Eerste Ryzen-cpu met 3D-cache kan deze maand nog lanceren


Den Ryzen 7 5800X3D worden tijdens CES 2022 kortstondig onthuld met eentje release “ergens dit lentetijd”, maar sindsdien is ie stilzwijgend gebleven rondom den uitrol van den zogenaamde Vermeer-X-cpu. Volgens hardware-lekker @greymon55 is ie vlaggenschip uit den reeks reeds stilletjes verscheept.

Den ingewijde, diegene ter ie afgelopen schooljaar vaak juiste voorspellingen heeft gepubliceerd, claimt dat den verwittiging meteen uit den verpakkingsfabriek van AMD komt. Overheen officiële plannen of verdere aankondigingen vanuit AMD is vooralsnog geen sprake.

Den nieuwe Vermeer-X-processor borduurt wederom voort op AMD’s Zen 3-architectuur (Ryzen 5000) plusteken bijbehorende AM4-socket, maar innoveert met eentje gestapelde Level 3-cache. Ie grotere cachegeheugen is meteen op den chiplet gemonteerd, waardoor AMD eentje primeur pakt indien ‘eerste gaming-cpu met 3D-chipdesign’. Ie grotere plusteken sneller bereikbare cachegeheugen zullen spelprestaties tegen willen komen.

Relatieve benchmarkprestaties van de Intel Core i9-12900K tegenover AMD's Ryzen 7 5800X3D met 3D V-Cache, in zes uiteenlopende games.

Ter ie geval van den Ryzen 7 5800X3D sprak AMD zelf van ‘den snelste gamingprocessor’ uiteindelijk. Den octa-core cpu weten kloksnelheden van 3,4 plusteken 4,5 GHz (Base/Boost), eentje 64 MB uitgestrekte 3D-cache plusteken 32 MB 2D-cache. Ter huiseigen benchmarks zullen den processor veelal quite spelen tegenover Intels huidige vlaggenschip, den Core i9-12900K.

Vaag is nog of AMD den Vermeer-X-generatie breder wil voorttrekken dan zuiver den Ryzen 7 5800X3D. Den zogenaamde ‘refresh’ van den Zen 3-cpu’s zullen prijs-prestatieverhouding op korte termijn kunnen verbeteren, maar tegelijkertijd sleutelt AMD zowel actief aan den vólgende mensenleven, Zen 4. Den eerste Ryzen 7000-cpu’s staan nog immer op den programma wegens ter den tweede tweede van 2022 te verschijnen. 


 • Screenshot van de reclamevideo rondom de Lenovo IdeaPad Gaming 3i, met in de zevende generatie voor het eerst een Intel Arc-gpu

  Lenovo IdeaPad Gaming 3i-laptops bieden gpu’s van Nvidia plusteken Intel 28 sprokkelmaand 2022 13:02


 • Sfeerfoto van een Samsung Galaxy Book Pro 2 op een bureau, inclusief randapparatuur zoals een nabijgelegen smartphone en draadloze oortjes.

  Samsung Galaxy Book Voor 2 is eerste laptop met Intel Arc-gpu 28 sprokkelmaand 2022 11:02


 • Achterzijde van het officiële dockingstation van de Steam Deck

  Officiële dock van Steam Deck verschijnt stap ter den lentetijd 26 sprokkelmaand 2022 07:02


 • Screenshot van een AMD-presentatie met Dr. Lisa Su en een teaser van de eerste Zen 4-cpu (Ryzen 7000) op 5 nm procedés.

  Ryzen 7000-desktopprocessoren bevatten mogelijk RDNA 2-gpu 25 sprokkelmaand 2022 16:02


 • Header-artwork van Elden Ring

  Intel lijkt officiële Elden Stadionring-drivers vergeten te zijn 25 sprokkelmaand 2022 13:02Rivierbron

Plaats een reactie

ajax-loader