AMD geeft toe: Navi 24-gpu is vooral bedoeld voor laptops


Huwelijk officieel is ie statement noch te vermelden; den voorkoop worden situeren op den fora van Phoronix, wegens John Bridgman, eentje Linux-ontwerper in AMD. Bridgman haakte ter op klachten overheen hoe den nieuwe RX 6500 XT geen decoding voordat H265/AV1 ondersteunt plusteken hoe den budgetkaart overheen PCIe 3.0 veel prestaties inlevert. 

Voordat eentje moderne desktopkaart voelen den circulerende klachten indien eentje gemis, maar Bridgman verklaarde ie schrappen van selecte functies: “Den primaire toepassing voordat Navi 24 zullen ter laptops met eentje Rembrandt-apu zijn, welke alreeds voorzien zijn van volledige videofunctionaliteit plusteken PCIe 4.0.”

Screenshot van AMD-programmeur John Bridgman's verklaring over hoe de Navi 24 primair bedoeld is voor gebruik in laptops.

Den Navi 24-gpu worden officieel aangekondigd lopend afgelopen CES. Ie instapmodel voordat RDNA2-graphics lanceerde gisteren met den RX 6500 XT-desktopkaart, maar wordt daarnaast ter selecte Radeon workstation-kaarten van AMD situeren — zowel ter diegene gevallen ontbreekt moderne videodecoding op den gpu.

Volgende maand volgt den uitrol van Navi 24 ter laptops (RX 6300M plusteken RX 6500M), zodra zowel den Rembrandt-apu’s (Ryzen 6000-reeks) officieel lancering. AMD beloofde voordat Ryzen 6000-laptops “pakweg 30 procent hogere prestaties” dan met  den Ryzen 5000-reeks. Navi 24-videokaarten zullen ter laptops vooral eentje huis rendement meenemen, ten opzichte van eerdere Navi 2x-gpu’s. Den mobiele budget-gpu’s komen met tgp’s van maximaal 25 watt, terwijl den kloksnelheden hoger ligt plusteken ie videogeheugen sneller opereert.


 • Promotionele afbeelding van ASUS' Radeon RX 6500 XT OC-videokaart.

  AMD verwijdert stilletjes ‘4GB VRAM is noch toereikend’-claim 19 januari 2022 15:01


 • Illustratie van de buiten van ASML's TwinScan EXE:5000, een 'high volume' lithografiemachine voor microchips.

  Intel is eerste cli van ASML’s volgende EUV-machine 19 januari 2022 14:01


 • Promotionele render van een Exynos 2200-SoC van Samsung.

  Samsung kondigt Exynos 2200-SoC met RDNA 2-gpu officieel aan 19 januari 2022 08:01


 • Vooraanzicht van het Israëlische Nvidia-kantoor, waar hoofdzakelijk verschillende R&D-divisies gelokaliseerd zijn.

  Israëlisch kantoorgebouw van Nvidia breidt uit voordat cpu-ontwikkeling 18 januari 2022 15:01


 • Render van een Intel Core-processor, specifiek die uit de Alder Lake-generatie.

  Nieuwe Intel-processoren strippen 4k blu-ray-ondersteuning 17 januari 2022 14:01Waterbron

Plaats een reactie

ajax-loader