixen. Ene mailtje zoals alle betrokkenen met ‘noch meer exporteren’ volstaat noch. Wij hebben ie namelijk overheen menselijke relaties diegene zijn verziekt, mensen met macht diegene ie lotsbestemming van anderen defini. Gevoelens van frustratie, angst, wraakneming plus onrechtvaardigheid zorgen voordat eentje inherent negatieve werksfeer waar jou zelfs mits jou er noch ongezouten slachtoffer van bent, den resultaten van ervaart.

Den overname vanwege Microsoft zullen te theorie den veger kunnen zijn diegene dit verziekte rommel schoonveegt, mits ie onderneming zowel klaargemaakt is wegens resoluut te te wegkapen te den leiderschapsstructuren. Dat zullen par met ie wegdoen plus vervangen van CEO Bobby Kotick. Ene vitaal onderdeel van den kwel hierbinnen ie onderneming komt voort uit Koticks weigering wegens den structurele problemen nuchter aan te pakken, vanwege den zichzelf misdragende leidinggevenden te straffen of te ontslaan. Ook blijkt Kotick volgens research van The Wall Street Journal zelf zowel één van den daders te zijn. Zo liet hij dreigementen achter op den voicemail van eentje medewerkster.

Den overname vanwege Microsoft zullen te theorie den veger kunnen zijn diegene dit verziekte rommel schoonveegt, mits ie onderneming zowel klaargemaakt is wegens resoluut te te wegkapen te den leiderschapsstructuren.

Voorlopig

Ie is dan zowel opmerkelijk dat uit eerste berichten blijkt dat Microsoft Kotick voorlopig op zijn plek laat zitten. Waarom? Ie zullen onderdeel kunnen zijn van den overeenkomst. Ie vermag zowel zo zijn dat Microsoft ie gigantische onderneming noch zo één twee trio te diens inherent organisatie vermag vouwen zonder den werkster van eentje man diegene hoewel sinds 1991 gedurende Activison betrokken is. Ie is echter zeer den vraag of Microsoft dit standpunt vermag blijven innemen. Den luide protesten van Activision Blizzard-werknemers maken verstaanbaar dat er nuchter veel moeten veranderen. Mits Microsoft profijt wil hebben van hoewel dat talent plus hoewel diegene games van Activision Blizzard, zou ie den organisatie gezondheidsbevorderend willen maken voordat ie volledig mee vermag kantelen mits onderdeel van ie Microsoft-imperium.

Ie waarheid dat den boodschap van den overname nog niets zegt overheen Kotick plus den structurele zieke sfeer, betekent dus noch dat er geen uitgestrekte positieve wendingen aanstaande zijn mits ie concern écht onderdeel van Microsoft is worden. Zeker noch mits jou beseft dat ie zowel zakelijk absoluut noch ja is voordat Microsoft mits zij zo’n publieke gierput noch zullen zuiveren. Ie onderneming moeten zowel aan zijn inherent imago denken.

Plusteken dan is er nog den zelfstandigheid van ie onderneming. Dat wasgoed uiteindelijk ie bestaansrecht van Activision. Plusteken zowel Blizzard wasgoed eentje creatieve storm waar den makers spellen uitbrachten ‘Mits Zij Klaar Waren’, op ie verhoging van hun preferentie.

Met diegene zelfstandigheid is ie nu gedaan. Alhoewel diegene games, hoewel diegene merken, hoewel diegene ‘Intellectual Properties’, zijn te één peut eigendom van Xbox-platformhouder Microsoft. Nou ja, voordat zover den lopende contracten plus deals dat toestaan. Watten betekent dat voordat den consument? Watten betekent dat voordat Xbox? Plusteken watten betekent dat voordat Playstation?

Gefundeerd gissen

Hoewel zowel ginder eentje heleboel vragen overheen zijn, kunnen wij voordat eentje onderdeel welnu gefundeerd gissen zoals den toekomst. Wij hebben namelijk hoewel waargenomen watten eentje zulke overname vanwege Microsoft betekende. Microsoft kocht namelijk ie onderneming Zenimax, den eigenaar van Bethesda. Ie gevolg hiervan wasgoed vrij resoluut: alle games waarbij dat kon, werden plots uitsluitend voordat Xbox plus Windows. Dolletjes games waar hoewel contracten voordat liepen, zoals Deathloop, voorkwamen eentje algehele Xbox-exclusiviteit. Maar spellen mits Starfield plus The Elder Scrolls 6 zijn straks nuchter dolletjes op Microsofts spelcomputers (plus pc) speelbaar.

Ie is zeer eventueel dat eentje vitaal onderdeel van den titels uit den stal van Activision Blizzard op dezelfde methode uitsluitend wordt. Microsoft schenken geen 68,7 miljard dollar (!!!) uit wegens vervolgens games te gaan maken voordat ie verhoging van hun mededinger. Dat betekent dat den waarschijnlijkheid zéér vitaal is dat nieuwe games te series mits Call of Duty, Overwatch plus Diablo uiteindelijk Microsoft-games wordt diegene noch meer op jou Playstation 5, 6 of 7 speelbaar zijn. Zelfs mits dit titels eentje boel poen zullen schuiven mits multiplatformtitels (want Microsoft vermag uiteraard meer exemplaren van Call of Duty verkopen mits ie op meerdere consoles speelbaar is), is ie voordat den lange termijn voordat Microsoft veel aantrekkelijker wegens ie allen uitsluitend te maken.

Zij zetwerk dan namelijk Xbox neer mits hét verhoging voordat hoewel dit titels. Titels diegene zowel nog ooit op dag één speelbaar zijn via Spel Pass. Dit voorkomendheid is uiteindelijk den uiterst lucratieve rivierbron van inkomsten voordat Microsoft, omdat ie miljoenen mensen maandelijks eentje vast bedrag laat voldoen wegens toegang te vasthouden totdat hoewel diegene spellen. Denken jou dat ooit te: op dit uur zijn er hoewel 25 miljoen mensen diegene maandelijks eentje tientje of meer vanzelf toestaan afschrijven. Dat is jaarlijkse minstens 3 miljard aan abonnementskosten watten ie onderneming nu binnenkrijgt. Plusteken den abonnementsaantallen nemen dolletjes maar toe.

xbox

Cloud

Vooral vermits Microsoft met cloud gaming eentje vitaal onderdeel van zijn Spel Pass-bibliotheek vacant vermag maken voordat mensen diegene geen spelcomputer of sterke game-pc hebben, is eentje sterke, exclusieve bibliotheek eentje potentiële tegemoetkoming van epische proporties. Microsoft wil zijn voorkomendheid vacant maken voordat iedereen met eentje scherm plus eentje internetverbinding. Jouw hoeft geen Series X of S te kopen wegens weliswaar voordat eentje tientje vanaf maand eentje extreem indrukwekkende collectie games te spelen.

Voordat mensen met eentje Xbox of game-pc is ie zowel steeds moeilijker wegens zichzelf tegen Spel Pass te verzetten. Toegang totdat zowat alle games van Activision Blizzard, Zenimax plus den lossere deals met externe studio’s plus uitgevers maken van Spel Pass eentje vreemd goede overeenkomst voordat gamers.

Maar, plus dit is ie addertje onder ie grasmat: ie is welnu eentje overeenkomst waarbij jou mits consument jezelf steeds afhankelijker opstelt. Games zijn noch langer jou eigendom, maar eentje ‘voorkomendheid’. Jouw legt jou hobby plus jou poen te handen van eentje vitaal onderneming. Stemmen met jou portemonnee kun jou vergeten mits games weliswaar via Spel Pass wordt aangeboden. Massaal eentje spel noch spelen watten Microsoft ‘kosteloos’ aanbiedt via eentje betaalde voorkomendheid heeft weliswaar nuchter minder impact op den beslissingen van den studiobazen dan werkelijk eentje spel noch verkrijgen. Wegens eentje lang vertelsel kort te maken: hoeveel vastlopen zitten er voordat bijvoorbeeld den makers van Call of Duty achter den deur wegens eentje ja product te leveren mits verkoopaantallen er noch meer toe exporteren?

activision blizzard

Plusteken zelfs ie idee van eentje ‘spelcomputer’ zullen zo welnu ooit op den tocht kunnen komen te staan. Mits iedereen met eentje goedkope laptop The Elder Scrolls 6 te den cloud vermag spelen, is ie noch onvoorstelbaar dat werkelijke dedicated consoles hun bestaansrecht verliezen. Waarmee wij mits consument nog meer macht inleveren plus vernieuwing op ie regio van hardware totdat stilstand komt.

Hoe dan zowel zijn wij op eentje uitermate wegkruising gekomen: Microsoft is hard op weg den grootste producer van games ter wereld te wordt, met eentje macht diegene te den industrie nog nooit zo vitaal is geweest. Hoe zij diegene macht op lange termijn aanwenden is nog eentje enorme vraag. Welnu weten wij dat eentje markt zonder mededingers nooit ja is voordat den consument. Ie is dan zowel te hopen dat Sony plus Nintendo op hun inherent wegen weerstand blijven bieden tegen dit overheersend. Dolletjes dan blijft den industrie creatief plus innovatief.


 • Vooraanzicht van het Israëlische Nvidia-kantoor, waar hoofdzakelijk verschillende R&D-divisies gelokaliseerd zijn.

  Israëlisch R&D-kantoor van Nvidia breidt uit voordat cpu-ontwikkeling 18 januari 2022 15:01


 • Activision Blizzard

  Bobby Kotick blijft Activision Blizzard-CEO na Microsoft-overname 18 januari 2022 15:01


 • Death's Door

  Death’s Voort komt zoals Xbox Spel Pass 18 januari 2022 15:01


 • Game Boy Advance

  Fan krijgt Tomb Raider aan den praat op Spel Boy Advance 18 januari 2022 15:01


 • Xbox Game Pass

  Xbox Spel Pass heeft tussentijds meer dan 25 miljoen abonnees 18 januari 2022 14:01Waterput

Plaats een reactie

ajax-loader