Drop-in-display voor de Game Boy Advance is leuk voor de leek


Ie scherm dat te dit wetsartikel centraal staat is afkomstig van den Retro Spel Repair Shop uit den Verenigde Staten. Ik heb ie scherm zelf aangeschaft plus moest vervolgens maanden wachten op den levering. Onder meer corona gooide roet te ie leegeten. Ie scherm kost ruwweg 60 dollar; omgerekend is dat nog netwerk geen 54 euro. Vasthouden er echter rekening mee dat er zowel nog btw plus verzendkosten bijkomen. Ie bedrag kwam daardoor bovenop den 100 dollar uit. Er zijn wellicht opties diegene goedkoper zijn, maar den vraag is of den onkundige er dan mee aan den slag schenkkan.

Solderen plus snijden

Intact moeilijk is solderen plus wegsnijden van verschillende GBA-onderdelen noch; maar mits ie gemakkelijker schenkkan, waarom dan noch? Noch iedereen heeft namelijk den juiste gereedschappen te stulp, noch iedereen wil investeren te diegene gereedschappen plus noch iedereen heeft zin wegens er lang mee bezig te zijn. Er zijn echter welnu veel gamers diegene eentje smaakvol scherm te eentje oude Spel Boy Advance willen plekken, zodat zij optimaal kunnen plezier van den handheld. Ie fijnste aan den GBA is namelijk nog immermeer den vorm plus den methode waarop diegene intact komisch te den handpalmen stilte tijdens ie gamen.

Voordat den volledigheid plus transparantie vermeld ik dat ik geen ervaring heb met ie bijstellen van gamehardware. Ik maak zij zelf schoon; ik ruk zij uit elkander plus zet zij dan weer te elkander, maar werkelijke aanpassingen laat ik veeleer overheen aan experts. Daarom is eentje kleefstof mits diegene van den Retro Spel Repair Shop eentje komisch middel wegens uit te trachten of dit eentje leuke, toegevoegd hobby schenkkan zijn. Is ie nodig wegens den hardware aan te stappen? Nee, zeker noch met eentje Nintendo DS of Spel Boy Micro te stulp. Maar ie schenkkan welnu intact wieg zijn wegens hier mee te uitproberen.

Ie postpakket

Ik schenkkan mij voorstellen dat er meer gamers zijn met dit wil, maar noch precies weten waar of hoe zij willen opstarten. Dit toegankelijke kleefstof schenkkan dan den kennis plus ervaring geven diegene jou nog miste. Ie postpakket van den Retro Spel Repair Shop is compleet. Ie enige dat jou zelf nodig hebt, zijn twee schroevendraaiers: eentje tri-wing plus eentje kruiskop. Te ie postpakket zit eentje printplaat, ie ips-lcd-scherm, eentje plakrand plus den nodige kabels. Werkelijk alles voordat eentje snelle vervanging.

Want dat is te feite watten er gebeurt: ie oude scherm van den Spel Boy Advance gaat eruit plus ie nieuwe scherm gaat erin. Op den webstek van den retrowinkel vind jou eentje tutorial met kiek’s , maar subjectief vond ik diegene noch hevig handig. Mits onkundige kon ik noch immermeer was zien watten er van mij verwachten worden, waardoor ik aangewezen wasgoed op tutorials op YouTube . Ie vervelende is echter dat er meerdere versies van den kleefstof te uitje zijn, waardoor noch elke stap was overeenkomt. Ingevolge was zoals den onderdelen te loeren plus ofschoon ie materiaal via den hand te vasthouden, kom jou er echter welnu uit.

Den handelingen

Ie is waarempel intact gemakkelijk wegens ie scherm op dit methode te vervangen. Wanneer jou alles te één keer was doet, hoeft ie complete veranderingsproces noch langer dan eentje uur te duren. Via mij gingen er welnu watten waar mis. Ik kocht speciaal voordat ie proefneming eentje tweede GBA diegene ofschoon eentje ietsje aarden wasgoed. Ik denken ge van zonder, maar zowel den binnenzijde zag er verschillend uit. Zo wasgoed er eentje zoom weggesneden waar ie nieuwe scherm op moeten uitrusten, watten nu dus noch kon. Zowel aan den bovenzijde zat toegevoegd ruimte.

Dat zorgde voordat eentje toegevoegd uitdaging, maar ingevolge den meegeleverde plakrand is ie geen ofschoon te vitaal probleem. Evenwel zit ie drop-in-scherm nu iets te hooggelegen te mijn Spel Boy Advance, maar dat is simpelweg te verhelpen ingevolge hem weer te positioneren. Voorts valt op dat den touchsensor, waarmee jou den lichtsterkte aanpast, noch was plaatsen schenkkan wordt. Wellicht is ie mijn handicap aan ervaring, maar na trio keer ontmantelen plus installeren is ie mij noch slagen diegene sensor aan den praat te krijgen. Intact hevig vind ik dat noch, want den maximale lichtsterkte is noch intact hooggelegen te vergelijking met andere kits, maar ergens voelt ie weliswaar eentje ietsje sneu. Voordat den surplus is dit kleefstof zeer toegankelijk plus gemakkelijk te installeren.

Ie resultaat

Na eentje namiddag hiermee bezig te zijn geweest – ie irriteerde mij dat den sensor ie noch deed plus den schouderknoppen kwamen steeds los tijdens ie installeren – toestemmen ie resultaat er wezen. Voordat eentje eerste keer is ie eentje wieg project wegens te exporteren plus vasthouden jou er eentje Spel Boy Advance aan overheen diegene eentje smaakvol, veelkleurig plus helder scherm heeft. Te vergelijking met andere kits schenkkan ie scherm noch netwerk zo helder ingesteld wordt. Zowel missen er nog watten functies, maar te veel gevallen ontvang jou toegang totdat diegene functies wanneer jou gaat solderen plus snijden plus ingevolge andere kits te tradities. Dat is dus eentje afweging diegene jou moeten maken.

Er zijn zowel kits diegene bijvoorbeeld den tinten van ie scherm bijstellen, eentje speciale pixelmodus overhandigen (watten intact smaakvol staat voordat oude Spel Boy Color-games) plus eentje veel hogere lichtsterkte hebben. Maar ginds ben jou zowel iets langer mee bezig plus diegene waar vergen dus soldering. Ie is natuurlijk zowel maar netwerk waar jou behoefte aan hebt plus hoeveel tijdstip plus energie jou ergens te wil uitvallen. Wanneer jou op zoek bent zoals eentje toegankelijke modificatie van den Spel Boy Advance-hardware plus jou lekker wilt gamen op eentje smaakvol scherm, dan is dit kleefstof – zowel voordat den onkundige – eentje aanrader. Daarbij steek jou veel van ie veranderingsproces op, waardoor eentje tweede GBA bijstellen, mogelijk met watten toegevoegd stappen, noch zo’n uitgestrekte uitdaging lijkt mits jou te eerste instantie denken. Ene laatste tip wegens ge te sluiten: doet dit met hardware diegene jou kunt missen of er speciaal voordat aanschaft: zo blijven den risico’s voordat den verzameling namelijk beperkt.


  • Cyberpunk 2077 is op current-gen tenslotte ge 01 maart 2022 10:03


  • Pokemon Legends Arceus

    Pokémon Legends: Arceus geven meer vrijheid dan menig openwereldgame 29 januari 2022 08:01


  • activision blizzard xbox

    Microsofts ActiBlizzard-aankoop is eentje aardverschuiving van epische proporties 18 januari 2022 17:01Waterput

Plaats een reactie

ajax-loader