Hackers achterhalen onder meer broncode van Nvidia's DLSS


Den code lijkt vooralsnog noch te diens totaliteit gepubliceerd, maar hackers zullen welnu eentje uiteenzetting van den ‘Deep Learning Super Sampling’-bestanden meegevoeld hebben met TechPowerUp.

Ongeacht tal van C++-bestanden, assets plus den nodige headers, lijkt ie datapakket zowel vol te zitten met allerlei instructies voordat programmeurs. Den titels, locaties plus vooral den inhoud van den gegevens zijn moeilijk te verifiëren, maar zoals ofschoon ie schijnt is ie eentje totaalpakket wegens DLSS op alle niveau’s te vatten — plus ermee mogelijk zowel te kopiëren.

Screenshot van de vermeend gehackte bronbestanden van Nvidia's DLSS-technologie.

Voordat Nvidia vormt den datalek eentje onheilsdreiging op den exclusiviteit van DLSS. Te tegenstelling totdat bijvoorbeeld ie open-source FidelityFX Super Resolution (FSR) van AMD is Nvidia’s upscalinggereedschap immermeer ‘gesloten’ gebleven. DLSS staat daarentegen welnu beroemd indien eentje van den uiterst effectieve technologieën wegens resoluties te verscherpen, met veruit den meeste ervaring te diens broncode verwerkt. 

Ene week geleden claimde ransomware-collectief ‘Lapsus$’ dat ie 1 TB aan gegevens van Nvidia gestolen had. Den hackersgroep zullen invorderen dat Nvidia hun LHR-mininglimiet van RTX 30-kaarten zullen wegdoen, “of verschillend”. Vooralsnog is vaag of den gelekte plaatjes van den DLSS-broncode afkomstig is van ie Lapsus$-collectief, indien zijnde eentje repercussie voordat Nvidia. 

Totdat voordat kort sprak Nvidia zelf zowel noch overheen den vermeende cyberaanval, maar gisteren liet ie beursgenoteerde concern weten dat er rond 23 schrikkelmaand waarlijk gegevens verloren wasgoed geraakt (via HardwareLuxx). Daarbij worden noch expliciet gesproken overheen Lapsus$ — toch gaf Nvidia aan dat er “geen zakelijk disrupte geanticipeerd” worden. Zowel zullen den kraak niets te maken hebben met Rusland-Oekraïne conflict.

Vroeger kwam uit mogelijk dezelfde ondicht zowel ofschoon den naam ‘Blackwell’ bovenop water, watten schijnbaar zullen verwijzen zoals Nvidia’s plannen wegens nieuwe computing-architecturen voorts los te voorttrekken van den reeds bestaande vaandels. Blackwell zullen eentje derde tak vormen, ongeacht den eerstvolgende Lovelace Ada-gpu’s voordat gamingdoeleinden plus Hopper-gpu’s voordat datacenters, aldus bronnen van VideoCardz.


 • Screenshot uit de CES 2022-livestream van AMD, waar de Ryzen 7 5800X3D-cpu onthuld werd.

  Eerste Ryzen-cpu met 3D-cache schenkkan dit maand nog lancering 01 maart 2022 12:03


 • Screenshot van de reclamevideo rondom de Lenovo IdeaPad Gaming 3i, met in de zevende generatie voor het eerst een Intel Arc-gpu

  Lenovo IdeaPad Gaming 3i-laptops bieden gpu’s van Nvidia plus Intel 28 schrikkelmaand 2022 13:02


 • Sfeerfoto van een Samsung Galaxy Book Pro 2 op een bureau, inclusief randapparatuur zoals een nabijgelegen smartphone en draadloze oortjes.

  Samsung Galaxy Book Voor 2 is eerste laptop met Intel Arc-gpu 28 schrikkelmaand 2022 11:02


 • Achterzijde van het officiële dockingstation van de Steam Deck

  Officiële dock van Steam Deck verschijnt schrede te den lentetijd 26 schrikkelmaand 2022 07:02


 • Screenshot van een AMD-presentatie met Dr. Lisa Su en een teaser van de eerste Zen 4-cpu (Ryzen 7000) op 5 nm procedés.

  Ryzen 7000-desktopprocessoren bevatten mogelijk RDNA 2-gpu 25 schrikkelmaand 2022 16:02Put

Plaats een reactie

ajax-loader