Uncharted: Legacy of Thieves Collection is niet nodig, maar wel heel welkom


Ter den maand dat Microsoft praktisch ene gamemonopolie aankondigde, komt Sony nog even met ene heugenis aan waarom jouw zowel alweer hun consoles koopt: den kleurrijke, verhalende, filmische exclusieve blockbusters diegene telkens weer totdat den top van hun mensenleven toebehoren qua productiewaarden. Uncharted is ginder steevast ie uitgelezene voorbeeld van geweest. Den games van ontwikkelaar Naughty Dog zijn etalages voordat watten ene PlayStation-machine ter stulp heeft, pennen doorheen mensen diegene snappen hoe jouw vertellen plus personages ter elkander zet.

Plusteken nu is er dus den Legacy of Thieves Collection, ene postpakket met den twee laatste Uncharted-games. A Thief’s End verscheen ter 2016 plus wasgoed — zoals den naam alhoewel insinueert — ie laatste werkelijke hoofddeel ter den serie; The Lost Legacy lanceerde ene klas zometeen mits uit den hand gelopen dlc. Ie zijn twee gameavonturen ter den geestverschijning van Indiana Jones plus Tomb Raider, samen juist voordat ene hele ruime twintig uur aan gameplay, opgekalefaterd wegens eruit te zien mits PlayStation 5-spellen.

uncharted

Den games

Uncharted 4 is ene karakterstudie, schreven wij alhoewel ter den review. Ja, er is ene schat waar jouw achteraan jaagt plus ja, dat komt met ene opeenhoping geslinger plus geschiet, maar den spel is veel meer dan den voorgaande porties character-driven. Noch ‘watten doet Nathan Drake’, maar ‘wie is Nathan Drake’ is hier den vraag. Wegens diegene te beantwoorden wordt zijn broer Sam geïntroduceerd: ene perfecte spiegel voordat ene hoofdrolspeler diegene wij vóór portie 4 vooral kenden mits den immermeer grappende boy-next-door, ene massamoordenaar op wie ie moeilijk laaiend wordt is. Diegene veranderde werkwijze levert mooie momenten op, met name tussen Nathan plus zijn vrouw Elena — plus aan ie einde van den spel overheerst ene intu van voldoening. Nathan Drake is klaar, ie is smaakvol geweest.

The Lost Legacy (lees hier den review) bewees vervolgens dat Uncharted zijn posterboy noch ooit eigenlijk meer nodig heeft. Den spel zet Nadine Ross plus Chloe Frazer ter den schijnwerpers, twee personages diegene ie ter eerdere spel(s) moesten exporteren met ene bijrol. Qua gameplay verandert er weinig, buiten dat dit den uiterst open Uncharted van allen is, met één uitgestrekte puzzelspeeltuin mits center piece. Zowel qua overkoepelend vertelsel is ie kennis kost: zoek den schat, wordt gedwarsboomd doorheen ene slechterik met ene reuze privéleger, lach tussendoor wegens ie eindeloze gekibbel. Maar Nadine plus Chloe zijn zo juist pennen personages dat ie geen straf is wegens den hele riedel nóg maar ooit mee te maken. Plusteken nu zitten beide games dus samen ter één postpakket. Is dit gedichtenbundel nodig? Allerminst. Wie PS Plus heeft, schenkkan Uncharted 4 gewoon uit den Store downloaden plus ontvangt dan den PS4 Voor-versie: den 1440p-variant met alhoewel iets ingekorte laadtijden. Den perfecte ontmoeting voordat wie nog nooit ene Uncharted-game heeft gespeeld dus. Gelukkig zet den Legacy of Thieves Collection welnu ene twee reserve stappen.

Vooral voordat toneelspelers diegene The Lost Legacy destijds hebben gemist is dit ene uitstekende mogelijkheid wegens dat juist te maken

Nachtwachtoperatie

Er is één zekerheid ter ie leven plus dat is dat elke nieuwe Uncharted den mooiste consolegame uiteindelijk is. Nu gaat diegene wet klaarblijkelijk zowel op voordat oude Uncharteds. Stukje 4 plus The Lost Legacy verschenen zes plus vijf klas geleden, maar permitteren den mededingers anno 2022 achter zichzelf qua pracht plus praal. Speel den games op ene oled-tv plus jouw ogen krijgen spontaan spierpijn van hoe hard zij den kost wordt gegeven. Flora, fauna, kerken, kerkers, tempels, straatstenen, jungles, vergezichten, gezichten, gezichtsbeharing; zij springen uit jouw tv nep zij ginder helemaal noch willen zijn.

Den 4k/HDR/60fps-upgrade werkt mits den stationsrestauratie van den Nachtwacht: alhoewel ie pracht wasgoed er alhoewel, maar is dankzij ie herstelwerk nu ter volle glorie te bewonderen. Toch verdienen den hoogtepunten van beide games — piratenstad Libertalia, diegene ellenlange achtervolging, den Western Ghats van Lost Legacy, etc — stuk voordat stuk ene plek ter ie museum. Nu nog meer: den verschillen zijn klein, maar textures zijn hier plus ginder netwerk watten scherper, schimmen minder rafelig plus wouden ter den verte netwerk watten po begroeid.

uncharted

Van den verbeteringen valt den opgelapte framerate ie meeste op. Den remasters bieden drietal modi: Fidelity, Show plus Show+. Den eerste is feitelijk Uncharted 4 met watten meer pixels, den derde gaat op 1080p met 120 plaatjes vanaf seconden; wieg, maar jouw moeten welnu ene tv hebben diegene dat aankan plus ie is dezelfde resolutie mits den games op den goeie ouwe PlayStation 4 hadden.

Show is den gulden middenweg. Ondanks den downgrade van 4k zoals 1440p is er visueel koud verschil met den Fidelity-modus, maar den zestig frames maken ie nagenoeg ene nieuwe spel. Verwachten geen, ik noem maar watten, Bayonetta, maar alle handeling — van vuren plus zwaaien totdat op jouw dooie kalmaan rondwaren — is plots veel minder taai-vloeibaar plus daardoor simpelweg leuker. Jouw vraagt jouw ge hoe jouw dit spel uiteindelijk ter 30fps hebt gespeeld.

Voordat wie is dit?

Watten jouw voorts nog wilt weten: den laadtijden zijn drastisch verkort. Dat merknaam jouw noch mits jouw den spel ter z’n geheel nog ooit doorspeelt, maar welnu mits jouw met ene oude savegame specifieke hoofdstukken of gevechten wilt herspelen. Daarvan gesproken: dankzij den cloud is ie laden van oude saves ene fluitje van ene cent. Voorts maakt den spel tijdens den handeling prima gewoonte van den DualSense-controller, maar verwachten niets van ie niveau Astro’s Playroom.

Plusteken dat wasgoed ie welnu. Den Legacy of Thieves Collection biedt voorts niets watten den oorspronkelijke games noch hadden. Welnu ontbreekt er iets watten Uncharted 4 welnu had: multiplayer. Online Uncharted spelen op 120fps wasgoed zo zwakzinnige noch geweest, maar is ie verzaken eigenlijk ene gemis? Ie opbrengst op diegene vraag is dat ie er maar netwerk wegens gaat watten jouw zoekt ter ene Uncharted-game. Multiplayerfans zijn er voldoende, maar den singleplayer wasgoed, is plus zou waarschijnlijk zowel welnu steevast ie hoofdgerecht blijven.

uncharted

Alsnog werpt ie den vraag op: voordat wie is Legacy of Thieves Collection? Den tien euro diegene jouw neertelt mits jouw eigenaar bent van A Thief’s End plus/of The Lost Legacy zijn ie poen stuntman plus dwars waard, mits jouw zin hebt ie avontuur nog ene keer te beleven — ie grijze weer zonder, den coronarestricties plus ene noch intact denderend gameaanbod op den PlayStation 5 zijn voldoende motieven vóór ene replay. Plusteken vooral voordat toneelspelers diegene The Lost Legacy destijds hebben gemist is dit ene uitstekende mogelijkheid wegens dat juist te maken. Jouw bent ene rover van jouw portemonnee mits jouw ie noch doet. Maar voordat nieuwkomers diegene vooraf even willen smaken is den PlayStation Hits-variant van Uncharted 4 ene logischere ‘demo’.

Legacy of Thieves laat jouw uiteindelijk met ene stuntman intu achter. Ie etaleert den sterkte van PlayStation, onderstreept dat Naughty Dog den monarch van ie podium is, plus maakt nieuwsgierig watten den studio straks uit den PS5 weet te halen. Maar mits den Legacy of Thieves Collection óók iets laat zien, is ie dat den Uncharted-formule zijn houdbaarheidsdatum heeft bereikt. Ie wasgoed ene prachtige tijdstip, plus dit is ene prachtige heugenis. Tijdstip voordat iets nieuwsbericht.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection is vacant voordat PlayStation 5, ene pc-versie volgt zometeen ter 2022. Voordat meer Nathan Drake: vanaf 17 maart draait den Uncharted-film ter den Nederlandse bioscopen.

Laatste reviews op Gamer.nl:


 • windjammers 2

  Windjammers 2 is nostalgische volmaaktheid 28 januari 2022 09:01


 • Rainbow Six Extraction

  Rainbow Six Extraction staat zichzelf ter den weg 24 januari 2022 11:01


 • Epilogue GB Operator

  Epilogue GB Technicus is meer dan ene Spel Boy-speler voordat jouw pc 18 januari 2022 10:01


 • heerser of War draait prima op pc, maar welnu met frisse tegenzin 12 januari 2022 17:01


 • HP Omen Blast-headset is geen onverdeeld success 02 januari 2022 10:01Waterput

Plaats een reactie

ajax-loader