Intel is eerste afnemer van ASML's volgende EUV-machine


ASML bracht den heugelijke eerste koop van Intel zelf zoals buitenshuis. Ie product te kwestie is ASML’s TwinScan EXE:5200, eentje extreme ultraviolet (EUV) lithografiemachine diegene weids 220 chipwafers vanaf uur wegwerkt. Den daadwerkelijke oplevering van den machine wordt schrede anno 2025 verwachten.

Intel wasgoed anno 2018 nu den eerste cli van ASML’s vorige lasermachine te dezelfde reeks: den TwinScan EXE:5000, welke dit klas opgeleverd wordt. Beide machines vallen onder ASML’s productlijn met hoge numerieke apertuur — 0.55NA, ookwel ‘High-NA’. Ter combinatie met den hogere productiesnelheid bieden den EUV-machines wegen wegens chipproducties efficiënter te schalen, zowel “verafgelegen te ie volgende tienjaarsperiode”, aldus ASML-voorzitter Martin van dennenboom Brink.

Illustratie van de binnenkant van een EUV-lithografiemachine, welke met lasers microchips afbakt.

Intel ziet te ASML eentje goede partner wegens wending den wet van Moore te blijven streven. “Intel wil aan ie voorfront van lithografietechnologie blijven staan, daarvoor breiden wij onze EUV-expertise plus -capaciteiten uit. Ter nauwsluitend zwachteling met ASML utiliseren wij High-NA EUV’s hogere resolutie mits eentje methode wegens Moore’s Law om te zetwerk plus te blijven innoveren op continue kleinere meetkunde”, aldus Dr. Ann Kelleher, generaal manager van technologieontwikkeling te Intel.

Hoewel 2025 nog verafgelegen verwijderd is van ie nu plus hier, toont den voortdurende samenwerkingsverband met ASML welnu aan dat Intel wil blijven investeren te den toekomst van transistoren. Zeker nu strenge chiptekorten nu nagenoeg twee klas lang zegevieren, komt den investering noch mits eentje verrassing.

Voordat den beeldvorming: eentje klas geleden liet Intel-voorzitter Patstelling Gelsinger zowel weten 20 miljard dollar te investeren voordat eentje nieuwe chipfabriek te ie Amerikaanse Arizona. Noch veel zometeen, rond den zomer van 2021, kocht den chipgigant den laatste reserveringen van TSMC’s 3nm wafers op. Qua marktaandeel is TSMC nou veruit den grootste speler te den chipproductie.


 • Promotionele render van een Exynos 2200-SoC van Samsung.

  Samsung kondigt Exynos 2200-SoC met RDNA 2-gpu officieel aan 19 januari 2022 08:01


 • Vooraanzicht van het Israëlische Nvidia-kantoor, waar hoofdzakelijk verschillende R&D-divisies gelokaliseerd zijn.

  Israëlisch kantoorgebouw van Nvidia breidt uit voordat cpu-ontwikkeling 18 januari 2022 15:01


 • Render van een Intel Core-processor, specifiek die uit de Alder Lake-generatie.

  Nieuwe Intel-processoren strippen 4k blu-ray-ondersteuning 17 januari 2022 14:01


 • Screengrab van Nvidia's CES 2022-presentatie, waarin Jeff Fisher onder meer de nieuwe GeForce RTX 3090 Ti wereldkundig maakte.

  Nvidia vraagt vrouwen vervaardiging van RTX 3090 Ti te pauzeren 15 januari 2022 17:01


 • Foto van de OneXPlayer Mini-handheld, inclusief doos en inbegrepen materiaal.

  OneXPlayer Mini lanceert mits Intel-alternatief voordat Steam Deck 14 januari 2022 16:01Waterbron

Plaats een reactie

ajax-loader