AMD en Intel staken chiplevering naar Rusland en Belarus


Intel kwam zelf op den proppen met eentje steunbetuiging wending Oekraïne. Ie Amerikaanse onderneming plaatste eentje statement waarin ie den acties van Rusland plus Wit-Rusland afkeurt plus gaf aan 1,2 miljoen dollar ingezameld te hebben hulpverlening. Zowel zullen er samengewerkt wordt met den lokale teams te onder meer Polen, Duitsland plus Roemenië wegens verdere schoonmaakster te verlenen aan vluchtelingen.

Steunbetuiging van Intel voor de slachtoffers van het conflict in Oekraïne, waarbij Rusland en Belarus het land zijn binnengevallen.

Iets daarvoor had AMD den vervoer van chips wending Rusland plus Wit-Rusland ofschoon stopgezet, maar ie onderneming deed daarheen zelf geen bulletin van. Op navraag van PCWorld gaf eentje woordvoerder van AMD aan dat ie onderneming meegaat met “sancties diegene den Verenigde Staten plus andere neerdalen op Rusland plus Belarus leggen”. Voordat AMD zullen ie staking van den levering plus verkoper noch inclusief cpu’s betreft, maar “alle producten diegene pc’s opwinden”.

Den Amerikaanse associatie van den halfgeleiderindustrie (SIA) uitte zichzelf vroeger ofschoon positief overheen sancties voordat Rusland. Volgens den onderzoeken diegene ie verbond aanhaalt, zullen Rusland normaliter maar 0,1 procent van den globale chipaankopen vertegenwoordigen. Den bredere ict-markt van intact Rusland stond te 2021 waarborger voordat 50,3 miljard dollar, uit den 4,47 biljoen van den globale markt. Den SIA voorziet daarom “geen uitgestrekte gevaren voordat den toelevering” van chips rondom Rusland plus Oekraïne.

TSMC, den Taiwanese chipbakker diegene materiaal levert aan den grootste Russische toneelspelers te den chipindustrie, gaf vorige week ofschoon aan te te stemmen met den sancties voordat Rusland. Van uit Rusland afkomstige chips is voorlopig mogelijk zowel even geen sprake meer.


 • Foto van GeIL DDR5-geheugen op de fabrieksband.

  Intel wil DDR4 verwerpen te volgende reeks moederbordchips 03 maart 2022 14:03


 • Illustratie van een Nvidia-gpu in een laptop.

  RTX 40-gpu’s komen mogelijk met grotere L2-cache 03 maart 2022 13:03


 • Vooraanzicht van het Israëlische Nvidia-kantoor, waar hoofdzakelijk verschillende R&D-divisies gelokaliseerd zijn.

  Nvidia-hackers verlangen dat drivers open-source gaan 02 maart 2022 16:03


 • Gestileerde versie van het logo van Nvidia, opgebouwd uit allerlei glazen paneeltjes.

  Hackers achterhalen onder meer broncode van Nvidia’s DLSS 01 maart 2022 17:03


 • Screenshot uit de CES 2022-livestream van AMD, waar de Ryzen 7 5800X3D-cpu onthuld werd.

  Eerste Ryzen-cpu met 3D-cache vermag dit maand nog lancering 01 maart 2022 12:03Waterbron

Plaats een reactie

ajax-loader