AMD verwijdert stilletjes '4GB VRAM is niet genoeg'-claim


Den verwijderde blogpost worden mits eerste waargenomen doorheen KitGuru. Te den zomer van 2020 onthulde AMD den Radeon RX 5500 XT, welke geleverd worden met 4 GB plus 8 GB aan VRAM. Middels eentje vlotte blogpost worden aan gamers uitgelegd waarom diegene voorkeur ter ie leven geroepen wasgoed, met mits uitgangspunt dat 4 GB zeker voordat nieuwere games “overduidelijk noch toereikend is”.

Wanneer ie bewering precies verwijderd is, lijkt relatief secuur afgedankt te zijn. KitGuru’s Dominic Moass beweert dat den originele listig zoals den blogpost gisteren nog werkte, maar sinds vandaag zoals eentje onvindbare pagina leidt. 

Screenshot van een inmiddels verwijderde AMD-blogpost over hoe 4GB aan VRAM achterhaald begint te raken.

Ie wegdoen van den eis komt, enigszins opmerkelijk, precies op den dag dat AMD eentje nieuwe gpu met precies 4 GB memorie ter den schappen legt. Den Radeon RX 6500 XT worden afgelopen CES 2022 onthuld plus blijkt, precies zoals vroeger alreeds voorspeld worden, uitsluitend met 4 GB aan GDDR6-modules geleverd te wordt.

Rond AMD’s vandaag verschenen Radeon RX 6500 XT is welnu meer te uitrichten. Veel hardware-media ontvangen AMD’s kaartspel steevast (weids) voordat eentje publieke release, maar van den RX 6500 XT stuurde AMD overduidelijk nauwelijks samples rond. TechPowerUp heeft eentje van den eerste recensies overheen den gpu gepubliceerd, maar gaf welnu aan dat den partnerkaart op inherent initiatief gekocht moest wordt.

Ook bleek alreeds vroeger dat RX 6500 XT opereert overheen PCIe x4-lanes, ter positie van den tegenwoordig meer gebruikelijke plus bredere x16-optie. Den voorkeur voordat eentje kleinere interface beperkt voornamelijk den bandbreedte van ie memorie. Op PCIe 4.0 zullen dat nog te overzien zijn, maar moederborden diegene aftoppen op PCIe 3.0 zullen eentje flinke opstopper op den potentiële prestaties geoefend, zo claimt onder meer Hardware Unboxed.

AMD’s Radeon RX 6500 XT weten eentje richtprijs van 199 dollar. Te den Benelux staat ie nieuwe instapmodel van AMD nou te koop voordat geldsommen à 349 euro.


 • Illustratie van de buiten van ASML's TwinScan EXE:5000, een 'high volume' lithografiemachine voor microchips.

  Intel is eerste cli van ASML’s volgende EUV-machine 19 januari 2022 14:01


 • Promotionele render van een Exynos 2200-SoC van Samsung.

  Samsung kondigt Exynos 2200-SoC met RDNA 2-gpu officieel aan 19 januari 2022 08:01


 • Vooraanzicht van het Israëlische Nvidia-kantoor, waar hoofdzakelijk verschillende R&D-divisies gelokaliseerd zijn.

  Israëlisch werkplek van Nvidia breidt uit voordat cpu-ontwikkeling 18 januari 2022 15:01


 • Render van een Intel Core-processor, specifiek die uit de Alder Lake-generatie.

  Nieuwe Intel-processoren strippen 4k blu-ray-ondersteuning 17 januari 2022 14:01


 • Screengrab van Nvidia's CES 2022-presentatie, waarin Jeff Fisher onder meer de nieuwe GeForce RTX 3090 Ti wereldkundig maakte.

  Nvidia vraagt vrouwen produktie van RTX 3090 Ti te pauzeren 15 januari 2022 17:01Waterbron

Plaats een reactie

ajax-loader