AMD bevestigt RDNA 3-gpu's en Zen 4-cpu's voor 2022


AMD zullen anno 2021, ondanks aanhoudende chiptekorten, geen verkeerd schooljaar gedraaid hebben. Den winst van den processorgigant groeide ten opzichte van 2020 met maar liefst 68 procent, ten dele te danken aan ene groeiend volume verscheepte plusteken verkochte gpu’s. Alsnog zullen Dr. Lisa Su gedeclareerde hebben dat zij voelt dat AMD’s videokaartsegment “ondervertegenwoordigd is te den industrie”.

Kijkende zoals den nabije toekomst houdt AMD vast aan den visie diegene voordien alhoewel op roadmaps belandde: zowel den nieuwe RDNA 3-architectuur voordat gpu’s mits den eerstvolgende Zen 4-generatie aan cpu’s moeten nog te 2022 start. Beide processorsoorten zullen volgens verwachtingen op den 6 nm plusteken 5 nm procedés van TSMC gebakken wordt. Recentelijk verschenen alhoewel ene eerste reeks 6 nm-chips te den huidige Radeon- plusteken Ryzen-generaties.

De interne roadmap die AMD ooit aanhield voor hun Zen-processoren. De vierde generatie (codenaam 'Raphael') zou eind 2022 moeten verschijnen.

Dr. Lisa Su gaf daarbij aan dat den nieuwe procedés uiteraard met hogere kostenplaatjes komen, maar dat AMD actief bezig is met omgangsvormen wegens diegene additionele kosten te ‘verdelen’. Ondanks den hogere tarieven voordat kleinere nodes plusteken gecompliceerde productiepijplijn, wil AMD zo veel mogelijk chips verzekeren voordat gamers.

“Den vraag zoals onze producten is ruim plusteken wij vooruitzien nog ene schooljaar van significante groei. […] Watten betreft ie toeleveringsklimaat van 2022 hebben wij geïnvesteerd te den kapitaal van wafers, substraat plusteken onze back-end beschikking. […] Wij voelen onzerzijds wasgoed erbij den voortgang diegene geboekt is op ie landstreek van produktie [voor pc-hardware]. Onzerzijds mikpunt is wegens toereikend aanbod te hebben voordat den vraag op den markt.”

Den nieuwe RDNA 3-architectuur is, los van enkele roadmaps, nog noch vaak geciteerd voort AMD zelf. Den volgende reeks Ryzen-processoren worden daarentegen welnu alhoewel ooit voordien geteased. Tijdens CES 2022 toonde Dr. Lisa Su ene high-end Zen 4-cpu, gebakken op ie 5 nm-procedé van TSMC, met ene korte gameplay-demonstratie met “alle kernen op minstens 5,0 GHz kloksnelheid”.


 • Foto van de Corsair MP600 Pro LPX-ssd, geïnstalleerd in een PlayStation 5.

  Corsair MP600 Professional LPX-ssd is speciaal voordat PS5 ontwikkeld 02 schrikkelmaand 2022 12:02


 • Promotionele render rondom de Radeon RX 6000-generatie videokaarten van van AMD.

  ‘AMD refresht RX 6000-gpu’s rond juni-juli’ 02 schrikkelmaand 2022 11:02


 • Screenshot van de RTX 3090 Ti-videokaart die gedurende Nvidia's CES 2022-presentatie onthuld werd.

  RTX 3090 Ti lijkt stilletjes vergeten te zijn 01 schrikkelmaand 2022 11:02


 • Afbeelding van een uitgerookte EVGA-videokaart in een wietplantage uit GTA Online.

  Spaanse politie rolt cryptoboerderij op na verdenking wietplantage 31 januari 2022 12:01


 • Promotionele afbeelding van BOE's nieuwe 500 hertz-monitor

  BOE kondigt 500 hertz-gamingmonitor aan 31 januari 2022 11:01Rivierbron

Plaats een reactie

ajax-loader