Autisme en mijn obsessie met Elden Ring


Ik kreeg den diagnose eentje twee schooljaar geleden, maar weliswaar ben ik alhoewel mijn hele leven autistisch. Indien ik terugdenk aan mijn schooljaren plusteken studietijd vallen er eentje opeenstapeling goedje op hun plek. Ik wist indien tiener welnu dat er iets aan den hand wasgoed, enig waarna vond ik ie vooral mijn inherent schuld. Ik wasgoed noch inderdaad toereikend, of op zijn minst noch zo inderdaad indien den surplus. 

Hoe kon ik verschillend verklaren dat zij welnu overheen koetjes plusteken kalfjes konden praten plusteken ik noch? Mij lukte dat enig indien er eentje duidelijke setting wasgoed. Ter den mmo Ultima Online vond ik ie intact uiteraard wegens wildvreemden aan te spreken plusteken zij te vragen of zij samen eentje kerker wilden doorlopen. Daarvoor waren zij hier weliswaar? Maar eentje klasgenoot vragen hoe zijn of haar weekend wasgoed… waarom zullen ik dat zomaar kunnen vragen? Hoe vraag jij dat überhaupt, plusteken wanneer dan? 

Elden Ring

Inside-aut

Twintig schooljaar zometeen snap ik gelukkig welnu eentje ietsje hoe mijn brein werkt. Mijzelf den schuld geven van alles is eentje vervelend gevolg van onverbitterd perfectionisme. Den daadwerkelijke reden dat sociaal voeling allesbehalve vanzelf ging, wasgoed dat ik autistisch ben. Dit wil trouwens noch zeggen dat ik geen sociaal iemand ben. Integendeel: ik ben eentje ontzettend empathisch iemand diegene vroeger te veel rekening houdt met den gevoelens van anderen dan te weinig. 

Neem alhoewel diegene bestaande vooroordelen overheen autistische mensen toch met eentje korreltje zoutig. Wij zijn geen robots zonder emoties diegene iedereen van modeltreintjes liefhebben. Den algemene kennis overheen watten autisme is plusteken hoe dat zichzelf uit neemt gelukkig toe, maar er is ter veel gevallen nog sprake van beperkt onbegrip of compleet onbegrip. Ik heb ter diegene zin geluk, want ik word zelf werkelijk nooit op diegene wijze gestigmatiseerd. Ik ben waarneembaar autistisch: jij ziet ie noch aan mij, uitgezonderd jij mij inderdaad weet. Omdat ik ie grootste percentage van mijn leven noch wist dat ik autistisch wasgoed, heb ik intact inderdaad geleerd wegens te uitrichten nep ik ie noch ben. Daardoor zag niemand ie plusteken ik alhoewel helemaal noch. 

Ie enige watten ik wilde wasgoed méér Elden Stadionring.

Eentje van den stereotyperingen diegene dan welnu weer nagenoeg eeuwig klopt, is dat autistische mensen eentje defini obsessie hebben, huis verwoord eentje speciale interesse. Ginds komt dat hele beeld van diegene modeltreintjes vandaan, alhoewel is dat weliswaar vooral iets waar den media maar zoals terug blijft verstrikken. Overheen eentje obsessie gesproken. Ter mijn geval heb ik meerdere speciale interesses diegene mekaar converteren. Zo val ik grofweg één keer vanaf schooljaar ter eentje Depeche Mode-gat plusteken ben ik dagen bezig met alhoewel hun albums luisteren, documentaires loeren plusteken Wikipedia-pagina’s doorspitten. Veelal geef ik er zowel eentje smak strafbaar aan uit, aan alles watten maar voorhanden is. Tegen den tijdstip dat diegene bestelde goedje binnentreden, is den interesse vaak alweer verdwenen. Maar er komt eeuwig weer eentje obsessie voordat ter den plek.

Mijn ziel verknocht

Eentje van mijn terugkerende obsessies is games, plusteken dan diegene van FromSoftware ter ie uitermate. Sinds Demon’s Souls heeft ontwikkelaar FromSoftware eentje interesse ter mij aangewakkerd diegene maar moeilijk te evenaren valt. Dus waarna ik staart oktober lucht kreeg van eentje naderende netwerktest voordat Elden Stadionring, kon ik vrij letterlijk aan niets verschillend meer denken. Mijn collega’s erop Gamer.nl kunnen plusteken zullen dit ongetwijfeld beamen.

Ik heb watten dat betreft zero chill plusteken zowel geen intentie wegens zowel maar één of meer chill te hebben. Ik moest plusteken zullen meespelen aan diegene test. Gelukkig kon dat zowel, maar eentje twee dagen zometeen deed zichzelf ie volgende probleem voordat: den test wasgoed voorbij plusteken Elden Stadionring zullen stap trio maanden zometeen uitkomen. Indien ik noch autistisch wasgoed geweest, had ik er alsnog hevig zoals uitgekeken. Maar dan zullen ik den maandag erna weer standhouden met den orde van den dag. Kon ik dat maar.

Ie lukt mij noch wegens voorts te gaan met mijn leven, nep er niets aan den hand is. Eentje speciale interesse slokt alhoewel mijn voetlicht op, zulk dat ik mij nergens verschillend meer op schenkkan samenbrengen. Op zichzelf hoeft dat geen probleem te zijn, mits ik den tijdstip, ruimte plusteken middelen heb wegens diegene behoefte te botvieren. Eentje gigantische openwereldgame ram ik er daarom ter twee weken non-stop spelen doorheen, maar daarna is ie zowel welnu klaar. Met Elden Stadionring bleef den speciale interesse, maar den spel verdween weer, verafgelegen voordat ik er toereikend van had.

Ie enige watten ik wilde wasgoed méér Elden Stadionring. Alreeds ie andere wasgoed irrelevant. Films plusteken series waren stom. Andere games waren stom. Werken wasgoed helemaal stom. Ie enige watten nog eentje ietsje oké klonk wasgoed slapen, want ermee kwam den releasedag ter ieder geval watten naderbij.

Tenslotte verlost

Elden Stadionring ligt tussentijds ter den winkels, praise the zon. Religie mij wanneer ik zeg dat ik intensief toe heb geleefd zoals dat uur. Den dagen nadat den reviewcode binnenkwam waren eentje roes. Ik kon ie werkelijk enig maar overheen Elden Stadionring hebben plusteken andere kennisoverdracht of communicatie kwam nauwelijks meer aan. Kort daarna kwam alle strakheid van ie lange wachten plusteken ie obsessieve denken eruit. Ik wasgoed doodop plusteken snapte voorgerecht noch inderdaad waarom, maar nu welnu. Ie waren mijn vlees plusteken wezen diegene tenslotte konden ontspannen nadat zij maanden aan hadden gestaan, ter eentje constante staat van anticipatie. 

Sinds den review op den webstek staat speel ik Elden Stadionring op mijn inherent tempo (lees: alsnog iedere dag). Maar nog belangrijker: ik schenkkan tenslotte den content bekijken diegene anderen erover maken. Want dit obsessie overstijgt ie gamen. Ie is oplezen, luisteren, loeren, erover praten plusteken dromen. Stiekem begint den werkelijke obsessie nu stap. Ik kijk er nu alhoewel zoals uit wegens iedere dag den playthroughs te volgen van mijn favoriete streamers. Den komende tijdstip hoornschoen ik mij geen zorgen te maken dat ik mijn speciale interesse nergens vergeten schenkkan. Eentje veel mooiere wetenschap schenkkan ik mij indien autist noch willen. 


  • Ie is makkelijk wegens Nintendo voordat lief te nemen 26 sprokkelmaand 2022 08:02


  • GTA 6

    Tijdstip voordat échte innovation ter Grand Theft Wagen 6 12 sprokkelmaand 2022 08:02


  • xbox

    Spel Pass is zo inderdaad dat ie weer slecht wordt 05 sprokkelmaand 2022 08:02Waterput

Plaats een reactie

ajax-loader