Windjammers 2 is nostalgische perfectie


Eentje kleine geschiedenisles: den oorspronkelijke Windjammers kwam te 1994 uit voordat den Neo-Geo-arcadekasten. Den opvallende spel combineerde moves uit fighters met ie klassieke idee van Pong of air hockey. Toneelspelers gooiden indien bezetenen ene frisbee zoals mekaar wegens te trachten dat plastic schijfje te ie mikpunt te marcheren. Met allerlei spinnende moves plusteken toegevoegd volume worden ie steeds moeilijker wegens den frisbee te vangen, vooral indien jouw ie tegen ene geoefend speler opnam.

windjammers 2

Haast dertig schooljaar straks komt er nu dus ene voortzetting uit op dit cultklassieker. Ie is noch immer makkelijk wegens ene Neo-Geo-game te dit tijdstip terug te brengen, omdat ie spektakel plusteken den verbluffende graphics onderdeel waren van den aantrekkingskracht van den arcadekasten. Dat komt nu noch meer zo spectaculair overheen, omdat gamers tijdelijk welnu watten gewoon zijn. 

Maar Dotemu weet ie voortzetting ene treffende inherent stijl mee te geven, zonder ie intu van ie origineel te verliezen. Er vermag ene stukje magie verloren gaan indien jouw van den expressieve sprites met weinig pixels overstapt zoals ene moderne versie, maar met vloeiende animaties plusteken karakteristieke personages blijft diegene magie te Windjammers 2 intact.

Ontvang jouw ene punt tegen, dan is dat nooit botte pech, maar immer ene leermoment waar jouw den volgende keer huis op kunt letten.

Puinhoop plusteken tactiek

Zowel den daad blijkt nipt zo verslavend indien te den jaren 90. Eentje rustig wedstrijdje frisbeeën ontaardt nu gauw te geweldige puinhoop, zeker indien jouw op den canap tegen ene vriend of vriendin speelt. Rustig overgooien is er noch honingbij: den frisbees vliegen met effect wegens jouw oren plusteken den powermoves woeden te volle glorie overheen ie nipt. 

Ter diegene puinhoop is welnu ene belangrijke verachtelijk tactiek te vinden, waar geoefende toneelspelers hun voordeel mee kunnen verrichten. Windjammers wasgoed immer nu ene competitieve spel waar jouw uren te kon steken wegens steeds huis te wordt plusteken dit tweede portie doet daarheen nog ene schepje doodmoe. 

Windjammers is namelijk noch hersenloos rammen – nu is dat zowel wieg – maar ene soort razendsnel schaakspel op ene frisbeebaan. Elke move heeft ene perfecte toonbank, diegene jouw immer kunt uitvoeren indien jouw snel toereikend kunt schakelen. Ontvang jouw ene punt tegen, dan is dat nooit botte pech, maar immer ene leermoment waar jouw den volgende keer huis op kunt letten.

windjammers 2

Counteren

Met goede timing tik jouw ene volgende frisbee rechtspleging opwaarts den lucht te, zodat jouw tijdstip hebt wegens op te laden plusteken ene powermove los te toestaan. Voort te sliden ben jouw snel toereikend wegens ene frisbee met effect te vangen, plusteken iemand diegene onveranderlijk zijn doellijn verdedigt lok jouw uit den tent met ene snelle dropshot. Opzienbarend is den potentie wegens te springen plusteken ene hoge frisbee uit den lucht te plukken, wegens diegene vervolgens snoeihard op den vloer te rammen. Met dit glasheldere meta ben jouw indien speler nooit ie slachtoffer van iemand diegene ene valse tactiek uitbuit, maar verlaat jouw elk verloren wedstrijdje met meer kennis plusteken ervaring.

Zowel verrassend is ene peettante diegene langzaam volloopt met elke frisbee diegene jouw gooit. Met ene volle peettante kun jouw te één stoot ene krachtige move uit den mouw schudden, zoals ene frisbee diegene te ene vuurbal verandert of diegene telkens verdwijnt plusteken ergens verschillend tevoorschijn komt. Veelal gaat ie wegens ene move diegene den frisbee op onvoorspelbare omgangsvormen laat bewegen, maar zowel dit zijn geen gegarandeerde punten. Met den juiste timing valt zowel ene powermove te counteren. Daarbij kun jouw jouw volle peettante verwedden wegens ene frisbee schel den lucht te te tikken, zodat jouw den tijdstip hebt wegens hem weer te vangen.

Pover

Windjammers 2 biedt qua gameplay precies watten ene voortzetting na zo’n lange tijdstip moeten bieden. Ie weet den hoogtepunten uit ie origineel te conserveren plusteken voegt kleine ideeën toe diegene nog meer tactiek mogelijk maken. Buitenshuis den gameplay wegens zijn den toevoegingen helaas ene stuk kariger. Den nieuwe strijdperk’s plusteken personages zijn prima, maar er zijn nipt te weinig speltypen plusteken mogelijkheden wegens ie competitief interessant te vasthouden. 

Den trio speltypen Arcade, Versus plusteken Online zijn te principe alle trio idem, maar dan bedoeld voordat andere doeleinden. Ter Arcade speel jouw te jouw eentje vijf matches tegen den rekentuig. Weet jouw diegene te zegevieren, dan heb jouw ie fictieve tornooi gewonnen plusteken word jouw beloond met ene concluderend filmpje. Dit poging wegens ene soort vertelsel toe te voegen is echter zo pover, dat zij ie nipt zo terdege weg hadden kunnen toestaan. 

Ter Versus speel jouw eenmalige potjes tegen den rekentuig of ene vriend, watten den meeste mensen zullen tradities voordat hun portie frisbeechaos. Dat werkt prima, maar ene potentie wegens snel ene rematch te verrichten had noch misstaan. Nu moeten jouw jouw telkens wegens ie menukaart worstelen wegens ene nieuwe wedstrijd op te stichten. 

Den online modus heeft ie meeste vlees op den botten, met ene waar rankingsysteem. Jouw speelt tegen willekeurige tegenstanders van weerga ranking, plusteken honingbij winst ontvang jouw er ene tal punten honingbij wegens hopelijk ene hogere klassering te doordringen. Veel meer dan dat is ie zowel noch, dus ie is den vraag of op zo’n wankel fundament ene gezonde competitieve toneel vermag ontstaat.

windjammers 2

Uitleg

Watten vooral nevel, is ene goede uitleg of oefenarena waarin jouw jouw vaardigheden honingbij kunt wetten. Windjammers vereist veel meer tactiek dan op ie eerste oog zichtbaar is, maar dat wordt te den spel nergens verhelderend uitgelegd. Zowel ie krapte aan ene Spectator-modus is ene vitaal gemis. Nieuwe toneelspelers zullen veel kunnen leren wegens mee te loeren honingbij den voor’s, plusteken zowel den competitieve vlam zullen zo voorts aangewakkerd kunnen wordt. 

Voordat oude rotten plusteken nostalgische gamers is Windjammers 2 nu diegene jaren straks ene volmaakt voortzetting. Den spel had meer kunnen verrichten wegens zowel nieuwe toneelspelers ene warmer welkom te bieden plusteken watten meer content had noch misstaan, maar diegene minpunten wijken indien sneeuwen voordat den zon indien jouw met zweet op jouw voorhoofd zit te frisbeeën. Den spel komt te potjes tegen jouw vrienden volledig totdat zijn rechtspleging, met ene heerlijke verachtelijk tactiek onder den ogenschijnlijke puinhoop op ie scherm.

 Windjammers 2 is nu verkrijgbaar op pc, Nintendo Switch, PlayStation 4 plusteken Xbox One. Den spel is gerecenseerd op ene Xbox Series X.

Laatste reviews op Gamer.nl:


 • Rainbow Six Extraction

  Rainbow Six Extraction staat zichzelf te den weg 24 januari 2022 11:01


 • Epilogue GB Operator

  Epilogue GB Technicus is meer dan ene Spel Boy-speler voordat jouw pc 18 januari 2022 10:01


 • godheid of War draait prima op pc, maar welnu met frisse tegenzin 12 januari 2022 17:01


 • HP Omen Blast-headset is geen onverdeeld success 02 januari 2022 10:01


 • Scuf Instinct

  Den Scuf Instinct Xbox-controller is ene kerks controller voordat teveel strafbaar 26 december 2021 10:12Wel

Plaats een reactie

ajax-loader