Nvidia-hackers eisen dat drivers open-source gaan


Lapsus$ claimt zelf maar liefst ene terabyte aan gegevens van Nvidia gestolen te hebben, waaruit voordien zowel alreeds den DLSS-broncode plusteken nieuwe productgroepen aangetroffen worden. Den menigte had voorheen alreeds vermelde dat ie wilde dat Nvidia diens LHR-mininglimieten van videokaarten zullen wegdoen, maar voegde vandaag ene nieuwe rechtsvordering toe, via ene gesprek op Telegram.

Totdat plusteken met vrijdag zullen Nvidia den smaak krijgen wegens óf alle toekomstige drivers volledig open-source te maken op alle besturingssystemen, óf Lapsus$ lekt “alle volledige chipbestanden, zo dat iedereen [Nvidia’s] bedrijfsgeheimen weet”. 

Vooralsnog houdt Nvidia diens driver-software achter gesloten deuren. Doorheen alle computerbestanden volledig publiekelijk toegankelijk te maken, zullen ie makkelijker willen wordt wegens gpu’s te modificeren of, bijvoorbeeld, den crypto-trechters van videokaarten te omzeilen.

Screenshot van de eisen van hackerscollectief Lapsus$, welke Nvidia dwingt om voortaan drivers open-source te publiceren.

Ie collectief noemt noch precies welke chipbestanden gelekt zullen wordt, maar claimt ter ieder geval dat ie gegevens verzameld heeft overheen den uitgestelde RTX 3090 Ti plusteken veel “toekomstige revisies”. Wollig is nog hoeveel gegevens Lapsus$ vergaard heeft overheen den gpu-generaties na ie huidige Ampere, maar den menigte zullen ter ieder geval meer weten overheen ene toekomstige “Blackwell”-architectuur (via VideoCardz), diegene vooralsnog volledig onbekend wasgoed.

Nvidia heeft sinds ie verschijnen van den nieuwe opvorderen vanuit den hackersgroep geen officiële respons gegeven. Tegenover HardwareLuxx had ene woordvoerder gistermiddag welnu toegegeven dat er op 23 schrikkelmaand ene “cyberincident” positie had gevonden, maar Nvidia zullen zelf “geen zakelijke disruptie” vooruitzien zoals beweegreden van den lekkage.  


 • Gestileerde versie van het logo van Nvidia, opgebouwd uit allerlei glazen paneeltjes.

  Hackers achterhalen onder meer broncode van Nvidia’s DLSS 01 maart 2022 17:03


 • Screenshot uit de CES 2022-livestream van AMD, waar de Ryzen 7 5800X3D-cpu onthuld werd.

  Eerste Ryzen-cpu met 3D-cache schenkkan dit maand nog start 01 maart 2022 12:03


 • Screenshot van de reclamevideo rondom de Lenovo IdeaPad Gaming 3i, met in de zevende generatie voor het eerst een Intel Arc-gpu

  Lenovo IdeaPad Gaming 3i-laptops bieden gpu’s van Nvidia plusteken Intel 28 schrikkelmaand 2022 13:02


 • Sfeerfoto van een Samsung Galaxy Book Pro 2 op een bureau, inclusief randapparatuur zoals een nabijgelegen smartphone en draadloze oortjes.

  Samsung Galaxy Book Voor 2 is eerste laptop met Intel Arc-gpu 28 schrikkelmaand 2022 11:02


 • Achterzijde van het officiële dockingstation van de Steam Deck

  Officiële dock van Steam Deck verschijnt stap ter den voorjaar 26 schrikkelmaand 2022 07:02Wel

Plaats een reactie

ajax-loader