RTX 40-gpu's komen mogelijk met grotere L2-cache


Verwittiging overheen den RTX 40-generatie, zowel welnu Ada (Lovelace) medegedeeld, zullen alhoewel gedeeltelijk uitgelekt zijn aan den hand van eentje recente hack op Nvidia. Selecte gegevens worden voort weten ingewijden geverifieerd plus van verdere setting voorzien.

Ongeacht bijvoorbeeld chipstructuur van selecte Ada-gpu’s vallen vooral den vermeend grotere L2-caches op. Den vijf gpu’s waar gegevens van uitgelekt zullen zijn, bieden elk 16 MB aan L2-cache vanaf 64 bit-geheugencontroller. Voordat ie topmodel, den AD102, zullen dat te totaal op 96 MB aan L2-cache neerkomen.

Ter verwijzing: dat zullen eentje zestienvoud van den L2-cache op ie Ampere-topmodel (GA102) betreft. Den voorgaande Ampere-gpu’s komen elk met 512 KB aan L2-cache, vanaf 32 bit-geheugencontroller.

Permanent is ie nog allerminst, maar den gegevens lijkt te verwijzen zoals Nvidia’s streven wegens zelf zowel eentje soort Infinity Cache te gebakken. Nvidia’s directe mededinger, AMD, biedt sinds RX 6000-generatie vaker eentje groter plus sneller cachegeheugen aan wegens spelprestaties tegen te komen. Ter AMD’s huidige topmodellen bedraagt diegene Infinity Cache maximaal 64 MB.

Weten ingewijden indien @kopite7kimi haakten zowel te op den gelekte gegevens. Volgens den fervente hardware-Twitteraar zullen den AD102-gpu maar liefst 600 vierkante millimeter aan chip betreft plus zijn alle Ada-gpu’s gebakken op TSMC’s N5-procedé (5 nanometer). Den voorgaande mensenleven worden gebakken op eentje 8 nanometer node van Samsung. 

Los van den nieuwe lekkage claimt dezelfde ingewijde zowel dat Nvidia poogt gpu-kracht op alternatieve omgangsvormen vrij te maken. Zo zullen Nvidia korten op (reserve) poorten indien DisplayPort plus NVLink, wegens zodoende meer stroom zoals den juiste stukjes printplaat te pompen. Zoals alhoewel ie schijnt wordt Nvidia’s volgende mensenleven videokaarten eentje set veelverbruikers, diegene mogelijk zelfs meer dan 600 watt TGP bieden.  


 • Foto van GeIL DDR5-geheugen op de fabrieksband.

  Intel wil DDR4 verwerpen te volgende reeks moederbordchips 03 maart 2022 14:03


 • Vooraanzicht van het Israëlische Nvidia-kantoor, waar hoofdzakelijk verschillende R&D-divisies gelokaliseerd zijn.

  Nvidia-hackers verlangen dat drivers open-source gaan 02 maart 2022 16:03


 • Gestileerde versie van het logo van Nvidia, opgebouwd uit allerlei glazen paneeltjes.

  Hackers achterhalen onder meer broncode van Nvidia’s DLSS 01 maart 2022 17:03


 • Screenshot uit de CES 2022-livestream van AMD, waar de Ryzen 7 5800X3D-cpu onthuld werd.

  Eerste Ryzen-cpu met 3D-cache schenkkan dit maand nog lancering 01 maart 2022 12:03


 • Screenshot van de reclamevideo rondom de Lenovo IdeaPad Gaming 3i, met in de zevende generatie voor het eerst een Intel Arc-gpu

  Lenovo IdeaPad Gaming 3i-laptops bieden gpu’s van Nvidia plus Intel 28 sprokkelmaand 2022 13:02Inspiratiebron

Plaats een reactie

ajax-loader