Gran Turismo 7 laat je ouderwets genieten


Ter den afgelopen 25 klas heeft Yamauchi ongelofelijke waar gepresteerd. Met den eerste twee Gran Turismo’s maakte hij van gamers autoliefhebbers. Vervolgens liet hij met den racetalentenjacht GT Academy den besten bovendrijven te competities wending échte raceauto’s. Plus daarna daagde den Japanner alle weten automerken uit wegens compleet nieuwe, futuristische modellen te ontwerpen voordat zijn racegames. Nú wil hij iedereen – zowel verstokte ventilatoren mits ene complete nieuwe mensenleven – op ie hart verklappen waar ‘GT’ zowel alweer voordat staat: zuivere autopassie.

Daarom is ie werkelijk des te vreemder dat Gran Turismo 7 vrij uitdrukkelijk begint met ie curieuze nieuwe speltype Music Rally. Dat is effectief ene opgeleukte checkpointrace waarin jij op den makker van (te) luide achtergrondmuziek zo verafgelegen mogelijk moeten zien te komen voordat ie nummer is afgelopen. Plus dan zowel nog te behoorlijk klassieke, verre van vlotte modellen. Verwachten Yamauchi anno 2022 ermee écht zowel oudgedienden mits nieuwkomers te enthousiasmeren voordat zijn favoriete snufje?

Virtuele autopoets

Gelukkig is één van ’Gran Turismo’s sterkste USP’s volledig intact plusteken zelfs sterker dan uiteindelijk tevoren: den graphics. Los van ene enorme lading virtuele autopoets, diegene resulteert te schitteringen diegene jij tijdens ie rijden somwijlen haastigheid letterlijk verblinden, hebben virtuele automaat’s er nog nooit zo prachtig uitgezien mits te dit spel. Elke van den pakweg vierhonderd modellen ziet er hyperrealistisch uit, van den verlichtingsunits totdat aan den stiksels te den stoffering van ie instrumentenbord. 

Op PlayStation 5 is ie mogelijk wegens ray-tracing te te schakelen. Dat is louter merkbaar te bijvoorbeeld replays of den fotografiestand, maar heeft welnu ene nadrukkelijk effect op den methode waarop schimmen plusteken reflecties te beeld wordt gebracht. Den (reguliere) ‘performance-stand zorgt daarentegen te alle situaties voordat ene vrij consistente beeldverversing van zestig frames vanaf tellen. Ie zijn echter den 4k-resolutie plusteken den prachtige HDR-weergave diegene nog ie uiterst meebetalen aan den adembenemende beeldhouwwerken. Op PlayStation 4 komt den spel op zichzelf nog redelijk mee, nu nevel diegene uitvoering zonder meer den scherpzinnigheid van den PS5-versie. Inhoudelijk zijn den versies welnu vrijwel identiek.

Den enige relatieve weglating te Gran Turismo 7 is ie lichaamsgebrek aan ene overtuigend schademodel, ene aloud pijnpunt van den hele franchise. Maar dat vergeet jij wanneer ie tijdens ene wedstrijd langzaamaan duister wordt plusteken den automaat’s op enig uur hun lichten ontsteken, plusteken ermee sponsorborden via den werk even verrichten oplichten. Of wanneer ene wedstrijd begint te den stromende regen, met wateren hier plusteken der op ie parkoers, plusteken den werk gaandeweg opdroogt. Ietwat sneu is dat dit soort wisselingen van weersomstandigheden noch willekeurig danwel voort den speler aan te schreden zijn (zoals te Project CARS). Den zeer ja merkbare zeggenschap van vochtig asfalt op den besturing van jij automaat maakt echter ene opeenstapeling ja.

Daarvan gesproken: jij voelt te elke situatie nog meer dan voorheen wanneer den wielen doorslippen. Dat gaat (mee onderschikkend van den hoeveelheid vermogen van jij automaat plusteken ie wegdek) zowel nog ooit iets geleidelijker – zonder dat jij automaat teveel den neiging heeft wegens te gaan dweilen, zoals te Forza Motorsport nog welnu ooit gebeurd. Ermee zet Gran Turismo 7 ene nieuwe standaard voordat rijgedrag te racegames. Ter elk geval watten betreft spelcomputers, want den rijeigenschappen te pc-simulaties zoals rFactor 2 plusteken iRacing blijven watten dat betreft van ene andere categorie. 

Desalniettemin onderscheidt GT7 zichzelf voort toepassing van den DualSense-controller, dankzij den sterke haptische terugkoppeling van den wandelaars plusteken den controllertrilling ter sponsoring van den visuele terugkoppeling. Wil jij echter nóg nauwkeuriger – plusteken met nog meer rijplezier – jij automaat’s overheen circuits te jagen, dan heb jij nog immermeer ene racestuurtje nodig. Ter beide gevallen zijn er gelukkig nog voldoende hulpmiddelen wegens minder bekwame stuurlui te helpen.

Circuitonwaardige automaat’s

Weliswaar knelt den schoen den eerste uren dat jij dit spel speelt geregeld. Traditioneel start jij ie spel met haastigheid tergend langzame, te dit geval zelfs circuitonwaardige automaat’s. Dat verandert nu gauw zoals instap-sportauto’s, maar ermee laat GT7 jij precies weer watten te vrij, waardoor niets jij te den weg staat wegens met ene te snelle machine den zeges aan mekaar te rijgen. Ook moeten jij werkelijk alles te dit spel vrijspelen – van circuits totdat den splitscreen multiplayer, maar zowel mogelijkheden wegens jij automaat’s zowel qua onderdelen plusteken prestaties mits uitwendig vertoon zoals smaakwaarneming aan te schreden. Dat voelt anno 2022 mits betuttelend, haastigheid knullig gamedesign.

Tegelijkertijd is Kazunori Yamauchi’s veronderstelling daarachter welnu charmant. Centraal te jij strijd van automaat’s bemachtigen plusteken races zegevieren staat ie Gran Turismo Café, waarin den historie plusteken boeiende details overheen iconische modellen uit den lappen wordt gedaan. Ie is ene elegante uitkomst wegens ene vertelsel te zei dat werkelijk past te zo’n racegame. Dat markeert zowel ene elementair verschil met eerdere porties te den reeks: hier ligt veel meer nadruk op ie verzamelen van plukjes automaat’s, waardoor jij minder gauw ene sterke liaison met één of enkele automaat‘s ontwikkeld. Jouw kunt jij echter verwonderen of dit verwoed sturende methode welnu den liefste wijze is wegens gamers te enthousiasmeren voordat den vermogende geschiedenis van den autowereld. Daarnaast wenden zowel den verplichte racecursussen plusteken optionele missies terug, nota bene begeleid voort semibekende Gran Turismo-coureurs, diegene onderhoudend toereikend plusteken noch té uitdagend zijn wegens jij ja mee te vermaken.

Meer automaat’s, minder Sport

Ter nadrukkelijke tegenstelling totdat voorganger Gran Turismo Sport is Gran Turismo 7 veel meer gestructureerd op den eenzame speler. Den potentie wegens überhaupt online tegen anderen te kunnen racen (overgeschreven van ene halfbakken online ‘ontmoetingsplek’ waarin jij met anderen vrij rondjes kunt kantelen) moeten ontgrendeld wordt voort intact watten uren te spelen. Plus overheen ie competitieve speltype Sport heeft Polyphony totdat nu toe vrijwel geen woord medegedeeld. Tijdens den reviewperiode wasgoed dit modus zelfs noch ooit vacant.

Geoefend toneelspelers zullen zowel opvallen dat den spel werkelijk nauwelijks volledige nieuwe circuits inhouden, nu is den terugkeer van onder meer Daytona International Speedway plusteken zowel den fictieve High Speed Stadionring, Trial Mountain Circuit plusteken Deep Forest Raceway welnu zeer welkom. Zowel ie tal automaat’s dat wij noch voorheen te Gran Turismo-games hebben waargenomen is relatief beperkt. Weliswaar voelt dit spel welnu stevig mits veel meer dan ene opgeleukte plusteken opgepoetste port van Gran Turismo Sport. Welnu sneu: den meeste bijzondere, exclusieve automaat’s zijn nog immermeer écht speciaal, want zo ja mits onbetaalbaar. Jouw kunt zij dus louter veroorloven voort urenlang te blijven spelen óf uit te wijken zoals ie voldoen van huwelijksinzegening strafbaar voordat in-game valuta.

Weliswaar mogen wij te onze handen knijpen met Gran Turismo 7. Ie is, werkelijk zoals oud ja gewoonte, weer meer ene autogame worden dan ene werkelijke racegame, zowel getuige den nadruk op ene strijd voordat één speler. Yamauchi’s verwoede poging wegens jij onderweg te te brengen watten voordat pracht den autowereld te bieden heeft, valt te verheerlijken. Maar uiteindelijk zijn ie vooral den prachtige beeldhouwwerken én ie next-level rijgedrag diegene Gran Turismo 7 totdat één van den liefste racegames van dit uur maken.

Gran Turismo 7 is vanaf 4 maart verkrijgbaar op PlayStation 5 plusteken PlayStation 4. Voordat dit review is den spel getest op beide consoles.


  • Far: Changing Tides is ene smaakvol meesterwerk 25 sprokkelmaand 2022 11:02


  • Elden Stadionring is ene meesterwerk voordat den minderheid 23 sprokkelmaand 2022 16:02


  • Review: Razer Openbreken v3 Hypersense-gameheadset 21 sprokkelmaand 2022 11:02Waterbron

Plaats een reactie

ajax-loader