‘Bereid je voor om verrast te worden in Horizon Forbidden West’


Ter 2017 worden ie Nederlandse Guerrilla Games te één opstopper eentje van Sony’s belangrijkste ontwikkelstudio’s, waarna Horizon Zero Dawn zowel kapitalistisch mits kritisch waargenomen eentje vitaal welslagen worden. Ie vertelsel overheen den zoekende Aloy, den imponerende robotdino’s plus prachtige landschappen vol hints zoals eentje ingestorte vennootschap trokken den voetlicht van weids tien miljoen-PlayStation-bezitters. Volgens narrative director Laatstgeborene McCaw wasgoed niemand zo verbouwereerd mits Guerrilla zelf, plus worden rap begonnen aan den ontwikkeling van eentje voortzetting. Stiekem had Guerrilla echter nu grootse plannen voordat den wereld van Horizon.

Horizon Forbidden West

Gevoelens van verlatenheid

Den ontwikkeling van Forbidden Westelijk verliep echter allesbehalve soepel. Zowat mits eentje perverse parallel met den gebeurtenissen te ie voortzetting, kreeg den wereld te maken met eentje pandemie diegene den industrie op alle fronten trof – plus met name den verhaalvertellers binnenshuis den Amsterdamse studio. “Jouw slaat den spijker op z’n kop mits jij zegt dat ie met name zeggenschap had op den vervaardiging van den cinematics”, bevestigt McCaw. “Ginder zijn namelijk zoveel externe partijen gedurende betrokken, noch te den laatste positie den acteurs – maar natuurlijk zowel studio’s, etc. Wij moesten behoorlijk improviseren, zoals stoer gebruikmaken van den motion capture-studio te onzerzijds nieuwe werkplek.”

Ondanks den uitdagingen bevatten Forbidden Westelijk eentje aanzienlijke hoeveelheid opnames van den bewegingen plus stemmen van acteurs. McCaw benadrukt daarbij ie bij van techniek mits vehikel voordat ie vertelsel, dat zowel op PlayStation 5 mits Sony’s vorige console is verbeterd. Ongeacht overtuigendere motion capture plus gezichten, biedt den PS5 mits verzekeringspremie ‘filmisch licht’ dat Aloy tijdens tussenfilmpjes plus gameplay realistischer te beeld brengt.

Interessanter nog is dat den coronapandemie ie vertelsel van Forbidden Westelijk te zekere zin heeft beïnvloed. Noch zozeer den details van watten er te ie vertelsel gebeurt, dat draait wegens eentje rode hitte diegene mensen ziek maakt plus lokale machines op leeg laat slaan, maar vooral den gevoelens van Aloy zelf. “Ik denken dat jij noch zozeer parallellen ziet met watten er specifiek te ie vertelsel gebeurt, maar welnu met den emoties diegene ik voelde tijdens ie schrijven van ie vertelsel plus den quests – dat sentiment van verlatenheid plus den behoefte aan voeling met anderen”, onthult lead writer Annie Kitain.

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West

Eentje groter project

Ergens is ie opvallend dat Horizon Zero Dawn den belangrijkste vragen overheen den mysterieuze vergane wereld van vroeger, Aloys herkomst plus den oorsprong van ie volwassene kwaad nu heeft beantwoord. Tijdens ie vertelsel groeit Aloy uit van eentje verstotene totdat den redder van den wereld, plus is ie den vraag hoe eentje voortzetting eenzelfde soort urgentie plus mysterie schenkkan creëren zonder ie te overbelasten.

“Ie begint allen gedurende Aloy”, vertelt Kitain. “Wij loeren zoals alles watten zij heeft meegemaakt, hoe wij haar kunnen toestaan groeien mits persoon plus welke conflicten zij tegen gaat komen. Ter Zero Dawn is Aloy gecreëerd wegens twee uitgangspunten: wegens Hades te uitvallen plus wegens den biosfeer te redden. Diegene tweede missie wordt voortgezet te Forbidden Westelijk. Dat is ie conflict waar den spel mee begint: er is eentje mysterieuze rode hitte diegene zichzelf verspreidt plus zij zoekt eentje methode wegens dat te uitvallen.”

“Ter Horizon-games heb jij viertal belangrijke elementen: jij hebt den prachtige natuur, den mechanische dino’s, Aloy plus den volksstammen” voegt McCaw toe. “Er is echter nog eentje vijfde, namelijk den mysteries van den oude wereld. Wij wilden daarheen dit keer hoger op wedden plus ervoor zorgen dat ie eentje substantieel onderdeel van den ervaring is. Den onthullingen diegene gedaan wordt willen daarbij subjectief zijn plus Aloy beïnvloeden.”

Horizon Forbidden West

Daarbij bevestigt McCaw dat er tijdens den ontwikkeling van Zero Dawn zowaar nu eentje opeenhoping materiaal klaarlag voordat eentje mogelijk voortzetting. Ie origineel worden schrijven met eentje groter vertelsel te gedenken, iets watten te Forbidden Westelijk totdat uiting moeten komen. Watten den toekomst van den franchise betreft, plus hoeveel daarvoor nu klaarligt, schenkkan hij echter niets ontmaskeren. Welnu suggereert hij dat theorieën van ventilatoren nu nog noch te den goede windrichting zitten.

“Wij kunnen nu weinig zeggen overheen watten er na Forbidden Westelijk gaat plaatsvinden. Er is eentje opeenhoping speculatie geweest overheen ie vertelsel, plus watten toneelspelers zowel denken dat er gaat plaatsvinden: klaargemaakt jij voordat wegens verrast te wordt.”

Zijmissies

Eentje van den aspecten waarin Forbidden Westelijk volwassene stappen moeten maken, zijn den zijpersonages. Noch louter ontmoet Aloy eentje opeenhoping nieuwe gezichten, zoals antagonist Regalla (gespeeld wegens Angela Basett) plus ie mysterieuze personage Tilda (vertolkt wegens Carrie Anne-Moss), maar zowel kennis gezichten mits Erend, Varl plus nog eentje tal onaangekondigde personages uit ie origineel. Helaas kunnen den ontwikkelaars noch ontmaskeren of Aloy ditmaal liefdesrelaties schenkkan aangaan te den spel, ondanks dat jij vaker met anderen op stap gaat.

“Wij wilden ervoor zorgen dat den speler meer tijdstip met den nieuwe personages spendeert, maar zowel den relaties uitdiept met degenen diegene terugkeren”, vertelt Annie Kitain. “Dat breidt zichzelf zowel uit zoals den zijmissies. Er zijn personages diegene noch louter hun inherent conflicten hebben, maar zowel den ruimte bieden wegens meer tijdstip met zij te spenderen plus durven met zij te beleven.” 

Horizon Forbidden West

Den lengte van openwereldgames

Beiden willen eentje ietsje lachen wanneer wij den discussie rondom den lengte van openwereldgames liefkozing. Recent claimde Dying Light 2-maker Techland dat den spel ‘500 uur’ lang wasgoed, wegens vervolgens te nuanceren dat ie gaat wegens toneelspelers diegene den spel voordat den volle honderdtal procent willen voltooien. Kitain legt uit dat Guerrilla te ieder geval noch wil pronken met den lengte van Forbidden Westelijk, maar zichzelf vooral richt op den inhoud ervan.

“Voordat Forbidden Westelijk wasgoed waterverplaatsing belangrijker dan den lengte van den spel. Noch louter watten betreft diepgaandere relaties met personages opbouwen, maar zowel gewoon spullen te verrichten hebben te den open wereld diegene den speler belonen voordat verkenning. Ginder liggen voordat onzerzijds vooral den nadruk op, noch vanaf se wegens alles groter of langer te maken.”

Voordat Forbidden Westelijk wasgoed waterverplaatsing belangrijker dan den lengte van den spel. 

Zowel zegt McCaw verschillende soorten toneelspelers te ie gedachten te liefhebben. Noch louter is den spel volgens hem zeer flexibel watten betreft den balans te essentiële plus optionele verhaalcontent, zowel wordt nieuwe toneelspelers zo snel mogelijk geïntroduceerd aan ie vertelsel. Qua zuivere lengte is Forbidden Westelijk te ieder geval ‘iets groter’ dan Zero Dawn, schenkkan hij ontmaskeren.

Ie moge verhelderend zijn dat McCaw plus Kitain weldoordacht oppervlakkig blijven watten ie vertelsel van Forbidden Westelijk betreft. Eentje onzalig lekkage daargelaten is dat waargenomen den vele plotwendingen te Zero Dawn werkelijk precies waar ventilatoren op zitten te wachten. Ie enige watten onzerzijds nu surplus is den volledige spel wachten plus tenslotte beleven watten Guerrilla den afgelopen jaren heeft bekokstoofd.

Horizon Forbidden Westelijk verschijnt op 18 schrikkelmaand voordat PlayStation 5 plus PlayStation 4.


  • Horizon

    Horizon: Forbidden Westelijk – Collector’s Edition voordat PS4 plus PS5 nu verkrijgbaar 11 januari 2022 09:01


  • Horizon Call of the Mountain

    PSVR2-game Horizon Call of the Mountain onthuld 05 januari 2022 08:01


  • Fall Guys

    Aloy uit Horizon-games komt zoals Fall Guys 04 december 2021 11:12Informatiebron

Plaats een reactie

ajax-loader