Sony koopt Bungie voor 3,6 miljard dollar


Den Destiny-franchise blijft multiplatform. Bungie blijft daarnaast den potentie vasthouden wegens geheel onafhankelijk te uitzoeken waar hun games op verschijnen. Zij mogen zowel zelf games blijven uitgeven op platforms zoals verkiezing.

“Wij hebben sinds ie realisatie van den Destiny-franchise eentje goede samenwerkingsverband met Bungie plusteken kunnen noch blijer zijn wegens zij te verwelkomen onder den PlayStation-familie”, aldus PlayStation-baas Jim Ryan aan Games Industry. “Dit is eentje belangrijke stap te onze tactiek wegens PlayStation onder eentje nog breder publiek te krijgen.”

“Met Sony Interactive Entertainment hebben wij eentje partner gevonden diegene onzerzijds onvoorwaardelijk steunt te alles watten wij zijn plusteken diegene onze visie steunt wegens entertainment overheen meerdere generaties te verspreiden, terwijl wij den creatieve zelfstandigheid diegene te Bungie’s hart klopt kunnen waarborgen”, aldus eentje wetsartikel op den Bungie-website. “Sony gelooft netwerk onzerzijds dat gamewerelden louter ie start zijn van watten onze IP’s kunnen wordt. Samen porties wij den waanvoorstelling wegens iconische franchises te koestering diegene vrienden overheen den wereld, families verstrooid overheen verschillende generaties plusteken ventilatoren verstrooid overheen meerdere platforms plusteken entertainmentvormen verzamel.”

Bungie worden te 2000 gekocht vanwege Microsoft plusteken ontwikkelde den eerste Halo-games voordat ie handelsbedrijf. Ter 2007 kondigde Bungie aan dat ie weer eentje onafhankelijke studio wasgoed, waarna ie Destiny plusteken Destiny 2 maakte. Bungie blijft updates plusteken uitbreidingen voordat Destiny 2 uitbrengen plusteken werkt zowel aan eentje compleet nieuwe IP, waar nog niets overheen vertrouwd is.

Vroeger te januari werden twee andere omvangrijke overnames te den game-industrie bekendgemaakt. Microsoft is van project wegens Activision Blizzard voordat 68,7 miljard dollar overheen te nemen plusteken Take-Two gaat Zynga voordat 12,7 miljard dollar overnemen.


 • Final Fantasy 7 Remake

  Final Fantasy 7 Remake: Part 2 wordt dit klas onthuld 31 januari 2022 15:01


 • uncharted

  Nieuwe poster van Uncharted-film uitgebracht 31 januari 2022 15:01


 • Alice Madness

  Solid Snake-stemacteur maakt tv-serie van American McGee’s Alice 31 januari 2022 15:01


 • Team17 brengt NFT’s gebaseerd op Worms uit 31 januari 2022 15:01


 • Gwent

  ‘Nieuwe singleplayer Gwent-game te ontwikkeling’ 31 januari 2022 14:01Inspiratiebron

Plaats een reactie

ajax-loader