Splitgate wil een AAA-game worden


Eentje succesverhaal is Spitgate zeker, zoveel is manifest. Ter korte tijdstip is ie spelersaantal van den free-to-play-game exponentieel gegroeid. Zoals verwoord moeten jouw tijdens den gameplay denken aan ene soort Halo. Dit supersnelle multiplayershooter inhouden zelfs alle modi diegene jouw weet van Halo: Oddball, Capture the Flag, Team Slayer – zij heten zelfs idem.

Den spel speelt zowel idem indien Halo, met den nadruk op diegene welbekende Halo-driehoek van granaten werpen, slaan plus natuurlijk vuren. Den wapens toeschijnen zulk op elkander dat wij zelfs van opinie zijn dat den battle rifle ter Splitgate huis is dan diegene ter Halo Infinite. Wij willen er maar mee zeggen: dit spel lijkt op veel vlakken huwelijk intact veel op Halo.

Maar er zijn zowel verschillen. Den maps zijn bijvoorbeeld veel groter dan ter Halo. Dat is waar den verbinding met Portal wegens den hoek komt loeren. Natuurlijk, Halo heeft zowel portalen. Ginder loop jouw gewoon ter plus dan loop jouw ergens aan den andere kantkloswerk van den opbergmap weer uit ene portaal zoals zonder. Splitgate leent zij echter van Portal. Jouw kunt twee portalen op determineren ondergronden vuren, plus zo doorgangen creëren diegene tegenstanders compleet kunnen verrassen.

splitgate

Indie?

Dat is super cool, zeker indien jouw doorkrijgt dat jouw den portalen indien ene soort interactieve achteruitkijkspiegel kunt gewoontes. Voordat jouw ie weet sta jouw achter ene vijand diegene netwerk nog op jouw stond te vuren. Enfin, tussentijds is Splitgate vertrouwd voldoende dat zulke mogelijkheden geen verdere uitleg meer behoeven. Dat wasgoed zowel precies ie mikpunt van verspiller plus ontwikkelaar 1047 Games.

Den studio is nog lang noch klaar met Splitgate. Ter 2021 is den spel 15 miljoen keer gedownload op alle platformen (pc, Xbox One plus PlayStation 4, den current-gen versies volgen nog) plus den huidige marktwaarde op den stipendium van 1047 Games is maar liefst anderhalf miljard. Noch slecht voordat ene indie-ontwikkelaar, denken jouw misschien. Plusteken dat is precies ie punt dat ie schoolhoofd van 1047 Games, Ian Proulx, wil maken.

Indie, zo noemt 1047 Games zichzelf reeds lang noch meer.

Ambitie is veelbelovend, maar ambitie verkoopt zichzelf reeds lang noch meer ter ie overbevolkte free-to-play-klimaat.

“Niets ging zoals gepland”, vertelt Proulx. “Wij wilden werkelijk aan ie start van den zomer uitkomen met Splitgate na ene maandje bèta, maar reeds snel worden manifest dat dat noch mogelijk wasgoed. Den spel wasgoed zo’n vitaal welslagen, dat wij meteen wisten dat er meer ter zat. Neem den servers. Diegene ondersteunden vooraf 400 toneelspelers tegelijkertijd. Diegene teller staat nu op 200.000 toneelspelers.”

Splitgate is snel groter word. Sterker nog, den officiële lancering worden continue uitgesteld plus is nog steeds ter open bèta. Wanneer dat verandert is nog noch manifest. Ie mikpunt is namelijk eerzuchtig: ene AAA-game wordt diegene wordt geproduceerd onderbrak ene AAA-uitgever. Den eerste stap diegene windrichting AAA-status wordt gezet is Season 1, den opvolger van, welnu, Season 0.

splitgate

Season 0

Den inhoud is redelijk overzichtelijk, zeker op papier. Eentje opbergmap editor, nieuwe skins, ene opbergmap [Forgone Destruction – red.] diegene ene inhoudelijke plus grafische revisie krijgt (“met ene huwelijk AAA-uiterlijk”) plus twee nieuwe, maar tamelijk veilige modi, namelijk One Flag Capture the Flag én Evolution, ene variant van ie bestaande Showdown.

“Ie is voetgewricht ie start”, zegt Proulx. Nu denken jouw misschien idem indien wij dachten waarna wij dit hoorden: dat kun jouw welnu zeggen, maar hoe speel jouw dat klaar? Omvangrijke claims weten wij welnu uit den industrie. Diegene vraag stelden wij zowel aan Proulx. Wieg plus leuk natuurlijk, diegene ambitie, maar watten is hier nou werkelijk den end spel?

“Van ene klein team is 1047 Games ter enkele maanden geëvolueerd totdat ene ontwikkelaar met vijftig werknemers”, duidt Proulx. “Te ene semester totdat ene klas willen wij dat veel werknemers vermenigvuldigen. Wij groeien snel, ie is mogelijk. Kijk hoe onze designers ene opbergmap volledig hebben omgetoverd zoals ene opbergmap met AAA-uiterlijk. Dat is voetgewricht ie start.”

Diegene nieuwe Season 1-map ziet er wel terdege uit. Den belichting is stukken huis dan ter huidige maps plus den decor is best parmantig. Den opbergmap bestaat uit intact veel groenkleurig, maar heeft nog steeds diegene herkenbare Splitgate-feel, met dat e-sports-achtige neon-uiterlijk. Zowel den nieuwe opbergmap editor lijkt veelbelovend, incluis den potentie wegens ene opbergmap te maken met zeven andere toneelspelers tegelijkertijd.

Welnu ogen den gemaakte maps met den editor intact hevig ruig, ter tegenstelling totdat normale maps. Dat komt omdat jouw den textures nog noch kunt afstemmen ter den editor plus den opbergmap daarom nauwelijks kunt aankleden. Hoe jouw den maps kunt gaan porties met andere toneelspelers is evenmin manifest, reeds moeten dat volgens Proulx uiteindelijk welnu mogelijk zijn.

splitgate

Trouwhartig

Maar toestaan wij trouwhartig zijn: zelfs ene hele goede opbergmap editor gaat niemand overtuigen van diegene AAA-ambities, laat staan één mooie opbergmap. Plusteken daarheen wringt den schoen na den korte presentatie van dit open bèta van Season 1: ambitie is veelbelovend, maar ambitie verkoopt zichzelf reeds lang noch meer ter ie overbevolkte free-to-play-klimaat.

Zeker noch indien den inspirator, Halo, zichzelf nu ter idem weer bevindt met Halo Infinite. Toch is dat ene interessante botsing van belangen. Splitgate is weliswaar welnu huwelijk intact hevig Halo. Hoe sterk is diegene mededingers? Volgens Proulx valt dat welnu mee. Sterker nog, hij gooit er den klassieker ter: “Wij concurreren vooral met onszelf.” Proulx had ter dat opzicht profvoetballer kunnen wordt.

Toegegeven, er is geen spel diegene vuren plus portalen zo terdege combineert indien Splitgate. Dat is ongeacht den heerlijke pacing plus zeer vloeiende gameplay waarschijnlijk zowel den reden dat den spel zo’n vitaal welslagen is. Maar wegens nou zo hard van stapel te stappen dat Season 1 ene duidelijke eerste stap wordt ter ie traject wegens ene AAA-game te wordt?

Mwoah. Ter dat opzicht werpen wij er zowel zelf graag nog ene klassieker ter. Season 1 is vooral wieg voordat den ventilatoren. Totdat diegene tijdstip wachten wij graag be op den beloofde kwaliteitsupgrade.

Splitgate is nog ter bèta plus is uit op den pc, PlayStation 4 plus Xbox One.


 • Final Fantasy 7

  Square Enix viert verjaring Final Fantasy 7 met livestream 27 januari 2022 15:01


 • Destruction AllStars

  Destruction All-Stars wordt mogelijk free-to-play 27 januari 2022 15:01


 • Ubisoft

  ‘Wangedrag Ubisoft Singapore op gepaste wijze afgehandeld’ 27 januari 2022 15:01


 • Horizon Forbidden West

  Guerrilla Games toont PlayStation 4-beelden Horizon Forbidden Westelijk 27 januari 2022 15:01


 • Kao the Kangaroo

  Nieuwe Kao the Kangaroo-platformer aangekondigd 27 januari 2022 11:01Rivierbron

Plaats een reactie

ajax-loader