Intel wil DDR4 afstoten in volgende reeks moederbordchips


Den vermeende transitie kwam voort uit bronnen van TechPowerUp, diegene claimen dat Intel moederbordfabrikanten vraagt wegens DDR4-geheugen “te vermijding” met den opbouw van Intel 700-moederborden. Daarbij zullen verzekerd wordt dat Intel noch vanaf se den DDR4-compatibiliteit uit Raptor Lake-processoren willen halen; ie wordt slechts lastiger te samenvoegen.

Den huidige Alder Lake-cpu’s plusteken bijbehorende moederbordchipsets zijn verenigbaar met zowel DDR4 mits DDR5, maar schijnbaar zullen ie continue moeilijker wordt wegens DDR4 werkende te liefhebben op toekomstige Intel-platformen. Den ingebakken UEFI-codes te den moederborden plusteken cpu’s staan noch zo maar ene wisselbrief van RAM-interface toe.

Volgens TechPowerUp staan er ongetwijfeld nonconforme Intel-moederborden mét DDR4-ondersteuning op den programma, maar ie sentiment van Intel zelf staat langzaam welnu te verschuiven. Den chipgigant wil ongetwijfeld ene transitie zoals DDR5 versnellen, waarvan wij met den overkomst van Raptor Lake den eerste tekenen zullen zien.

Welnu zullen Raptor Lake-cpu’s plusteken moederborden DDR5-geheugen totdat 5600 MHz ondersteunen. Ter ie geval van den 600-moederborden, den eerste met DDR5-compatibiliteit, topte den standaard geheugenfrequentie uit op 4800 MHz. Desalniettemin blijft DDR5-geheugen ene flinke tik duurder dan DDR4, waar ie voordat velen nog lang noch alle beloftes overheen verbeterde prijs-kwaliteitverhoudingen waar lijkt te maken.


 • Illustratie van een Nvidia-gpu in een laptop.

  RTX 40-gpu’s komen mogelijk met grotere L2-cache 03 maart 2022 13:03


 • Vooraanzicht van het Israëlische Nvidia-kantoor, waar hoofdzakelijk verschillende R&D-divisies gelokaliseerd zijn.

  Nvidia-hackers vereisen dat drivers open-source gaan 02 maart 2022 16:03


 • Gestileerde versie van het logo van Nvidia, opgebouwd uit allerlei glazen paneeltjes.

  Hackers achterhalen onder meer broncode van Nvidia’s DLSS 01 maart 2022 17:03


 • Screenshot uit de CES 2022-livestream van AMD, waar de Ryzen 7 5800X3D-cpu onthuld werd.

  Eerste Ryzen-cpu met 3D-cache vermag dit maand nog wegschieten 01 maart 2022 12:03


 • Screenshot van de reclamevideo rondom de Lenovo IdeaPad Gaming 3i, met in de zevende generatie voor het eerst een Intel Arc-gpu

  Lenovo IdeaPad Gaming 3i-laptops bieden gpu’s van Nvidia plusteken Intel 28 sprokkelmaand 2022 13:02Waterbron

Plaats een reactie

ajax-loader