RTX 3090 Ti lijkt stilletjes vergeten te zijn


Ie uitblijven van verdere details komt noch mits eentje verrassing. Halverwege januari zullen meerdere van Nvidia’s partnerfabrikanten gedeclareerde hebben dat zij gevraagd werden den produktie van den RTX 3090 Ti-kaarten te pauzeren. Ene heldere reden worden destijds noch gegeven, maar geruchten spraken overheen mankementen voordat zowel den fysieke hardware mits den BIOS-implementatie.

Straks te januari teasede partnerfabrikant EVGA nog welnu eentje watergekoelde Kingpin-variant van den RTX 3090 Ti, compleet met 360mm radiator, maar specifieke details bleven uit. Ter renders plusteken fotomateriaal bleven zowel den stroomkabels plusteken -connectoren van den speelkaart zichtbaar — mogelijk omdat daaruit ie nog vreemdeling stroomverbruik van den speelkaart te terugvoeren is.

Render van EVGA's Kingpin-editie van de GeForce RTX 3090 Ti in het nieuwe E1-chassis.

VideoCardz verzekert dat ontelbaar hardwarerecensenten nog immermeer wachten op hun samples, terwijl diegene afgelopen maandag alhoewel verstuurd hadden willen wordt.

Nvidia onthulde den RTX 3090 Ti mits extraatje lopend eentje CES 2022-presentatie. Den nieuwe hoogvlieger bevatten dezelfde 24 GB aan GDDR6X-geheugen mits den originele RTX 3090, maar schakelt overheen zoals eentje 21 Gbps bandbreedte plusteken netwerk iets meer geactiveerde rekenkernen. Ter totaal moeten den gpu meer dan 40 teraflops aan grafische rekenkracht bieden.

Los van beloftes overheen teraflops, hield Nvidia den lippen stug overheen verdere details. Zo bleven adviesprijzen, releasedata plusteken ontelbaar andere specificaties uit. Welnu wordt verwachten dat den speelkaart eentje uitermate schel stroomverbruik vergt wegens den grootse beloftes waar te maken; geruchten spraken voorheen overheen eentje TDP van 450 watt plusteken voeding-vereisten van “minstens 1000 watt”.

Nvidia heeft sinds CES 2022 geen woord meer gerept overheen den speelkaart zelf, laat staan den vertraging te ie productie- of marketingproces. Tussentijds lijkt ie uitgang dat den uitrol van Nvidia’s nieuwe krachtpatser lief watten vertraging heeft opgelopen.


 • Afbeelding van een uitgerookte EVGA-videokaart in een wietplantage uit GTA Online.

  Spaanse politie rolt cryptoboerderij op na verdenking wietplantage 31 januari 2022 12:01


 • Promotionele afbeelding van BOE's nieuwe 500 hertz-monitor

  BOE kondigt 500 hertz-gamingmonitor aan 31 januari 2022 11:01


 • Officiële render van AMD's Navi 24-gpu, het instapmodel voor RDNA 2-graphics.

  AMD verstrekken toe: Navi 24-gpu is vooral bedoeld voordat laptops 20 januari 2022 15:01


 • Promotionele afbeelding van ASUS' Radeon RX 6500 XT OC-videokaart.

  AMD verwijdert stilletjes ‘4GB VRAM is noch toereikend’-claim 19 januari 2022 15:01


 • Illustratie van de buiten van ASML's TwinScan EXE:5000, een 'high volume' lithografiemachine voor microchips.

  Intel is eerste cli van ASML’s volgende EUV-machine 19 januari 2022 14:01Informatiebron

Plaats een reactie

ajax-loader