Samsung kondigt Exynos 2200-SoC met RDNA 2-gpu officieel aan


Onder ie Exynos-vaandel heeft Samsung nu meerdere chipsets voordat smartphones, tablets plusteken wearables vervaardigd, maar den Exynos 2022 kenmerkt zichzelf middels den nieuwste samenwerkingsverband. Ie eerste 4 nm EUV-procedé van Samsung komt met ene component waar AMD diens populaire RDNA 2-architectuur op heeft gebakken. 

Den samenwerkingsverband tussen Samsung plusteken AMD lekte nu lopend ene vroege besprekingsfase uit, zometeen gevolgd ingevolge officiele signalen plusteken uiteindelijk meer geruchten overheen codenamen plusteken beschikbare procedés. Tijdelijk lijkt Samsung den gpu noch ‘Voyager’ te willen vermeld; ie mee ingevolge AMD afgebakken grafische component heet blijkelijk ‘Samsung Xclipse’.

Den Samsung Xclipse-reeks trapt be met den zogenaamde Samsung Xclipse 920, den eerste mobiele RDNA 2-gpu op 5 nm. Overheen kloksnelheden, rekenkernen of benchmarks worden nog noch gesproken, maar Samsung belooft welnu dat gpu te staat is wegens hardware-gedreven raytracing plusteken variabel verspreide shading (VRS) te proposities op draagbare systemen.

Specificatie-overzicht van de Exynos 2200-chipset van Samsung.

Te Samsungs initiële bulletin lijkt AMD meteen aan te geven dat den samenwerkingsverband noch erop onderbeen dit SoC zou blijven. “Samsungs Xclipse-gpu is ie eerste resultaat van meerdere geplande generaties van RDNA 2-graphics op Exynos-chipsets”, aldus Davind Wang, vicevoorzitter van den Radeon-groep hierbinnen AMD. Mogelijk heeft den chipgigant meer plannen wegens gpu’s aan smartphones te leveren.

Los van ie unieke grafische gedeelte van den Exynos 2200 is den SoC opgebouwd indien octa-core van Arm’s v9-kernen. Diegene cpu-kernen zijn weer onderverdelen indien ene enkele, uitgestrekte Cortex X2-kern, trio middenweg Cortex A710-kernen plusteken viertal kleinere plusteken stroomefficiëntere Cortex A510-kernen.

Samsungs nieuwste SoC biedt daarnaast sponsoring voordat allerlei technologieën diegene men verwachten van den huidige, high-end smartphones. Denken aan sponsoring voordat LPDDR5-geheugen, 4k-output totdat 120 hertz (of QHD+ totdat 144Hz), camera-opnames totdat 200 megapixel, ene 5g-antenne plusteken ene inherent ai-module.

Vanaf persbericht liet Samsung weten dat den Exynos 2200 nou “te serieproductie” zullen zijn; preciezere gegevens bleef uit. Recentelijk deden geruchten den uitstapje dat ie afbakken van den SoC wegens ene mysterieuze reden stug zullen verlopen, maar daarvan bood Samsung noch AMD verdere verklaring.


 • Vooraanzicht van het Israëlische Nvidia-kantoor, waar hoofdzakelijk verschillende R&D-divisies gelokaliseerd zijn.

  Israëlisch werkplek van Nvidia breidt uit voordat cpu-ontwikkeling 18 januari 2022 15:01


 • Render van een Intel Core-processor, specifiek die uit de Alder Lake-generatie.

  Nieuwe Intel-processoren strippen 4k blu-ray-ondersteuning 17 januari 2022 14:01


 • Screengrab van Nvidia's CES 2022-presentatie, waarin Jeff Fisher onder meer de nieuwe GeForce RTX 3090 Ti wereldkundig maakte.

  Nvidia vraagt vrouwen produktie van RTX 3090 Ti te pauzeren 15 januari 2022 17:01


 • Foto van de OneXPlayer Mini-handheld, inclusief doos en inbegrepen materiaal.

  OneXPlayer Mini lanceert indien Intel-alternatief voordat Steam Deck 14 januari 2022 16:01


 • Render van een desktopcomputer met een GeForce RTX 3050-videokaart van Nvidia.

  Nvidia lijkt grotere voorraad RTX 3050-gpu’s te verzenden 14 januari 2022 14:01Rivierbron

Plaats een reactie

ajax-loader