Programma dat Nvidia's cryptomining-limiet zou omzeilen blijkt malware


Eentje flinke hoeveelheid populaire Ampere-gpu’s zijn sinds afgelopen zomer ingevolge Nvidia voorzien van mining-limitaties op BIOS-niveau. Den zogenaamde Lite Hash Rate (LHR) varianten van dit videokaarten merken onafhankelijk wanneer den gpu ingezet wordt wegens cryptovaluta te graven, waarna den hashing-prestaties vanzelf gehalveerd wordt. 

Nvidia zette ie LHR-programma op den bot wegens cryptoboeren van den gamingkaarten uit te schrikken — plusteken zodoende meer chips voordat gamers overheen te vasthouden — maar velen zoeken simpelweg zoals omgangsvormen wegens den crypto-blokkade te wegdoen. Ie kosteloos programmaatje van eentje Poolse GitHub-gebruiker met den naam ‘BySergeyDev‘ beloofde precies dat. Den LHR-ontgrendeling zullen “voorbijgaand eentje andere BIOS” voordat den videokaart bereiding, waardoor den hashrates noch beperkt wordt, aldus den mysterieuze programmeur.

Screenshot van de inmiddels malafide gebleken 'Nvidia RTX LHR v2 Unlocker', een programma dat beloofde de cryptomining-limieten van Nvidia's Ampere-kaarten te omzeilen.

Op tech-websites indien VideoCardz (reeds verwijderd) plusteken WccfTech (reeds geüpdatet) worden sinds eergisteren openlijk schrijven overheen ie ontgrendelingsgereedschap, zonder eentje reeds te kritische noot — hoogstens eentje gezonde waarschuwing. Dat den volstrekt vreemde GitHub-gebruiker schrede twee dagen voordat ie uitgeven van ie programma eentje account had aangemaakt of dat den achterliggende code nooit openlijk verdeeld worden, wasgoed klaarblijkelijk noch toereikend reden voordat twijfel.

Stap waarna crypto-kanaal Red Panda Mining samen met programmeur Y3TI ie programma op eentje livestream ontleedde, worden manifest hoe den vork te den stengel zat. Den Nvidia RTX LHR v2 Unlocker worden geïnstalleerd op eentje virtueel systeem met “bewaking van enterprise-niveau”, waarop reeds snel bleek dat ie programma verrijkt wasgoed met verborgen, uitvoerbare computerbestanden plusteken dat ie regelmatig gegevens zoals eentje verborgen server probeerde te verzenden. 

Voorts verstopt te den ingepakte gegevens zat daarenboven eentje segment code dat, te essentie, eentje administratorniveau van capabelheid aan ie programma schonk. Tijdelijk is ie specifieke downloadbestand ingevolge tenminste zeventien antivirusbeveilingen bestempeld indien Trojaans vos of virus van eentje andere persoonlijkheid.

Zowel den op GitHub geplaatste ‘bewijsscreenshots’ met hogere hashrates voordat allerlei Ampere-kaarten bleken ter mekaar geknutseld te zijn. Ie gerei heeft hoogstwaarschijnlijk nooit nuchter den crypto-trechter van Nvidia kunnen omzeilen.

Den GitHub-pagina van BySergeyDev is met downloadlink ergens te ie verloop van gisternacht offline gehaald. Kort na den livestream van Red Panda Mining worden den downloadpagina belaagd ingevolge klokkenluiders plusteken klaagzang, met twee officiële verzoeken wegens den Nvidia RTX LHR v2 Unlocker geheel van ie webportaal te wegdoen. Vaag is vooralsnog of GitHub zelf heeft ingegrepen of dat Sergey zelf handeling heeft ondernomen — ie verantwoordelijke account lijkt nog welnu te bestaat. 


 • Foto van het nieuwe stuur in de Tesla Model S Plaid, met op het Navi 23-aangedreven infotainmentsysteem Cyberpunk 2077 draaiende.

  Tesla wil dashboardcomputer verenigbaar maken met Steam 23 schrikkelmaand 2022 14:02


 • Intel pakt marktaandeel te desktop-cpu’s terug 23 schrikkelmaand 2022 11:02


 • ‘Cyberpunk 2077 gehinderd ingevolge cpu-limieten van consoles’ 22 schrikkelmaand 2022 16:02


 • Close-up van een PCIe 5.0-stroomconnector en de bijbehorende 12+4-pins kabel.

  Gigabyte noemt 3×8-pins stroomkabel indien alternatief voordat PCIe 5.0-standaard 22 schrikkelmaand 2022 13:02


 • Illustratie van een Intel Arc-processor uit de Alchemist-generatie (DG2).

  Eerste Intel Arc-vlaggenschip gespot met 2,4 GHz kloksnelheid 21 schrikkelmaand 2022 14:02Waterput

Plaats een reactie

ajax-loader