Tiny Tina’s Wonderlands voelt als een luchtige Borderlands-uitbreiding


Wie den puberale humor, rondvliegende geweren plus excentrieke personages uit Borderlands 3 noch kon waarderen, heeft niets te zoeken te Tiny Tina’s Wonderlands. Den spel oogt plus speelt mits Borderlands 3 plus weet dankzij z’n creatief aangeklede fantasiewereld precies watten ie moeten zijn. Daarom valt den spel na ene twee uur spelen zeker te den smaakwaarneming.

Onderdrukte goblins plus gapende demonen

Den titulaire Wonderlands zijn meer dan ene gedachtenspinsel van den alom aanwezige Tiny Tina. Den landschappen fungeren mits ene interactief wedstrijdje ‘Bunkers and Badasses’ (Dungeons and Dragons) met Tina zelf mits den ‘Bunker Master’. Lopend ie vertelsel, te ie geval van onze speelsessie ene handvol zijmissies te ie optionele landstreek Mount Craw, voorziet zij den speler van onveranderlijk commentaar – vaak met den kanttekening dat wij vaststellen oneffenheden te den ‘lore’ maar willen slikken.

Met den nu florerende Ashly Burch mits stemacteur van den protagonist, Brooklyn Nine-Nine-acteur Andy Samberg, Bojack Horseman-stem Will Arnett plus komedieactrice Wanda Sykes aan halskraag is Wonderlands regelmatig komisch op ene scherpe wijze. Ie compenseert daarbij ie krapte aan vooraf ontworpen personages: onder sart van den spel kunnen toneelspelers ie uitwendig van hun Vault Hunter volledig samenstellen. Voort ie verzuimen van ene character creator te den demo kunnen wij daarheen echter nog maar weinig overheen zeggen.

Zowel den voorgeschotelde zijmissies zijn zoals vanouds komisch pennen. Zo neem jou licht gedwongen eindje aan den Goblins Tired of Oppression-revolutie (‘GTFO’), ontvang jou ie aan den stok met den gevreesde Dragon Lord (ene imitator te ene mechanisch drakenpak) plus ontwaakt ene eeuwenoude demon diegene na ene monoloog van ongeveer tien minuten weer te slaap valt, waarna jou z’n schat kunt stelen. Voorts keert uiteraard den robot Claptrap terug, diegene uit praktische overwegingen ene ‘crafting-quest’ overboord gooit plus jou eropuit stuurt wegens den spullen gewoon maar te stelen.

Magie

Den spel steekt te ieder geval noch onder zetels of handelsbanken dat ie is gebaseerd op Borderlands 3. Vrijwel elk factor van den decoratie heeft ene fantasytwist – lootboxen, wapenmerken, kledij plus den ontspannen soundtrack – maar ie is overduidelijk dat den spel voortborduurt op ie fundament van den derde Borderlands.

Ergens is dat spijtig, overmits Wonderlands ermee overkomt mits ene uit den hand gelopen uitzetting, na viertal weliswaar reeds omvangrijke dlc’s. Daarentegen staat den endorfine opwekkende gameplaycyclus van vuren, looten plus upgraden nog steeds mits ene stulp. Ook introduceert den spel ene veel elementen diegene den gameplay ene welkome twist geven. 

Zo zijn granaten vervangen doorheen magische spreuken – watten zullen ene wedstrijdje D&D namelijk zijn zonder magie? Spreuken komen na ie verwedden weer relatief snel totdat jou vergunning, waardoor ie behoorlijk winstgevend is wegens jou personage daarop be te stemmen. Zo gingen wij aan den slag met den Graveborn, diegene haar gezondheid inwisselt voordat ene krachtige magische uitval plus met andere vaardigheden plus wapens diegene gezondheid weer aanvult. Zowel speelden wij mits den zogenaamde Stabbomancer, diegene gestructureerd is op sluipen plus critical hits.

Met den gelofte van ene secundaire levensstijl diegene toneelspelers zometeen te den spel vrijspelen, voelt den reeds weten formule iets speelser dan voorheen. Huishouding met ene vuurzee, vijanden kwetsbaarder maken met ene pijlenregen wegens vervolgens ene mep uit te porties met ene van den nieuwe slagwapens voelt bevrijdend. Ook krijgen toneelspelers onder ie stijgen van ene level zowel ene Hero Point totdat hun vergunning wegens te spenderen aan Dungeons & Dragons-achtige statistieken plus zo hun speelstijl te verfijnen.

Vraagtekens

Of Tiny Tina’s Wonderlands weet te overtuigen mits ene opzichzelfstaande spel, is nog den vraag. Te den gameplaydemo ontbraken bijvoorbeeld nog ene veel belangrijke elementen, zoals den speelse hub-wereld waarin toneelspelers rondwaren, den character creator plus ene opbergblik op ie hoofdverhaal. Desalniettemin werkt ie concept van den spel vooralsnog mits ene trein. Wellicht helpt ie noch tegen den Borderlands-moeheid diegene toneelspelers dankzij den respectabele sponsoring van Gearbox hebben opgebouwd, maar dit absurde rollenspel nodigt te ieder geval uit totdat ene uitgebreidere speelsessie.

Tiny Tina’s Wonderlands verschijnt op 25 maart voordat PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X plus S, Xbox One plus pc.


  • ac valhalla

    Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök is nog meer Valhalla 10 sprokkelmaand 2022 18:02


  • ghostwire tokyo

    Ghostwire: Tokyo kietelt heerlijk den zintuigen 07 sprokkelmaand 2022 09:02


  • gran turismo 7

    Gran Turismo 7 leert iedereen (weer) overheen wagen’s 03 sprokkelmaand 2022 09:02Informatiebron

Plaats een reactie

ajax-loader