'TGP van RTX 40-gpu's zou op kunnen lopen tot 850 watt'


Den geruchten te kwestie komen van @greymon55, zometeen opgevolgd doorheen @kopite7kimi. Beiden hebben te ie recente verleden hoewel vaker betrouwbare kennisoverdracht zoals zonder gelekt – meer dan ooit overheen videokaarten.

Greymon55 claimt dat Lovelace aanstaande september hoewel officieel moeten verschijnen. Daarbij wordt verwachten dat den AD102-gpu, vermoedelijk den zwaarste chipset uit den Lovelace-generatie, met trio verschillende ‘total graphics power’-voorschriften (TGP) komt. Den wattages zullen 450, 650 plus 850 watt zijn, hoewel zullen ie hier noch vanaf se den “definitieve specificaties” betreft.

kopite7kimi haakte te met ietwat afwijkende kennisoverdracht, met evenals den benadrukking dat ie wegens geruchten gaat. Volgens den tweede lekker van voorkomendheid zullen den stroomvereisten 450, 600 plus 800 watt zijn, voordat respectievelijk den RTX 4080, RTX 4080 Ti plus RTX 4090.

Den verwachte wattages zijn (nipt indien den precieze benaming van den gpu’s) nog verre van voorgoed, laat staan bevestigd doorheen officiële bronnen. Desalniettemin staan den twee snoepjes nou beroemd indien integere stemmen te ie circuit van hardware-lekkages. Kopite7kimi schatte den deugdzaamheid van diens bronnen even zometeen op “50/50”.

Zeker den verwachting dat sommige gpu’s mogelijk (weids) daarboven den 600 watt stroomrendement vergen, is opmerkelijk. Den nieuwe mensenleven kaartspel stappen met alle waarschijnlijkheid namelijk overheen op den nieuwe PCIe 5.0-stroomkabels, welke indien nieuwe standaard voordat zware, next-gen videokaarten bestempeld wordt. Den nieuwe stroomkabel trekt echter maximaal 600 watt uit ene voeding, watten alsnóg noch voldoende zullen zijn voordat sommige van den genoemde TGP’s.

Nvidia zelf heeft nog geen officieel woord gerept overheen specificaties rondom den nieuwe Lovelace-gpu’s. Toch dient te den huidige Ampere-generatie nog eeuwig den RTX 3090 Ti te start, diegene sinds januari stilletjes uitgesteld lijkt te zijn.


  • Foto van een Oppo Find X5-smartphone in gebruik, met PUBG Mobile afgebeeld op de smartphone.

    Oppo onthult AI Frame Rate Stabilizer voordat betere spelprestaties 24 schrikkelmaand 2022 13:02


  • Programma dat Nvidia’s cryptomining-limiet zullen omzeilen blijkt malware 24 schrikkelmaand 2022 08:02


  • Foto van het nieuwe stuur in de Tesla Model S Plaid, met op het Navi 23-aangedreven infotainmentsysteem Cyberpunk 2077 draaiende.

    Tesla wil dashboardcomputer verenigbaar maken met Steam 23 schrikkelmaand 2022 14:02


  • Intel pakt marktaandeel te desktop-cpu’s terug 23 schrikkelmaand 2022 11:02


  • ‘Cyberpunk 2077 gehinderd doorheen cpu-limieten van consoles’ 22 schrikkelmaand 2022 16:02Informatiebron

Plaats een reactie

ajax-loader