Hackers achter Nvidia-lek hebben ook Samsung geïnfiltreerd


Ie hackerscollectief claimt op Telegram (via @vxunderground) dat onder meer Samsungs beveiligingsalgoritmes voordat vingerprintscanners plus DRM-formules gestolen zijn. Nipt mits den eerste stappen te den Nvidia-lek deelt Lapsus$ screenshots van den gegevens mits bewijsmateriaal, voordat den daadwerkelijke gegevens verdeeld word.

Zowel zullen den hackers “gevoelige broncodes van Qualcomm” afgedankt hebben, ofschoon is wollig hoe schadelijk diegene gegevens zullen kunnen zijn. Samsung werkt nog vaak voldoende met Qualcomm-apu’s voordat ie aanbod te smartphones plus wearables. 

Te tegenstelling totdat den voorgaande hack heeft Lapsus$ ditmaal geen opvorderen gepubliceerd, laat staan eentje dreigement overheen ie voorts spenderen van gegevens. Of Samsung ofschoon te voeling is gekomen met den menigte hackers blijft evenals onbekend; den technologiegigant heeft nog geen blijk van eentje respons gegeven. 

Lapsus$’ recente uitbuiting van Nvidia-data heeft recentelijk welnu verdere prestaties gehad. Ene set verlopen software-certificaten van oude Nvidia-drivers worden voort den hackers gepubliceerd, welke nu onmiskenbaar tweedehands wordt wegens malware mee te “verifiëren”. Zolang ie oorkonde noch handmatig geblokkeerd wordt, vermag ie ingezet wordt wegens besturingssystemen alsnog malafide software te toestaan installeren.


 • AMD plus Intel staking chiplevering zoals Rusland plus Belarus 04 maart 2022 14:03


 • Review: Razer Losbreken v3 Voor-gameheadset 04 maart 2022 14:03


 • Foto van GeIL DDR5-geheugen op de fabrieksband.

  Intel wil DDR4 verwerpen te volgende reeks moederbordchips 03 maart 2022 14:03


 • Illustratie van een Nvidia-gpu in een laptop.

  RTX 40-gpu’s komen mogelijk met grotere L2-cache 03 maart 2022 13:03


 • Vooraanzicht van het Israëlische Nvidia-kantoor, waar hoofdzakelijk verschillende R&D-divisies gelokaliseerd zijn.

  Nvidia-hackers opvorderen dat drivers open-source gaan 02 maart 2022 16:03Rivierbron

Plaats een reactie

ajax-loader